Recenze: Escada Especially & Especially Delicate Notes

09.10.12 | autor Ada

Especially a Especially Delicate Notes se od sebe nijak zvlášť neliší. Kdyby je Escada jednoduše nazvala stejně a ponechala jako jediný rozdíl označení eau de parfum a eau de toilette, celkem by to stačilo. Especially má o něco výraznější zelené tóny, Delicate je méně ostrá a o chlup jemnější. Výdrž mají obě zhruba stejnou a docela dobrou, nejsou to však silné, výrazné vůně.

Especially voní po růžích, mírně sladkých, doplněných pižmem a kapkou hruškové šťávy. Ostřejší zelený tón, který je patrný docela dlouho i po rozležení, mi byl bohužel protivný a kvůli němu bych doporučila vůni před koupí určitě pořádně vyzkoušet - abyste si, opojené prvním dojmem, nepořídily bolehlav.

Verze Delicate Notes tento tón postrádá a řekla bych, že je z těch dvou lepší, jemnější a hlavně růžovější. Růže spočívají na pižmovém základu a opět nechybí jemně zelený podtón, ne však tak pronikavý jako v Especially. Zároveň vůně nepřechází do pudrova, jak mívají růžové parfémy někdy ve zvyku, zůstává svěže květinová až do konce.

Co mě na obou vůních zaujalo - a zkoušela jsem je pro jistotu dvakrát - byl mírně pánský dojem, který jsem z nich měla. Budu ráda, když mi ho někdo potvrdíte, abych věděla, jestli je Especially (víc jsem to cítila v Delicate) chameleon, nebo mám divný nos. Nejsou to vyloženě pánské tóny, ale jako kdyby v sobě pižmo v základu mělo nádech jemně navoněné mužské kůže.

Especially určitě vyzkoušejte. Kdybyste měly místo jen na jednu, doporučila bych spíš Delicate Notes.

Líbil se vám článek?

Recenzované parfémy na Arome.cz:

  • Escada Especially (2011)
  • Složení:

    pižmové semínko, hruška, růže, ylang-ylang, vodní akord, pižmo

    230 - 1260 Kč
  • Escada Especially Delicate Notes (2012)
  • Složení:

    HLAVA: planá růže, grapefruit, hruška
    SRDCE: růže, ylang-ylang, mošusové semínko
    ZÁKLAD: pižmo, dřevité tóny

    250 - 1056 Kč
 Váš příspěvek
 
olilla  27.10.13 07:11

@Migelie Ahoj, mám jí v práci, tak se ti podívám příští týden a napíšu ti.

 
Migelie
Nováček 1 příspěvek 25.10.13 13:14

Ahoj , chci se zeptat, koupila jsem si delicate notes, protože tenkrát mi přišly poštou vzorky z Rakouska a vůně byla ohromující, nyní mi přišla toaletní voda která voní uplně jinak než ty vzorky co jsem dostala, nemá takové doznění a přijde mi uplně že jde o jinou voňavku než je delicate notes, čeho jsem si povšimla je že na vzorku je 81% alkoholu přitom v té toaletce „jen“ 79% tak teď nevím jestli jsem si z internetu neobjednala „fake“ a chci požádat dámy , jestli některá máte doma tuto vůni, mohly by jste se podívat na krabičku kolik procent alkoholu ta Vaše toaletní voda Escada Delicate Notes obsahuje?
Mockrát děkuji :srdce:

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
Darina Valehrachová
Znalkyně 388 příspěvků 03.03.13 14:41

Přiznám se, že Delicate Notes jsem nezkoušela. Ale je-li jemnější, já osobně bych se přiklonila spíše právě k Especially - když už mohu, vyberu si tu výraznější.

Na poličce 61 parfémů 46 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 24 parfémů
 
olilla  03.03.13 08:17

Líbí se mi obě. Tak teď jenom kterou z nich :) ?

