Recenze: Escada Especially & Especially Delicate Notes

Especially a Especially Delicate Notes se od sebe nijak zvlášť neliší. Kdyby je Escada jednoduše nazvala stejně a ponechala jako jediný rozdíl označení eau de parfum a eau de toilette, celkem by to stačilo. Especially má o něco výraznější zelené tóny, Delicate je méně ostrá a o chlup jemnější. Výdrž mají obě zhruba stejnou a docela dobrou, nejsou to však silné, výrazné vůně.

Especially voní po růžích, mírně sladkých, doplněných pižmem a kapkou hruškové šťávy. Ostřejší zelený tón, který je patrný docela dlouho i po rozležení, mi byl bohužel protivný a kvůli němu bych doporučila vůni před koupí určitě pořádně vyzkoušet - abyste si, opojené prvním dojmem, nepořídily bolehlav.

Verze Delicate Notes tento tón postrádá a řekla bych, že je z těch dvou lepší, jemnější a hlavně růžovější. Růže spočívají na pižmovém základu a opět nechybí jemně zelený podtón, ne však tak pronikavý jako v Especially. Zároveň vůně nepřechází do pudrova, jak mívají růžové parfémy někdy ve zvyku, zůstává svěže květinová až do konce.

Co mě na obou vůních zaujalo - a zkoušela jsem je pro jistotu dvakrát - byl mírně pánský dojem, který jsem z nich měla. Budu ráda, když mi ho někdo potvrdíte, abych věděla, jestli je Especially (víc jsem to cítila v Delicate) chameleon, nebo mám divný nos. Nejsou to vyloženě pánské tóny, ale jako kdyby v sobě pižmo v základu mělo nádech jemně navoněné mužské kůže.

Especially určitě vyzkoušejte. Kdybyste měly místo jen na jednu, doporučila bych spíš Delicate Notes.


Reklama


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

olilla 27.10.13 07:11

@Migelie Ahoj, mám jí v práci, tak se ti podívám příští týden a napíšu ti.

Migelie 25.10.13 13:14

Ahoj , chci se zeptat, koupila jsem si delicate notes, protože tenkrát mi přišly poštou vzorky z Rakouska a vůně byla ohromující, nyní mi přišla toaletní voda která voní uplně jinak než ty vzorky co jsem dostala, nemá takové doznění a přijde mi uplně že jde o jinou voňavku než je delicate notes, čeho jsem si povšimla je že na vzorku je 81% alkoholu přitom v té toaletce „jen“ 79% tak teď nevím jestli jsem si z internetu neobjednala „fake“ a chci požádat dámy , jestli některá máte doma tuto vůni, mohly by jste se podívat na krabičku kolik procent alkoholu ta Vaše toaletní voda Escada Delicate Notes obsahuje?
Mockrát děkuji :srdce:

Přiznám se, že Delicate Notes jsem nezkoušela. Ale je-li jemnější, já osobně bych se přiklonila spíše právě k Especially - když už mohu, vyberu si tu výraznější.

olilla 03.03.13 08:17

Líbí se mi obě. Tak teď jenom kterou z nich :) ?

V jejím pořízení Tě můžu jen a jen podopořit. :palec: Je fakt hezounká, i v těchto mrazivých ránech ji miluju. Jak už jsem psala, na večer určitě těžší kalibr, ale na přivítání sluníčka Especially.

olilla 03.03.13 08:04

To je pravda, jsem ráda, že to taky tak cítíš :) . Takže jdu do ní.

Tou dvacítkou už také delší dobu nejsem…Ale záleží přece na chvilkové potřebě, na tom, na jakou vůni máme zrovna chuť. Ráno můžeme vonět třeba jako nevinné mladé růžičky, a večer se zase proměnit v dospělé ženy například i za pomocí omamného Opia :lol:

Příspěvek upraven 03.03.13 v 07:48

olilla 02.03.13 18:59

Moc mi voní, ale když se s ní budu vonět, nebude to, jako když si hraju na dvacítku, kterou už rozhodně nejsem? :)

Pro mne velmi příjemné překvapení. Escadě jsem se vždy velkým obloukem vyhýbala, pro její sladkost a ulepenost (fanynky nechť odpustí),ale tady jsem nalezla krásné, jemné růžové lístky, ozdobené kapičkami rosy. Konečně decentní, a přitom osvěžující růžičky pro mne. Mám doma Especially, a věřím, že na jaro a léto k rozevlátým šatičkám bude jako dělaná.

