"High End"

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
xronos
sv. Parfema z Kecálburgu 2117 příspěvků 14.01.11 23:06
"High End"

Taky jste si všimli, že dnešní high end výrobky jsou to, co dříve (naposledy v 80.letech) bylo normální, jen je to dnes předražené, ale je to bohužel jediná alternativa k těm plastům, co se dnes považují za mainstream.

… čokolády, zmrzliny, uzeniny … vlastně potraviny obecně … taky oblečení (našel jsem doma tričko, který jsem nosil jako děcko a pořád je úžasně pevný a to šití je dokonalost)

To stejné je zřejmě i v parfémech (viz článek Pink Really Does Stink na basenotes).
Stejný „vývoj“ je i v hudbě (http://www.turnmeup.org/

Zvrátí se někdy tento úpadek?
Je to důsledek toho, co vidíme na Gaussově křivce?

Taky vám to tak vadí?
Jde to změnit?

Má z toho někdo prospěch? Chce to tak někdo?

Na poličce 34 parfémů 0 miniatur 11 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 Další »
Reakce:
 
FlirtBoy
sv. Parfema z Kecálburgu 2899 příspěvků 14.01.11 23:14

já souhlasím

Na poličce 286 parfémů 16 miniatur 13 odstřiků 53 vzorků V tužebníku 15 parfémů
 
MS61
Nevyléčitelná závislačka 1818 příspěvků 14.01.11 23:58

Nějak nám se nám všechno zplaňuje a nivelizuje… Možná není problém ani tak v hi-endu (dejme tomu v audiu - to já rád!), ale v tom, že vymizela férová „střední třída“. Ve všem. Buď je daná věc opravdu nikovka, hi-end (ať už v čemkoliv), ale pak je opravdu svinsky drahá až předražená. Někdy spíš snob-end (snobárna). Druhá možnost: pásová výroba nebo dálný Východ. Nic proti východu - bohužel dělá podle zadání. A to zadání zní: co nejlevněji + zhruba/„v globále“ vydržet v záruce + NIKDY neopravovat, jen vyhodit.
 Michal

Na poličce 43 parfémů 5 miniatur 29 odstřiků 97 vzorků V tužebníku 14 parfémů
 
xronos
sv. Parfema z Kecálburgu 2117 příspěvků 15.01.11 16:36

No právě. Střední proud tu není.

V 80tých letech se dala koupit obyčejná smetanová zmrzlina. Za pár korun.
Já si ji chtěl onehdy koupit a tak jsem šel postupně podle etiket a kontroloval složení ..... nakonec jsem ji našel … Haagen Dasz za 156,– ...... je to úplně obyčejná zmrzlina, ale kurevsky předražená a dělají z toho bůhvíco. Jenže bohužel … není jiná alternativa. Všude jinde byla umělá hmota.

Já si pamatuju, že kdysi dávno se dala sníst i vepřová konzerva ve vlastní šťávě. A chtunalo to dobře. Dnes bych to raděj nedal ani psovi.

Chtěl bych to nějak změnit, ale nevím jak ....... nejhorší asi je, že většině lidem je to jedno … nepoznají to anebo to nechtějí poznat.

Na poličce 34 parfémů 0 miniatur 11 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu 10503 příspěvků 15.01.11 16:58

Neverim tomu ze to lidi nepoznaji,pac je to kurevsky rozdil,to by museli byt uplne blby !!!!
Spis koukaji na to,aby to bylo za levno,coz ve vysledku neni k zrani.
V mem pripade uspokoji chut na obycejnou smetanovou zmrzlinu ta obycejna zmrzlina v oplatce(nevim jak se momentalne jmenuje-byla to Sibirka,ruska zmrzlina atd.)Hagen Dasz jsem jednou koupila a pak jsem litovala vyhozenych penez,pro me normalni zmrzlina,navic sladka jako hovno z nutrie.

Na poličce 1 parfém 0 miniatur 6 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Leisha
sv. Parfema z Kecálburgu 2194 příspěvků 15.01.11 17:05

Já mám pocit, že je to trochu tím, že spousta věcí je nesrovnatelně levnějších, než byly dřív - a na kvalitě se to musí nějak projevit.
Když jsem byla malá, běžná mléčná čokoláda stála 11 korun a byla mnohem lepší než teď. Ale zas běžnej plat byl kolem patnácti stovek.....takže při přepočtu na dnešní peníze je to tak třeba 70? No a za tu cenu už člověk dobrou čokošku bez potíží koupí, žejo 8)

(jo, taky si pamatuju lančmít, kterej byl hrozně dobrej a jedli jsme ho opečenej na nedělní oběd. A taky si pamatuju, že byl tak drahej, že se ta konzerva samozřejmě rozdělila mezi čtyřčlennou rodinu, žádná hromada masa na talíři.....teď je to za pár korun, možná stojí stejně jako tenkrát, a protože peníze maj nejmíň desetkrát menší hodnotu, je jasný, že prostě musí bejt horší…)

Ale zas, nic nám nebrání si kupovat kvalitní věci a nemít jich tolik. Já to tak třeba dělám :whistle:

Na poličce 53 parfémů 8 miniatur 14 odstřiků 68 vzorků V tužebníku 10 parfémů
 
emily
Nevyléčitelná závislačka 1779 příspěvků 15.01.11 17:19

ja by som to nepaušalizovala, je síce pravda, že tie vyššie ceny čiastočne odrážajú aj kvalitu, ale to neplatí 100% /ja už som toľkokrát dala na vyššiu cenu /oblečko, potraviny a stálo to za ho../
Dnes je však trh presýtený, z každého druhu tovaru máme na výber x značiek a tak treba hľadať a skúšať, aby sme našli tú svoju naj…
Dajú sa nájsť aj v low ende /chuť + kvalita/ len sa hľadá ako ihla kope sena, častokrát reklama+obal+cena robí viac dojem a zatlačí chutnejšie/kva­litnejšie, ale s nepekne dizajnovavým obalom /značou do úzadia :roll:

Ale napríklad pri konzervách máte pravdu, kukla som nejaký test mäsových konzerv a najdrahšie vyšli najkvalitnejšie, lepšie čo sa týka kvality mäsa v „strednej“ cenovej relácii - boli aj psie mäsové, takže na zamyslenie.