 
Darina Valehrachová
Znalkyně 388 příspěvků 03.03.13 08:07

V jejím pořízení Tě můžu jen a jen podopořit. :palec: Je fakt hezounká, i v těchto mrazivých ránech ji miluju. Jak už jsem psala, na večer určitě těžší kalibr, ale na přivítání sluníčka Especially.

Na poličce 61 parfémů 46 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 24 parfémů
 
olilla  03.03.13 08:04

To je pravda, jsem ráda, že to taky tak cítíš :) . Takže jdu do ní.

 
Darina Valehrachová
Znalkyně 388 příspěvků 03.03.13 07:46

Tou dvacítkou už také delší dobu nejsem…Ale záleží přece na chvilkové potřebě, na tom, na jakou vůni máme zrovna chuť. Ráno můžeme vonět třeba jako nevinné mladé růžičky, a večer se zase proměnit v dospělé ženy například i za pomocí omamného Opia :lol:

Příspěvek upraven 03.03.13 v 07:48

Na poličce 61 parfémů 46 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 24 parfémů
 
olilla  02.03.13 18:59

Moc mi voní, ale když se s ní budu vonět, nebude to, jako když si hraju na dvacítku, kterou už rozhodně nejsem? :)

 
Darina Valehrachová
Znalkyně 388 příspěvků 05.02.13 15:30

Pro mne velmi příjemné překvapení. Escadě jsem se vždy velkým obloukem vyhýbala, pro její sladkost a ulepenost (fanynky nechť odpustí),ale tady jsem nalezla krásné, jemné růžové lístky, ozdobené kapičkami rosy. Konečně decentní, a přitom osvěžující růžičky pro mne. Mám doma Especially, a věřím, že na jaro a léto k rozevlátým šatičkám bude jako dělaná.

Na poličce 61 parfémů 46 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 24 parfémů
 
katka-tish
Znalkyně 259 příspěvků 24.01.13 17:22

Na prvý pohľad vo mne tieto vône evokovali niečo presladené a tak som ich obchádzala… Potom som dostala vzorku Delicate Notes, vyskúšala ju raz, druhý raz a zostala som milo prekvapená. Nie je presladená, príjemne svieža, na leto ako stvorená. Musím úplne súhlasiť, že trošku v nej nájsť Bright Crystal od Versaceho. Podľa mňa sa bude páčiť dámam, kt. majú v obľube aj túto vôňu. U mňa má zatiaľ pevné miesto v túžobníku ;)

Na poličce 22 parfémů 18 miniatur 0 odstřiků 51 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Tassia
sv. Parfema z Kecálburgu 3507 příspěvků 29.12.12 15:46

Letná vôňa, ktorá dvihla kvalitu pôvodnej produkcie Escady.

Příspěvek upraven 30.07.14 v 10:24

Na poličce 41 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 12 parfémů
 
trish_prague
Nováček 1 příspěvek 29.11.12 11:18

Je krásna, plno ruží. Jemná, ženská :srdce:

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
janabramborka
Nováček 10 příspěvků 17.10.12 14:00

Ty růžičky jsou skutečně maximálně pánské!!!

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
otakara
sv. Parfema z Kecálburgu 4161 příspěvků 14.10.12 10:25

@dusty Veru, každý z nás sa formuje iným sociálnym prostredím, ktoré je okolo neho, preto sme takí rozdielni, so špecifickou minulosťou, ako-tak ovplyvniteľnou prítomnosťou i menej jasnou budúcnosťou.. :) :mavam:
A fajčiari? Jedna kategória ľudí, o tom by sa dalo založiť vlákno, alebo tu také už je? Neskúmala som. Navždy už budú a chce to nie kúsok, ale kusisko vzájomnej tolerancie-veľmi zjednodušene povedané. Ak odišla kvôli tejto téme, je to škoda.

