Marc Jacobs Honey & Bvlgari Aqva Amara: recenze

28.02.14 | autor Ada

Med a aqua amara, sladké a hořké, to je takové hezké téma na recenzi, viďte? Tyhle dvě chutě se k sobě hodí: hořkosladká je tmavá čokoláda, hořkosladký je koktej Americano s rudým Campari, hořkosladká může být láska i sám život. Slušelo by to vedle sebe i vůním Honey a Aqva Amara?

Aqva Amara je zbrusu nová pánská toaletní voda oblíbené značky Bvlgari. Původní Aqvu nejspíš znáte, byla a vlastně pořád je hodně populární. Ne že by byla nějak extra výjimečná, je to poměrně univerzální, mořsky svěží vůně, to však je právě to kouzlo, jímž si získala zákazníky. Svěží celodenní univerzál je přesně to, co běžný muž hledá.

A taková je vlastně i Aqva Amara, jen už nemíří na ty úplně nejostražitější chlapy, kteří se leknou všeho, co je o chlup silnější než mírný závan vodní svěžesti. Kromě mořského základu, který znáte z Aqvy, totiž obsahuje hodně hořce pomerančových tónů (neroli, mandarinka) a hlavně má dost zajímavý základ; v momentě, kdy se hlava parfému vyčerpá a je cítit především srdce a základ, se připravte na směs vody, dřeva, pačuli, země a kamení. Když to vezmu kolem a kolem, je to skvělá přestupní stanice mezi svěžími vůněmi a výraznými fougèrovkami s dřevitými a chyprovými tóny!

To také znamená - a já to oceňuji - že v Amaře nejsou takové ty kouřové a různé nasládlé tóny, které se teď dávají do většiny pánských vůní. Amara není ani trochu sladká.

Sladká je naopak loňská novinka Honey od Marca Jacobse, ovšem pozor, nenechte se názvem zase přesvědčit, že jde o nějaký medový orient. Ne ne, Honey je květinová vůně, a přestože med je ve složení uveden, nebýt názvu, ani bych ho tam nehledala.

Med je v Honey spíš nepřímo obsažen v květinách - v zimolezu a pomerančovém květu. Mně voněl i po konvalinkách. Zpočátku je ještě hodně cítit ovoce, které postupně mírně (ne zcela) ustupuje do pozadí. Květinovost Honey je hodně výrazná, zářivá. Typově by se vůně dala přirovnat k J'Adore - to je také zlatě květinová vůně s měkkými ovocnými tóny.

Co říkáte na flakon? Máte jacobsovskou roztomilost rádi, nebo je to pro vás kýč?

Líbil se vám článek?

Recenzované parfémy na Arome.cz:

  • Marc Jacobs Honey (2013)
  • Složení:

    HLAVA: hruška, mandarinka, punč
    SRDCE: zimolez, pomerančový květ, broskev
    ZÁKLAD: med, vanilka, dřevité tóny

    260 - 1615 Kč
  • Bvlgari Aqva Amara (2014)
  • Složení:

    HLAVA: sicilská mandarinka
    SRDCE: neroli
    ZÁKLAD: olibanum, list pačuli z Indonésie

    249 - 1040 Kč
 Váš příspěvek
 
smile-tracy
Nováček 12 příspěvků 25.03.14 19:23

Flakon je naprosto infantilní, i kdyby mi obsah voněl sebelíp, pořídím si maximálně odstřik… škoda. :|

Na poličce 27 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 2 vzorků V tužebníku 13 parfémů
 
Arome Evajsek
Učednice 133 příspěvků 04.03.14 06:56

Když jsem si dočítala článek, prohnala se kolem dcera (6), pak zbrzdila a se zájmem se vrátila juknout mi přes rameno… "Jééé…mamí,co to je, to chci ! " ( její obligátní věta, když uvidí v reklamě, výloze či jinde něco na pohled hodně zajímavého :-) )
To, myslím, mluví za vše :-)

Na poličce 10 parfémů 3 miniatury 3 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 7 parfémů
 
Darina Valehrachová
Znalkyně 388 příspěvků 03.03.14 15:45

@la.reina

:palec: :palec:

Jsem stejného názoru, opravdu jsi to vystihla přesně. Na veřejnosti neukazovat, a doma by mi neskutečně vadil - takhle si zničit poličku bych opravdu nechtěla. Chudáčci mí parfémoví miláčci - vždyť by se mohly tou hrůzou nakazit! :lol:
Ale chápu, že co člověk, to jiný názor - někomu by se mohl flakon líbit.

Na poličce 61 parfémů 46 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 24 parfémů
 
Unseen  01.03.14 23:18

@miniparfums
Jestli se tím cákala celé dvě minuty, tak máš štěstí, žes to přežil :mrgreen:.

@dusty
Schválně jsem to znovu otestovala ze vzorku a jo, ten avon tam fakt je. A ještě mi v tom vadí ten melounový tón. Připomíná mi gel na holení, který jsem kdysi měla, a avon + melounový gel není uplně nejlepší kombinace :lol:.

Příspěvek upraven 01.03.14 v 23:19

 
miniparfums
Učednice 148 příspěvků 01.03.14 15:32

@la.reina
Uplně tě chápu s tím flakonem :lol: . Asi před týdnem jsem seděl sám v jedné kavárně a vedle mně dvě barbíny něco kolem 45let.Jedna z kabelky vytáhla flakon Nicky Minaj utrhla jí hlavičku a asi dvě minuty se s tím cákala. Dostal jsem záchvat smíchu.

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
barbucha  28.02.14 21:13

Příšernej flakon!

 
dusty  28.02.14 18:58

Amara sa mi páči - začína trošku hrmotne, ale postupne sa ustáli do akejsi prehriatej predstavy pieskovej pláže s kamennými balvanmi. Je v nej pekná slaná nota a flakón je krásny. Nosiť by ho mohol aj môj oplašený pubertálny synovec.

Názor na Marc Jacobsa som nezmenila ani po tomto - predražená drogistická záležitosť. Konkrétne Honey mi pripomína avonovský Rare Gold s odkazom na Diorov Dolce Vita. Flakón kráča v najlepších tradíciách osemdesiatych rokov a navyše socialistickýcgh - doma si sem-tam listujem v pivnici v časopise Dievča z tých čias a bývam fascinovaná. Veľké bodky v kombinácii s pruhmi - to je presne to. :lol:

 
la.reina  28.02.14 17:54

Aqva Amara jsem už zkoušela a ačkoliv v ní necítím nějaké zajímavé složitosti a jemnůstky (jako hlína, kamení…) nebo nějaký dramatický vývoj, vcelku se mi líbí. Viděla bych ji spíš jako unisex než ryze pánskou záležitost a voní mi hodně nekomplikovaně (takový letní prázdninový nesladký tonik s citronem). :palec:

Honey zkoušet nebudu ani s pistolí u hlavy - ten flakon prostě nedávám ani kdyby vevnitř bylo tekuté zlato. Vím, možná moje škoda, ale já coby spotřebitel mám taky svoje meze toho, co jsem ještě ochotná vytáhnout někde na veřejnosti z kabelky. :twisted:

Vložit nový komentář

Nový článek:

Střihněte si změnu - 7 tipů na krátký sestřih pro všechny věkové kategorie

 

Krátké sestřihy už dávno nejsou jen pro babičky a maniacké pixie slečny. Styl ala kastrol nahradil nespočet variací střihů, díky kterým si je může dovolit každá žena. Včetně vás.

Celý článek »
TOPlist