Protřepávání parfémů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu První příspěvek v tématu

Pozér
Nováček Příspěvků: 21 26.01.12 12:39
Protřepávání parfémů

Zajímalo by mě, jestli se jednotlivé složky vůní ve flakonu po čase od sebe nějak oddělují? Nebo zůstávají zastoupené složky dokonale promíchané? A pokud se jednotlivé složky oddělují, má pak smysl s flakonem před použitím třepat, nebo se tak jenom zbytečně dostane do hadičky vzduch? A souvisí případné oddělování složek se stárnutím parfémů, nebo se týká i nových parfémů?
Dotaz píšu proto, že mě napadlo, že by bylo vážně blbé si vystříkat z flakonu nejprve spodní část vůně, která se mi líbí, a pak už by ve flakonu zůstala jenom horní část, která by se mi třeba už tolik nelíbila.
Děkuji za vaše odpovědi a vysvětlení.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
Reakce:

andry
Nevyléčitelná závislačka Příspěvků: 1667 26.01.12 12:57

jakože myslíš, že molekuly základu jsou těžší a tudíž klesají ke dnu, v důsledku čehož ti před vypotřebováním na dně lahvičky zbyde jen hlava? :mrgreen:
bych neřekla, že parfém je jako např. dvousložkový odličovač (olejová emulze + tekutina), který je potřeba protřepat, aby se to promíchalo a fungovalo správně ;)
aneb: si myslím, že je to nesmysl.

Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 6465 26.01.12 12:59

Nevěřím,že dotaz byl míněn vážně. :roll:

jerry
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 7452 26.01.12 13:15

Protřepat – nemíchat :D

jaccckie9
Parfémová maniačka Příspěvků: 538 26.01.12 13:15

Ach jo............že to vôbec niekoho napadne toto… :andel:

Pozér
Nováček Příspěvků: 21 26.01.12 13:16

Andry: Vážně nemyslím nějaké zásadní oddělování složek třeba na základ a hlavu :D . Jen se ptám, jestli k nějakému oddělování složek vůbec dochází a jestli to má nějaký praktický význam.

Pozér
Nováček Příspěvků: 21 26.01.12 13:19

Jerry: Přesně tak :D

cat_deveraux1
Znalkyně Příspěvků: 454 26.01.12 17:17
8o :think: :mrgreen:

Pozér
Nováček Příspěvků: 21 26.01.12 17:35

No já mám jenom medicínské vzdělání, a tak mě prostě zajímal názor chemika, nebo někoho, kdo něco ví o výrobě parfémů.

WildOrchid
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 3326 26.01.12 17:38

nektery slozky vyprchavaji, to uz se tu myslim resilo. Cim je vune starsi, tim vic v ni zustavaji jen ty trvalejsi slozky, a pak voni trochu jinak. Ale nemyslim si, ze by to platilo u nake dnesni toaletky z parfumerky, spis to plati u tech vintage kvalitnich vuni a cistych parfemu

Pozér
Nováček Příspěvků: 21 26.01.12 19:56

WildOrchid: děkuju za odpověď :kytka:
Ještě tedy zkusím prohledat starší vlákna.

gabra771
Parfémová maniačka Příspěvků: 998 26.01.12 22:06

Protřepávám džusy s dužninou… :mrgreen: :mrgreen:

dzona
Učednice Příspěvků: 100 27.01.12 08:39

Nikdy mě nenapadlo o téhle věci přemýšlet. Ale už mnohokrát jsem zažila, že když přišla řeč na princip fungování čekokoli, co považujeme za samozřejmě, vyskočil z toho chytrý fígl známý jen odborníkům přesně na tu věc. Tím vším chi říct, že mě překvapují posměšné reakce. A jak to tak znám, právě odborníci by se této otázce divili nejméně a už vůbec by se jí neposmínali, asi proto, že nejlépe vědí, jaké zázraky jsou za fungování přírodních princiců.

Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 6465 27.01.12 12:10

Ty budeš zřejmě odborník,protože se nad otázkou nepozastavuješ.
Mě osobně přijde…mírně řečeno divná.
Navíc od osoby,která má medicinské vzdělání,tedy osoby studované.
Spíš si myslím,.že si z nás někdo dělá srandičky.

paty
sv. Parfema z Kecálburgu Příspěvků: 2007 27.01.12 12:49

Je snad na krabičce, nebo flakonu napsáno,,před upotřebením protřepat,,? :roll:
Mě to tedy nikdy nenapadlo,ale možné je všechno.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
 Váš příspěvek
Nový článek:

Nostalgické okénko

Člověk občas dostane chuť na nějaké starší vůně. Pokud možno na takové, které už nejsou na trhu, ale mají mezi námi ještě své pamětnice, aby mohlo být nostalgické vzdychání kolektivní. Takže co to bude dnes? Nino Cerruti Pour Femme, Burberry Society, J'Ai Osé a jako zajímavost Eau Arpège. celý článek »

Vybrané značky parfémů

Všechny značky »
Adidas Al Arabiya Al Swissriya Al Haramain Annick Goutal Azzaro Burberry Bvlgari
Calvin Klein Carolina Herrera Cartier Chanel Christian Dior Davidoff Dolce & Gabbana
Donna Karan Elizabeth Arden Escada Estée Lauder Giorgio Armani Givenchy Guerlain
Hugo Boss Joop! Kenzo Lacoste Lancôme Paco Rabanne Ralph Lauren
Salvador Dali Salvatore Ferragamo Serge Lutens Thierry Mugler Versace Victoria's Secret Yves Saint Laurent
TOPlist