Příspěvek upraven 14.10.12 v 12:12

Na poličce 47 parfémů 3 miniatury 3 odstřiky 36 vzorků V tužebníku 10 parfémů
 
dusty  14.10.12 09:23

Aj ja som Delicate Notes skúšala a veru si nepamätám, čím je výnimočná spomedzi ostatných sviežich vôní. Grep na začiatku je zaujímavý, ale potom to ide do priemeru.
Otakara, aj mne napadlo to isté o SilviFox, dostala som totiž svojho času do SZ jedovatú správu od niekoho, že som ju z fóra vyštvala svojimi názormi na fajčiarky :mrgreen:, asi sa s nimi úplne stotožnila. Začo ja pochopiteľne nemôžem, každý máme nejakú minulosť. :mavam:

 
otakara
sv. Parfema z Kecálburgu 4161 příspěvků 13.10.12 12:49

Ja, keď som uvidela tú dievčinu v ružových šatách, myslela som, že príspevok je od SilviFox, ktorá ju má ako ikonku..potom som zistila, že tu už dávno nebola. :|

Na poličce 47 parfémů 3 miniatury 3 odstřiky 36 vzorků V tužebníku 10 parfémů
 
jitulech
Znalkyně 414 příspěvků 12.10.12 17:48

Ado,potvrzuji mužské tóny v delicate rose…ta vůně mě tak překvapila,že si ji stopro pořídím na léto,jemná, přitom výrazná právě tím mužským prvkem, ylang tam naštěstí necítím. Nikdy bych neřekla že půjdu do Escady:-)…a je to tady,díky za skvělý tip Ado,jen díky Tvoji recenzi jsem totiž vůni vyzkoušela

Na poličce 5 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 14 vzorků V tužebníku 25 parfémů
 
milacka
sv. Parfema z Kecálburgu 3079 příspěvků 10.10.12 17:54

Úplne sa stotožňujem s Adinou recenziou, Especially ma neoslovila, ale Especially Delicate Notes je na leto ako stvorená. Viem, že kategorizovať vôňu podľa vekovej skupiny nie je úplne kóšer, ale aj tak si myslím, že Delicate Notes sa bude páčiť hlavne mladým dievčatám. Výdrž je vynikajúca.

Na poličce 18 parfémů 0 miniatur 8 odstřiků 29 vzorků V tužebníku 15 parfémů
 
Sára
sv. Parfema z Kecálburgu 2917 příspěvků 09.10.12 20:12

Mě bohužel neoslovila ani jedna z těchto vůni, pánské tóny nejsem schopna vyšichat, spíše mi Delicate Notes přijde typově jako Bright Crystal od Versaceho, kterou fakt nesnáším.

Na poličce 191 parfémů 9 miniatur 225 odstřiků 133 vzorků V tužebníku 30 parfémů
 
silvoušekCZ
Parfémová maniačka 552 příspěvků 09.10.12 14:27

mám tu první Especially a je moc pěkná, květinově svěží, žádné přeslazené BonPari jak bývá u Escady zvykem. Na jaro a léto jako dělaná. Výdrž mě překvapila, není to žádná řídká vodička. A sklízím s ní samou chválu jak od můžu tak od žen :-) Příští rok na léto zkusím i tu Delicate Notes, je opravdu o něco lehčí, přitom také s dobrou výdrží :palec:

Na poličce 115 parfémů 627 miniatur 110 odstřiků 310 vzorků V tužebníku 91 parfémů
 
sarinenka  09.10.12 13:53

Zrovna včera jsem Escadu Especially Delicate Notes zkoušela a musím dát Adě zapravdu, je to příjemná svěží vůně růží, mně připomíná Stellu Sheer. Na to, že já růže ve vůních moc nevyhledávám, tak tuhle bych v pohodě nosit mohla. Líbí se mi.

Vložit nový komentář

Nový článek:

Střihněte si změnu - 7 tipů na krátký sestřih pro všechny věkové kategorie

 

Krátké sestřihy už dávno nejsou jen pro babičky a maniacké pixie slečny. Styl ala kastrol nahradil nespočet variací střihů, díky kterým si je může dovolit každá žena. Včetně vás.

Celý článek »
TOPlist