Recenze

Ann Gerard: parfémy s něžnou elegancí

Recenze, 02.02.2016
 

Ann Gerard je úspěšná designerka žijící v Paříži. Od roku 1994 vytváří jemné, stylizované klenoty pod svou vlastní značkou a patří k nejuznávanějším světovým šperkařům.

By Kilian: Voulez-vous Coucher Avec Moi?

Recenze, 02.12.2015
 

Stačí si jednou přečíst název této nové vůně z dílny charismatického tvůrce Kiliana Henessyho a už se toho nezbavíte. Bude se vám dokola omílat v hlavě: Hey sister, soul sister, flow sister… Giuchie, Giuchie, ya ya dada… voulezvous coucher avec moi ce soir, Proč voní vůně s tak vyzývavým...

My Burberry & Hugo Boss Ma Vie: recenze

Recenze, 23.10.2014
 

Už budu muset taky vytáhnout z kufříčku nějaké starší vzorky. Ne že by mě zkoušení novinek nebavilo, přijít do parfumerie a vidět nový flakon, který jsem zatím znala jen ze zpráv o chystaných vůních, má svoje kouzlo, ale... To jsou pořád jen samý kytičky!

Proč jsou lepší Ellenovy listy rajčat než Lambertova tráva?

Recenze, 17.10.2014
 

Za okny je stále teplé babí léto, ale obchodníci se leckde už ani neskrývají, zdobí a lákají na kouzlo Vánoc a těší se, že si zas jednou namastí kapsy. Proto jsem se rozhodl takzvaně jít s dobou a být dokonce ještě o něco progresivnější. Připravil jsem pro vás recenze na jarní vůně!

Yves Rocher Ambre Noir: recenze

Recenze, 29.09.2014
 

Když jsem v prodejně Yves Rocher zkoušela pánskou vůni Ambre Noir, ještě jsem netušila, že kolega Nathan píše recenzi na Muglerovu amenovskou bombu, ale jsem ráda, že to tak vyšlo. Kdyby na vás Pure Wood byl moc velká bomba, pojďte se uchýlit do bezpečné náruče Ambre Noir!

A * Men Pure Wood 2014, návod k použití

Recenze, 24.09.2014
 

K otevírání nového parfému A Men Pure Wood si raději sedněte. Při neopatrném postupu by vás to totiž mohlo srazit na kolena. Sám jsem se s dnes již legendárním A Men Tierryho Muglera poprvé setkal v roce 2001 (parfém vytvořil 1996 Jacques Huclier , T.Mugler navrhl desing flakonu). Bylo to tak...

Chloé: která je která? Díl 2.

Recenze, 29.08.2014
 

V druhém dílu článku o vůních Chloé se podíváme na řadu Love a See. V přehledu najdete i nejnovější Chloé Love Story, která teprve přijde na trh!

Estée Lauder Modern Muse & Guerlain Limon Verde: recenze

Recenze, 24.08.2014
 

Květinové mýdlo a letní citrusový koktejl, tak by se daly stručně nazvat mé dnešní úlovky. Na co máte v tomhle počasí náladu?

4x Marina de Bourbon: recenze

Recenze, 04.08.2014
 

Tak jsem zase vstoupila do jedné parfumerie, jestli nemají tu Love Intense, a když jsem zjistila že ne, to zklamání ve mně probudilo chuť udělat něco šíleného. Odvázat se. Divočet. A tak jsem vyzkoušela čtyři Mariny najednou.

Zlaté oldies (recenze)

Recenze, 01.08.2014
 

Taky vás baví sledovat, jak se obaly a vzhled parfémů mění podle módy? Na některé flakony se jen podíváte a hned můžete z rukávu vysypat rok, v němž byly vyrobeny. Pojďte si zavzpomínat na pár doslova a do písmene zlatých oldies!

Chloé: která je která? Díl 1.

Recenze, 17.07.2014
 

Taky míváte problém rozlišit, která Chloé je která, jakou má barvu, flakon a hlavně jak proboha voní? Pořádek musí být, a tak jsem se rozhodla vůně této populární značky přezkoušet a výsledky sepsat. Začala jsem původní Chloé a jejími odnožemi.

Guerlain Terracotta Le Parfum: recenze

Recenze, 11.07.2014
 

Starší vůně Terracotta Voile d'Été byla letos nahrazena novou edicí, nazvanou Terracotta Le Parfum. Jestli si na tu starou potrpíte (podle databáze je majitelek Voile docela dost), určitě vás bude zajímat, nakolik se jí nová verze podobá a jestli stojí za to si ji koupit.

Viktor & Rolf Bonbon, Kenzo Couleur Violet: recenze

Recenze, 21.06.2014
 

Znáte ten pocit, když jdete do parfumerie vyzkoušet něco nového, máte konkrétní představu, tipnete si vůni a ona se přesně trefí do té představy? Tak takhle nějak jsem kápla na Bonbon.

