Netradiční e-shopy - nejen pro vánoční nákupy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

verunka2201
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 4441 04.12.11 14:37
Netradiční e-shopy - nejen pro vánoční nákupy

Založit tohle téma mě přiměla celkem čerstvá zkušenost s nákupem jednoho voňavého vánočního dárku.

Pokud jako já upřednostňujete nakupování přes internet, můžete při hledání v prohlížeči narazit na leckteré obchody, které na první pohled nemají s parfémy prachnic společného. A pokud v rámci možností volíte dopravu typu „osobní odběr“, můžete zažít zajímavé věci.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Takhle jsem si na netu našla dárkovou kazetu jednoho parfému v obchodě Cipollini Chocolatier fungující na adrese http://www.darky-lahudky.cz/. Momentálně nabízejí takových sad několik, ačkoliv primárním předmětem jejich podnikání jsou čokoládičky a dobrůtky všeho druhu. Kazetu mám úspěšně doma, k podezírání, že nejde o originál, mě v tuhle chvíli nic nevede a parfém načínat nechci, když je to dárek.
A jak to tedy probíhalo: zboží jsem objednala, nicméně musela jsem jej okamžitě zaplatit (nabízejí několik druhů platby – kartou, převodem, PayU, PayPal, i dobírka při zaslání poštou/kurýrem), jinak by moje objednávka snad ani nebyla dokončená. Tudíž jsem zaplatila (středa) a čekala, co následuje. Už ve čtvrtek jsem měla peníze stržené, takže jsem očekávala informační mail, že si můžu zboží vyzvednout. Nicméně, ve vytvořeném účtu na jejich stránkách (ano, registrace nutná) mi objednávka visela označena červeně – jako nevyřízená – i v pátek a mail nikde. Zboží přitom bylo skladem, a v obchodních podmínkách uvádějí, že pokud není skladem, vyřídí se do 3–4 dnů. Inu, pro jistotu jsem se ještě informovala mailem; jedna odpověď v sobotu, že je zboží již připraveno a můžu si pro něj dojet (fajn, plánuju cestu na pondělí), druhá odpověď od někoho jiného v pondělí ráno, že zboží ještě nemají, ale už je na cestě a dorazí brzy, tak ve středu či ve čtvrtek. A že mi dají vědět, až u nich opravdu bude. Čekám, čekám, čtvrtek minul – objednávka stále svítí červeně, informační mail nikde. V pátek ráno (tedy týden a půl po objednávce) už naštvaně volám a jsem připravená vyřvat si svoje. Pán na druhém konci mi ovšem sdělil, že už to tam dávno mají a ať si přijedu, že dnes (v ten pátek) jsou tam asi do 7 nebo do 8 večer. Tak jsem vyrazila, je to celkem lán světa, adresu našla, na schránce firma opravdu byla (u toho otvírací doba: do 17.00, na stránkách uvádějí 17.30, dle telefonu ještě úplně jinak), ale na zvonku už ne, tak jsem drze vlezla do zahrady a následně i do domu, kde jsem ihned u vchodu potkala pána – asi vedoucího („vy jste tady pro ten parfém, že slečno?“), který se mnou vše v minutě vyřídil, dostala jsem pěknou taštičku a dáreček (marcipánové tyčinky z jejich hlavního sortimentu). Vlastně se ani neptal na jméno nebo na mail, pod kterým jsem u nich zaregistrovaná. Jen předal věci a zas jsem šla.
Tudíž zhodnocení: jsem poněkud mimo z jejich způsobů, nevím moc co si myslet (objednávka svítí červeně stále :D ), ale asi nebudou nesolidní. Jenom mají dost zmatečnou komunikaci, to by si měli setsakra vyřešit :twisted: a ty zákaznické internetové účty taky zřejmě moc neřeší :? Otázka je, jak by to probíhalo u zaslání poštou/kurýrem. Okamžitá platba mě také poněkud znervóznila, na dotaz proč je to nutné – prý že lidi si objednávali (s osobním odběrem a platbou na prodejně a zboží nevyzvedávali, takže se jim tam pak zboží zbytečně hromadilo (přitom mají sklad prakticky nalepený na baráku). Výjimky dělají u stálých zákazníků.

** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** ** **

Máte nějakou podobnou zkušenost? Narazili jste na e-shop, který ve vás třeba budil podezření, ale nakonec se ukázal být OK? Dejte vědět, třeba to bude zajímat ostatní.

Na poličce 31 parfémů 99 miniatur 10 odstřiků 196 vzorků V tužebníku 7 parfémů
Reakce:

frýdečanka
Učednice Příspěvků: 49 02.02.12 09:25

A byl to teda originál nebo ne? :lol:

Na poličce 22 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 34 vzorků V tužebníku 5 parfémů

verunka2201
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 4441 02.02.12 14:48

Vypadá to, že ano. Voní to stejně a stejně dlouho jako tatáž vůně zkoušená v kamenné parfumerii.

Na poličce 31 parfémů 99 miniatur 10 odstřiků 196 vzorků V tužebníku 7 parfémů
 Váš příspěvek
Nový článek:

15. května: zbývající Un Matin Au Jardin otestovány!

Nevydržela jsem to. Když jsem šla z města, stavila jsem se u Rochera a otestovala i zbývající Un Matin Au Jardin, tedy šeříkovou a citrusovou. celý článek »

Vybrané značky parfémů

Všechny značky »
Adidas Al Arabiya Al Swissriya Al Haramain Avon Azzaro Burberry Bvlgari
Calvin Klein Carolina Herrera Cartier Chanel Christian Dior Davidoff Dolce & Gabbana
Donna Karan El Nabil Elizabeth Arden Escada Estée Lauder Florascent Giorgio Armani
Givenchy Guerlain Hermès Hugo Boss Jil Sander Kenzo Lacoste
Lancôme Mexx Ralph Lauren Salvador Dali Salvatore Ferragamo Thierry Mugler Yves Saint Laurent
TOPlist