katka-tish 24.01.13 17:22

Na prvý pohľad vo mne tieto vône evokovali niečo presladené a tak som ich obchádzala… Potom som dostala vzorku Delicate Notes, vyskúšala ju raz, druhý raz a zostala som milo prekvapená. Nie je presladená, príjemne svieža, na leto ako stvorená. Musím úplne súhlasiť, že trošku v nej nájsť Bright Crystal od Versaceho. Podľa mňa sa bude páčiť dámam, kt. majú v obľube aj túto vôňu. U mňa má zatiaľ pevné miesto v túžobníku ;)

Tassia 29.12.12 15:46

Letná vôňa, ktorá dvihla kvalitu pôvodnej produkcie Escady.

Příspěvek upraven 30.07.14 v 10:24

trish_prague 29.11.12 11:18

Je krásna, plno ruží. Jemná, ženská :srdce:

janabramborka 17.10.12 14:00

Ty růžičky jsou skutečně maximálně pánské!!!

otakara 14.10.12 10:25

@dusty Veru, každý z nás sa formuje iným sociálnym prostredím, ktoré je okolo neho, preto sme takí rozdielni, so špecifickou minulosťou, ako-tak ovplyvniteľnou prítomnosťou i menej jasnou budúcnosťou.. :) :mavam:
A fajčiari? Jedna kategória ľudí, o tom by sa dalo založiť vlákno, alebo tu také už je? Neskúmala som. Navždy už budú a chce to nie kúsok, ale kusisko vzájomnej tolerancie-veľmi zjednodušene povedané. Ak odišla kvôli tejto téme, je to škoda.

Příspěvek upraven 14.10.12 v 12:12

dusty 14.10.12 09:23

Aj ja som Delicate Notes skúšala a veru si nepamätám, čím je výnimočná spomedzi ostatných sviežich vôní. Grep na začiatku je zaujímavý, ale potom to ide do priemeru.
Otakara, aj mne napadlo to isté o SilviFox, dostala som totiž svojho času do SZ jedovatú správu od niekoho, že som ju z fóra vyštvala svojimi názormi na fajčiarky :mrgreen:, asi sa s nimi úplne stotožnila. Začo ja pochopiteľne nemôžem, každý máme nejakú minulosť. :mavam:

otakara 13.10.12 12:49

Ja, keď som uvidela tú dievčinu v ružových šatách, myslela som, že príspevok je od SilviFox, ktorá ju má ako ikonku..potom som zistila, že tu už dávno nebola. :|

jitulech 12.10.12 17:48

Ado,potvrzuji mužské tóny v delicate rose…ta vůně mě tak překvapila,že si ji stopro pořídím na léto,jemná, přitom výrazná právě tím mužským prvkem, ylang tam naštěstí necítím. Nikdy bych neřekla že půjdu do Escady:-)…a je to tady,díky za skvělý tip Ado,jen díky Tvoji recenzi jsem totiž vůni vyzkoušela

milacka 10.10.12 17:54

Úplne sa stotožňujem s Adinou recenziou, Especially ma neoslovila, ale Especially Delicate Notes je na leto ako stvorená. Viem, že kategorizovať vôňu podľa vekovej skupiny nie je úplne kóšer, ale aj tak si myslím, že Delicate Notes sa bude páčiť hlavne mladým dievčatám. Výdrž je vynikajúca.

Sára 09.10.12 20:12

Mě bohužel neoslovila ani jedna z těchto vůni, pánské tóny nejsem schopna vyšichat, spíše mi Delicate Notes přijde typově jako Bright Crystal od Versaceho, kterou fakt nesnáším.

silvoušekCZ 09.10.12 14:27

mám tu první Especially a je moc pěkná, květinově svěží, žádné přeslazené BonPari jak bývá u Escady zvykem. Na jaro a léto jako dělaná. Výdrž mě překvapila, není to žádná řídká vodička. A sklízím s ní samou chválu jak od můžu tak od žen :-) Příští rok na léto zkusím i tu Delicate Notes, je opravdu o něco lehčí, přitom také s dobrou výdrží :palec:

sarinenka 09.10.12 13:53

Zrovna včera jsem Escadu Especially Delicate Notes zkoušela a musím dát Adě zapravdu, je to příjemná svěží vůně růží, mně připomíná Stellu Sheer. Na to, že já růže ve vůních moc nevyhledávám, tak tuhle bych v pohodě nosit mohla. Líbí se mi.

Přidat komentář

Nejčtenější

TOPlist