Koření

Ronna 13.11.10 14:50

Koření

Bez čeho se v kuchyni neobejdete? Máte nějaké již nerozlučné dvojice, třeba brambory + rozmarýna…
Jakékoliv i neobvyklé tipy uvítám. :wink:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Garfield 13.11.10 15:11

Neobejdu se bez pepře, černého i bílého. Bez muškátového oříšku, ten strouhám skoro do všho :mrgreen:, bez kmínu a bobkového listu, nového koření. Často používám zázvor, papriku, majoránku, čerstvý rozmarýn…Naopak moc nemusím tymián, šalvěj apod.
Jinak třeba k vařícím se bramborám přidávám pokrájený stroužek česneku, mají pak takovou lepší chuť.

Ronna 13.11.10 15:23

Já do nich sypu tymián, když se vaří a kousek cibule.

Luna 13.11.10 16:57

:D chilli. Cpu ho všude až mi tečou slzy.
Taky používám dost skořice, pepře, papriky… A hlavně ráda očuchávám sáčky a mám ráda obchody (i parfémy) s kořením. 8)

derad 13.11.10 18:51

kdo se dostanete do Marks & Spencer - ze srdce doporučuju jejich uzenou papriku. je tak dobrá, že si ji budete chtít sypat i do čaje :D

Ronna 13.11.10 18:55

A do čeho ji sypeš ty?

Garfield 13.11.10 19:02
derad píše:
kdo se dostanete do Marks & Spencer - ze srdce doporučuju jejich uzenou papriku. je tak dobrá, že si ji budete chtít sypat i do čaje :D

Jé, o té jsem četla v nějakém poučném časopise.Tuším to byla Marie Claire :mrgreen: a psali,že s touto paprikou se každé jídlo stane klenotem 8) Doporučovali do zelňačky a ještě jakési polívky.

macska 13.11.10 19:18

sladká paprika na kila, chilli, římský kmín, koriandr (semínka), pepř, muškátový oříšek, bobkový list, nové koření.

Do brambor dávám kopr ;-)

Ronna 13.11.10 19:28

Konkrétní zajímavé tipy?

derad 13.11.10 19:30
Ronna píše:
A do čeho ji sypeš ty?

je dost univerzální - je to směs; trošku připomíná staré - dnes už nesehnatelné grilovací koření (ty dnešní jsou malinko jiné).
já ji nejvíc miluju na pečených bramborách.
povařím krátce pár lojovitých brambor v slupce, nakrájím podle libosti na tlustší kolečka nebo podlouhlé stroužky, mrsknu na vymazaný nebo olejem vylitý plech, posypu tím zázrakem, trochu to v té směsi tuku a koření poválím a upeču.
M Ň A M. 8)

RoSa 13.11.10 19:44

Do vařených brambor je nejlepší LIBEČEK :wink: vyzkoušejte, i staré brambory takto získají skvělou chuť!

Jinak já ve své kuchyni asi nejvíce používám chili-papričky, takové ty mrňavé, červené, čerstvé - kdyby to šlo, dám je i do pudinku :mrgreen:

Ronna 13.11.10 19:45

„mrsknu“ :lol:

Dík, pečené brambory - aspoň bude změna.

kiam 13.11.10 20:13
Luna píše: :D chilli. Cpu ho všude až mi tečou slzy.
Taky používám dost skořice, pepře, papriky… A hlavně ráda očuchávám sáčky a mám ráda obchody (i parfémy) s kořením. 8)

tak bez chilli papričiek nedokážem nič zjesť, som asi na nich závislá :whistle:

ale pridávam si ich len do jedla, ktoré mám na tanieri.
v kuchyni používam najviac tymián, bazalku, petržlenovú vňať, kôpor, majorán, libeček alias ligurček, biele korenie, celý aj mletý koriander, rímsku rascu aj obyčajnú a aj mletú, muškátový oriešok, čerstvý aj sušený zázvor, mletú červenú papriku, hubový prášok, cesnakový prášok, celé nové korenie, borievky - jalovec, bobkový a citrónový list
hotové zmesi nepoužívam, miešam si to sama podľa potreby

caciare 13.11.10 20:47

Já miluju čerstvou bazalku, kterou si pěstuju celoročně v kuchyni u okna. Ve spojení s rajčaty je výborná. Neobejdu se bez pepře, nejvíc používám barevný, čerstvě umletý a sladká paprika je u nás také oblíbená. S přítelem milujeme též indickou kuchyni, takže máme přímo z indické restaurace, která je u nás ve městě, namíchané koření(Masala), daroval nám je místní kuchař (pochází z Nepálu). Údajně si tam každá rodina míchá svou vlastní směs a proto je toto koření pokaždé trošku jiné. Už ho mám doma pár let, šetřím si ho a dávám třeba i do rajské polévky, která má pak správný říz :lol: . Ale nevím konkrétně co ta směs obsahuje. Taky miluju sladkou chilli omáčku v lahvi, kterou si vozím z Globusu. Je sice určená na kuřecí maso, ale já si ji leju skoro do všeho, hlavně na brambory k masu. Mňam!!!

Jinak miluji majoránku, dávám ji i na kuře a na to sušený česnek s plátky másla, to je fajn věc.

Ve sladkých jídlech nešetřím skořicí a do pracen na Vánoce drtím hřebíček. Libeček do brambor dává maminka a je to moc dobré. Nesmím zapomenout na jalovec, tymián, muškátový květ i oříšek, který je výborný konkrétně v hrachové polévce z čerstvého hrášku.

Incognita 13.11.10 22:05

Šafrán v Paelle.
Totiž vaření Paelly je jako čarování nad hrncem se spoustou barevných ingrediencí jako červená paprika, zelený hrách, fialové fazole, žlutý riboflavin, černé olivy apod. a ve chvíli, kdy tam vhodíte to zrzavé šafránové chmýří… to je zážitek.

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Další podobná témata podle názvu


Reklama


Reklama

TOPlist