Bottega Veneta Essence Aromatique, D&G Femme: recenze

Recenze, 27.05.2014
 

Poté, co jsem se v poslední době několikrát na různých místech dočetla a doslechla, že nová Dolce & Gabbana Femme je docela dobrá vůně, překonala jsem svou aktuální mírnou nechuť k této značce (nedivte se, moc se poslední dobou nepředvedla) a vůni jsem vyzkoušela. Přidala jsem ještě horkou...

Starý a nový: Carven Ma Griffe a Le Parfum

Recenze, 26.05.2014
 

Ma Griffe, první parfém značky Carven z roku 1946; vedle něj Mon Parfum, loňská novinka. Co všechno před téměř sedmdesáti lety doprovázelo vznik klasiky a jak vedle ní obstál nový výtvor?

Paco Rabanne Invictus, Armani Eau d'Aromes: pánské recenze

Recenze, 30.04.2014
 

Jako obvykle, i toto jaro se nám vyrojila spousta novinek v dámském i pánském oddělení. Pro dnešek jsem zase jednou vybrala něco pánského: Invictus (Paco Rabanne) a Eau d'Aromes (Armani).

Karl Lagerfeld, EA Untold, La Panthère: novinkové recenze

Recenze, 25.04.2014
 

Nechala jsem se v parfumerii zlákat novinkami, vystavenými na zvláštní poličce. Karl Lagerfeld dlouho žádný parfém nepředstavil, Elizabeth Arden jich naopak chrlí ročně několik a La Panthere slibovala odkaz na cartierovskou pecku z 80. let.

Zara Woman Gold & Rose Gold: recenze

Recenze, 22.04.2014
 

Oblečení ze Zary mám celkem ráda. Stejně tak jejich doplňky, například aktuální ultranápadné náhrdelníky, kterými se ovšem vzhledem k jejich přemrštěným cenám jen inspiruji. Vůně jsem ovšem v Zaře zkoušela už velmi dávno, a tak jsem se rozhodla zase něco otestovat.

Ada | 0 komentářů Číst celou recenzi »

Indian Garnet, Clean White Woods, Bright Crystal Absolu: recenze

Recenze, 31.03.2014
 

Jste zvědaví, jak voní absolu (ať už je to cokoli) verze pár let starého trháku Bright Crystal? Nebo nová Omnia? Taky jsem byla, a tak si teď můžete na obě novinky přečíst recenzi. Přihodila jsem ještě hodnocení zajímavé mošusové gurmánky White Woods.

Ada | 0 komentářů Číst celou recenzi »

2x kůže pro muže: Bottega Venetta & Trussardi My Land

Recenze, 26.03.2014
 

V parfumerkové nabídce pro muže převládají spíš vůně svěží, sladkosvěží či dřevité, na výrazné kožené tóny narazíte zřídka a většinou ve vůních staršího data. Proto jsem měla radost, když jsem zjistila, že Bottega Veneta vydala svou úspěšnou vůni i v pánské verzi.

Boucheron Place Vendôme, Elie Saab, Balmain Extatic: recenze

Recenze, 08.03.2014
 

Dnes se mi povedlo pobrat v podstatě samé květinové vůně. Každá je trochu jiná, ale tak jako tak doporučuji dnešní zkoušecí report hlavně milovnicím výrazných květinových vůní.

Marc Jacobs Honey & Bvlgari Aqva Amara: recenze

Recenze, 28.02.2014
 

Med a aqua amara, sladké a hořké, to je takové hezké téma na recenzi, viďte? Tyhle dvě chutě se k sobě hodí: hořkosladká je tmavá čokoláda, hořkosladký je koktej Americano s rudým Campari, hořkosladká může být láska i sám život. Slušelo by to vedle sebe i vůním Honey a Aqva Amara?

Lolita Lempicka Elle L'aime

Recenze, 31.12.2013
 

Po dlouhé době jsem dostala chuť napsat recenzi na parfém. Vyzkoušela jsem totiž novou Elle L'Aime od Lolity. Milovnice kokosu, zbystřete!

Escada Especially Elixir & CK Down Town

Recenze, 29.09.2013
 

V obchodech se vyrojilo nějak hodně novinek, zdá se, že pomalu začínají Vánoce (konečně, však už je skoro konec září, že jo!). Budete si letos přát pod stromeček třeba novou Escadu nebo Calvina Kleina?

Guerlain Plus Que Jamais & Guerlinade

Recenze, 31.08.2013
 

Minulá recenze mě zase jednou namlsala na exkluzivní Guerlainy. Jsou to vůně, které je nejlepší zkoušet víckrát, s různým časovým odstupem, než konečně přijde ta chvilka, kdy můžu uzavřít názor... a napsat recenzi.

