My Burberry & Hugo Boss Ma Vie: recenze

23.10.14 | autor Ada

Už budu muset taky vytáhnout z kufříčku nějaké starší vzorky. Ne že by mě zkoušení novinek nebavilo, přijít do parfumerie a vidět nový flakon, který jsem zatím znala jen ze zpráv o chystaných vůních, má svoje kouzlo, ale... To jsou pořád jen samý kytičky!

Kytičkové - ani se mi nechce říkat „květinové“ - vůně jsou očividně stále oblíbené a trendy, protože se vyrábějí jako na běžícím pásu. Přemýšlela jsem, jestli na vůně, které jsem dnes vyzkoušela, vůbec psát recenzi, protože o nich nebudu moct napsat nic moc objevného, ale pak jsem si uvědomila, že by vlastně mohlo jít o tipy na dobré univerzální dárky.

Hugo Boss přidal další barvu do řady, která začala vůněmi Nuit a Jour. Novinka Ma Vie je tlumeně růžová a růže je také její hlavní složkou.

Popis dělí složení Ma Vie nikoli do obligátní hlavy, srdce a základu, ale do tří skupin: „modernita“, „ženskost“ a „sebevědomí“. Moderní ingredience zastupuje kaktusový květ, ženské růžová frézie, jasmín a růžová poupata. Sebejistotu vám dodají hřejivá dřeva a cedr.

Na mě z Ma Vie nedýchala ani sebejistota, ani kaktusový květ, ale čistá mladá ženskost. Jak už jsem předeslala, vůně je taková květinková: voní po čisté růži, čistých fréziích a čistém bílém pižmu. Je to hezké a romantické, i když ne nijak objevné. Skvělý dárek pro mladou ženu.

My Burberry je charakterem podobná, ale působila na mě o něco dospěleji. Podle propagačních textů má být My Burberry parfémovou variantou ikonického trenčkotu: klasická, elegantní a flexibilní, nositelná podle toho, jak a kam se její majitelce zrovna zachce.

Také My Burberry obsahuje růži, konkrétně damašskou a stolistou, a frézii, proto ta podoba s Ma Vie. My Burberry však působí sofistikovaněji. Kromě růže a svěžího hrachoru v ní ucítíte pačuli a také pižmo, které je však lehce „živočišnější“, působí jako druhá kůže. My Burberry na mě působila skutečně příjemně a pokud se bude dobře prodávat a budu ji potkávat častěji, nebude mi to vadit. Doporučila bych jako dárek pro ženy všeho věku.

Líbil se vám článek?

Témata článku

Recenzované parfémy na Arome.cz:

  • Hugo Boss Ma Vie Pour Femme (2014)
  • Složení:

    HLAVA: květ kaktusu
    SRDCE: růžová frézie, jasmín, růže
    ZÁKLAD: cedr, dřevité tóny

    290 - 1369 Kč
  • Burberry My Burberry (2014)
  • Složení:

    HLAVA: hrachor, bergamot, mandarinka
    SRDCE: pelargónie, frézie, kdoule
    ZÁKLAD: pačuli, damašská růže, růže

    210 - 2339 Kč
 Váš příspěvek
 
micuska6
sv. Parfema z Kecálburgu 4229 příspěvků 15.12.14 10:35

@Ada, dúfam, že Ťa niektoré členky neodradili od písania článkov. Chýbaš tu.
Teším sa na ďalšie písmenká, ktoré sa vykľujú spod Tvojej ruky.

Na poličce 74 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
Raivana
Učednice 34 příspěvků 10.12.14 10:03

My … Má velkou výdrž, je jiná, líbí se mi, mám ji  :dance:

Na poličce 9 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
smile-tracy
Nováček 12 příspěvků 25.11.14 10:39

Ma Vie si dovedu představit coby vcelku příjemnou a neobtěžující vůni na každodenní nošení do práce. My Burberry mě osobně nijak neoslovila a navíc odrazuje naprosto nezajímavou a hlavně neoriginální lahvičkou bez nápadu. Všechny kostky Chloé, Lancome la vie est belle… samé omašlené flakony. Už by stačilo. :roll:

Na poličce 27 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 2 vzorků V tužebníku 13 parfémů
 
mimi
Nevyléčitelná závislačka 1065 příspěvků 08.11.14 20:26

ma vie sa na mne rozlozila ako, s prepacenim „prepotene podpazusie“ :mrgreen: pojdem ju vsak vyskusat este raz, som zvedava, co to urobi.
Biela sa rozvonala najprijemnejsie, a cierna mala slabu vydrz, vyprchala velmi rychle a potom zostal len drogerkovy zaavan nasladleho „nic“

Na poličce 4 parfémy 30 miniatur 3 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
Venea
sv. Parfema z Kecálburgu 3221 příspěvků 27.10.14 14:20

tak mě třeba My Burberry přijde zrovna celkem jiná, než momentální nudná produkce květinových vůní, ale proti gustu :-) a flakonek je perfektní, vršek vypadá jako burberry knoflík, mašlička to hezky doplňuje a i krabička je jako by texturou podobná legendárnímu trenčkotu

naopak Ma vie jsem zkoušela na letišti cestou na dovolenou a jak jsem si myslela, že bude pěkná, tak to pěkné vydrželo tak pět minut a pak nějak divně zkysla…

a podobné mi nepřijdou ani trochu

navíc obecně musím říct, že podle mě, aby člověk mohl napsat sofistikovanou a věrohodnou recenzi, tak to chce vlastnit vzoreček a ideálně několikrát vyzkoušet na kůži, papírky a nebo rychlé zkoušení v parfumerii klape, teda aspoň toliko moje zkušenost

Příspěvek upraven 27.10.14 v 14:22

Na poličce 36 parfémů 8 miniatur 5 odstřiků 5 vzorků V tužebníku 17 parfémů
 
Bambitka9mm
sv. Parfema z Kecálburgu 3122 příspěvků 23.10.14 21:27

My Burberry má kdoule, ale ne koule! Jestli ji potkám, ani nebudu vědět, že je to ona. A víte proč? Protože si ji nepamatuju! A jen to už je prů… jako vrata.

Jen zkrátka vím, že nevoněla…jak s tímhle někdo může vytáhnout, hoši…dívky, ženy…za tohle by měl být dotyčný o hlavu kratší…

A ještě opičkují s flakonem (no ta béžová letí a Chloe to dokázala). Tvrdím, že budou další limitky, ale nedosáhne to kýženého efektu. :twisted:

Na poličce 30 parfémů 8 miniatur 3 odstřiky 725 vzorků V tužebníku 89 parfémů
Vložit nový komentář

Nový článek:

Růže je růže je růže…

 

Růže a parfém – spojení těchto dvou slov už bylo tak často skloňováno ve všech pádech, že napsat na toto téma něco novátorského by se rovnalo (znovu)objevení Ameriky. Považujte proto následující růžové zamyšlení pouze za poctu mé nejoblíbenější květinové složce v parfémech; nemám ambice zdokumentovat vůně, ve kterých se růže v jisté podobě nachází. Bylo by to ostatně nemožné – zkuste spočítat zrnka písku na pláži!

Celý článek »
TOPlist