Guerlain Metalys & Quand Vient La Pluie Extrait

Recenze, 28.08.2013
 

Jak jsem minule slíbila, dnes jsem si k recenzi vybrala dvě krásné exkluzivní vůně, obě od mé oblíbené značky Guerlain: Metalys a Quand Vient La Pluie čistý parfém.

Davidoff Sensual Essence & Pleasures Eau Fraîche

Recenze, 26.08.2013
 

Ok, slibuju, že příště už budou nějaké nikovky. Už mě to přehrabávání flakonů v parfumeriích nebaví, člověk musí vážně odházet hodně průměrné hlušiny, aby našel něco, co stojí za to. Ale recenze vám neupřu. Vím, že jsou tu fanynky všech možných parfémových kategorií.

Clean: další čtyři vůně

Recenze, 20.08.2013
 

Po minulé recenzi na vůně Clean a Rain jsem se rozhodla vyzkoušet ještě další parfémy čisté značky: Shower Fresh, Skin, Warm Cotton a Cotton TShirt. Které stojí za vyzkoušení?

Čistota a déšť

Recenze, 16.08.2013
 

Značka Clean u nás není moc známá, zřejmě až nedávno ji dovezla jedna parfumerie, spoléhajíc na celkovou popularitu čisťoučkých vůní. A neřekla bych, že to byl špatný tah. Clean jsem doteď neznala a musím říct, že jsem po zkoušce nebyla zklamaná.

Letošní Burberry Summer & Boss Jour

Recenze, 14.08.2013
 

Letní limitky svěžích vůní většinou netestuju. Pokud mají nějaký originál, ze kterého vycházejí, bývá dost často slabý už ten a další vylepšování mu nepomáhá. Ale občas se přemůžu a nějakou limitovanou edici zkusím. Co myslíte, jak to dopadlo tentokrát?

Eau de Lacoste, Eve, Everose & Sea Rose

Recenze, 11.08.2013
 

Čtyři vůně, které vám dnes představím, jsou skvělé na běžné nošení každá pro někoho jiného. Vyberete si?

La Vie est Belle & Reb'l Fleur

Recenze, 31.07.2013
 

Loňská novinka La Vie est Belle od Lancôme má úspěch jasný. Je totiž velmi podobná jedné vůni jiné známé značky, která se také stala šlágrem, i tady na Arôme ji desítky z vás mají v žebříčku nejlepších vůní.

Sergeovy santaly

Recenze, 26.07.2013
 

Serge Lutens má v nabídce hned několik santalových vůní. Není totiž santal jako santal, a ještě můžete každou jeho variantu zpracovat na tisíc způsobů. Zvlášť když jste Serge Lutens a spolupracujete s takovými machry jako je Christopher Sheldrake.

Pleats Please & Jour d'Hermès

Recenze, 19.07.2013
 

Návrhář Issey Miyake se vrapovanými a skládanými látkami proslavil. Když v roce 1993 přišel s kolekcí Pleats Please, módní svět omdlel podobně jako když o nějaké to desetiletí dřív představil Mariano Fortuny své delfské šaty.

Neznámé zajímavosti: La Martina Cuero a mátová Toni Gard

Recenze, 23.06.2013
 

Aneb recenze z postranních regálů v parfumeriích. Nenajdete tam slavná jména, ale roste tam překvapivě voňavá máta a základy parfémů se šijí z kvalitní kůže.

Cestovatelská z Dulles: Miss Dior

Recenze, 27.05.2013
 

Poslední cestovatelská vznikla ještě v Americe. Za Miss Dior sice není potřeba létat až sem, ale jak už jsem nastínila, co jiného dělat při čekání na letadlo, než pocourat po duty free shopech. Recenzované verze Miss Dior byste měli bez problémů najít i v našich obchodech.

Cestovatelská: Hermès na CDG

Recenze, 24.05.2013
 

Cestovatelky za módou a vůněmi budou kód CDG důvěrně znát patří pařížskému letišti Charlese de Gaula. Ve zdejších duty free parfumeriích samozřejmě nechybí výběr toho nejlepšího, co Francie nabízí.

Cestovatelská: americké celebrity

Recenze, 22.05.2013
 

Nemám přehled, které americké celebrití vůně v Česku máme a které ne; když jsem ovšem byla v newyorském Macy's, cítila jsem se povinována vyzkoušet něco, co je pro Státy typické. Od Bíbra jsem nějak nenašla tester, ale i tak to stálo za to.

Cestovatelská: parfémy Brighton

Recenze, 20.05.2013
 

Při procházce po washingtonském Restonu jsem narazila na obchod Brighton. Prodávaji tu kabelky, bižuterii, hodinky a různe roztomilé drobnosti. Mají take vlastní parfémy, ktere balením a názvy (Dream, Love a tak dále) nebudí velká očekávání. O to víc jsem koukala, když jsem je vyzkoušela.

Cestovatelská: Sahara Noir

Recenze, 12.05.2013
 

Dnesni recenze bude netradicni, je totiz ze zahranici. Sedim v Amsterdamu na letisti a testuju Saharu Noir. Co si taky lepsiho pocit s cekanim na prestup, nez zajit do duty free parfumerie na cichanou?

Vzpomínková: My Melody Dreams

Recenze, 09.05.2013
 

Vzpomínkové recenze jsou dvojsečné. Možná dokonce trojsečné. Radost, že někdo vyhrabal z archívu starý klenot; mrzutost, že už se dávno nevyrábí; melancholická nostalgie, protože tohle nosila babička / maminka / já, když mi bylo sladkých sedmnáct. Kolik ostří se dotkne vás, až si přečtete tuto...

Guerlain: Quand Vient la Pluie

Recenze, 06.05.2013
 

Vůně s poetickým názvem Quand Vient la Pluie (Když přijde déšť) je poctou a variací na proslulou Après l´Ondée (r. 1906 ) a jedním z názorných příkladů, jak interpretovat klasiku moderním způsobem... a ještě ji posunout někam dál nebo i výš. Pak se stane, že prakticky hned po jejím vzniku tušíme,...

Dahlia Noir, Mademoiselle Ricci, Nina L'Eau

Recenze, 30.04.2013
 

Ještě si dáme nějaké ty novinky / skoronovinky. Dlouho jsem netestovala a byla jsem zvědavá, jestli se nám to v parfumerkách lepší... a ono je to (překvapivě) stejné, dobré, špatné, průměrné, na všechny strany :)

D&G Desire, Boss Nuit, Lys Soleia, Cherry in the Air

Recenze, 27.04.2013
 

V dnešní recenzi najdete čtyři nové dámské vůně známých značek. Své si mezi nimi najdou především milovnice lehčích a květinových parfémů.

Recenze: Escada Especially & Especially Delicate Notes

Recenze, 09.10.2012
 

Dvě růžové vůně, které opravdu voní po růžích, to jsou dvě verze letošní novinky Especially od Escady. Po převážně sladkých a ovocných letech Escada konečně servíruje něco pro milovníky květin.

Recenze: Kabul pour Homme

Recenze, 26.09.2012
 

Další arabská vůně... Jsem jimi teď trochu zavalená, takže se můžete těšit na mnohem víc, aspoň než si můj nos bude chtít odpočinout a zatouží po nějaké západní novince. Třeba taková Unplugged, kterou vyrobil Avon ve spolupráci s Jonem Bon Jovim, bude určitě chuťovka.

Al Khayam Zafron: arabku za babku?

Recenze, 23.09.2012
 

Arabské vůně máme povětšinou zafixované jako drahý, silně vonící luxus z Orientu. Husté zlaté oleje, nazdobené flakonky s parfémovými vodami, oud, růže, mošus, vzácné koření. Napadlo vás někdy, že v Orientu se vyrábějí i vůně jiné cenové kategorie?

Coco Noir

Recenze, 27.08.2012
 

Když Chanel oznámí novou vůni, je to vždycky podzvižení. Téhle značce se málokdy něco nepovede, prakticky všechny chanelovské parfémy jsou hotové klasiky. V poslední době se u Chanela hodně předělávalo a vymýšlely se nové interpretace starších vůní; a došlo (znovu) i na Coco. Jaká je její nová...

23. srpna: červený den

Recenze, 23.08.2012
 

Ono nejspíš nakonec dojde na všechny barvy :) Takže kdo chtěl zlatou nebo fialovou, nepřijde zkrátka; dneska se dostalo na červenou. Vůně jsou tentokrát jen tři, poslední místo jsem potřebovala na jednu novinku. V recenzi na vás čeká Davidoff, Kenzo a Givenchy.

18. srpna: zelený den

Recenze, 19.08.2012
 

Minulý nápad otestovat vůně jedné barvy se mi tak zalíbil, že jsem se rozhodla zkusit to znovu, tentokrát se zelenou. Zase dámské i pánské. Výběr byl horší, protože zelených vůní mnoho není, aspoň ne těch, které bych ještě neměla otestované. A úspěch se taky zrovna nekonal...

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 19 Další »

Nový článek:

Tři hlavní chyby, kterými zvýrazníte kruhy pod očima

 

Maskujete je korektorem, ale kruhy pod očima jsou nakonec vidět ještě víc? Nejspíš děláte jednu z těchto chyb.

Celý článek »
TOPlist