Na poličce 14 parfémů 0 miniatur 2 odstřiky 116 vzorků V tužebníku 11 parfémů
 
Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu 10503 příspěvků 15.01.11 17:28

Leisho.,skoro se vsim souhlasim :wink: ..ale dobrou veprovou,hovezi konzervu nebo lancmit neni mozne koupit,ani kdyby byl clovek schopny obetovat treba stovku nebo i vic,coz znaci na co je zameren trh. :speechless:

Nebo jsme uz moc zmlsany. :D (ale tomu moc neverim)

Na poličce 1 parfém 0 miniatur 6 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
protea
Nevyléčitelná závislačka 1742 příspěvků 15.01.11 20:58
Leisha píše:
Ale zas, nic nám nebrání si kupovat kvalitní věci a nemít jich tolik. Já to tak třeba dělám :whistle:

Přesně…na nákup vyrážet jen s malým košíkem a pečlivě vybírat co do něj. Když vidím ty obtloustlé rodiče s dětmi v Tescu, jak mají plné koše - levných salámů, vlašáků, barevných limonád a instatních polévek…hlavně že je to v akci, že jo táto…hnus :vomit:

Já jsem na nákup některých potravin už skoro rezignovala - těstoviny a zmrzlinu si vyrábím doma, maso kupuju u místního řezníka (jo, je dražší, ale nemusím ho mít každý den), často máme zvěřinu od tchánovců, v létě zeleninu ze zahrádky…

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
protea
Nevyléčitelná závislačka 1742 příspěvků 15.01.11 20:59
Myskamauska píše:..ale dobrou veprovou,hovezi konzervu nebo lancmit neni mozne koupit,ani kdyby byl clovek schopny obetovat treba stovku nebo i vic,coz znaci na co je zameren trh. :speechless:

Ale taková konzerva pražské šunky…mňam :wink:

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
Kamikaii
Parfémová maniačka 549 příspěvků 15.01.11 21:00
xronos píše:Má z toho někdo prospěch?

Mají z toho prospěch firmy, jde jen o to jak vydělat. Nezmění se to.

Na poličce 44 parfémů 5 miniatur 1 odstřik 0 vzorků V tužebníku 14 parfémů
 
Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu 10503 příspěvků 15.01.11 21:57
protea píše:
Myskamauska píše:..ale dobrou veprovou,hovezi konzervu nebo lancmit neni mozne koupit,ani kdyby byl clovek schopny obetovat treba stovku nebo i vic,coz znaci na co je zameren trh. :speechless:
Ale taková konzerva pražské šunky…mňam :wink:

Prazskou sunku mam doma a premyslim ze ji otevru. :wink:

Coz ale porad nenahrazuje ty dobre masove konzervy,ktere
byvavaly driv ke koupi. :mrgreen:

Na poličce 1 parfém 0 miniatur 6 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Leisha
sv. Parfema z Kecálburgu 2194 příspěvků 15.01.11 22:11

Ty masové konzervy bejvávaly hodně zalevno, levnější než maso…a táta mi vysvětloval, že to proto, že je to strategická věc pro případ války, aby jich bylo furt hodně, a protože potřebujou mít pořád ve skladu plno, tak je průběžně zalevno prodávaj, aby se to nekazilo a mohli vyrábět novou zásobu.
Co je na tom pravdy, netuším, ale přišlo mi to vcelku logický.
V posledních letech jsem jedla dobré masové konzervy jen jednou, byly to nějaké z vojenského výprodeje z jakési polní zásoby či co, opravdu chutnaly jak maj, a moc vtipný na nich bylo, že byly v krabicích po třech - jedna hovězí, jedna vepřová, a jeden lančmít - a nebyly popsané, takže to bylo s překvapením 8) :lol:

Tak trochu mi to tu teorii se zásobama pro případ války potvrdilo, protože se mi zdá, že teď je hlavní důvod pro výrobu konzerv zpracovat maso, který by jinak nikdo nekoupil :smack:

Na poličce 53 parfémů 8 miniatur 14 odstřiků 68 vzorků V tužebníku 10 parfémů
 
Tigra
sv. Parfema z Kecálburgu 5105 příspěvků 15.01.11 22:55
protea píše:Přesně…na nákup vyrážet jen s malým košíkem a pečlivě vybírat co do něj. Když vidím ty obtloustlé rodiče s dětmi v Tescu, jak mají plné koše - levných salámů, vlašáků, barevných limonád a instatních polévek…hlavně že je to v akci, že jo táto…hnus :vomit:

Přesně! A pak ještě navíc řvou, jek je u nás strašně drahé jídlo, a že ty špekáčky za 4,50 jsou hrozně hnusné, že to za bolševika bylo daleko lepší…
Já krmím dítě podle mne normálně, podle jiných alternativně (bio potraviny, žádná sůl, žádný přidaný tuk, žádný cukr, minimum živočišných potravin) a kdybys viděla, jak mne lidi napadají, že děcku nedám čokoládu - vyloženě jsou na mně agresivní a vysmívají se mi, že mu to stejně někdo dá , až půjde do školky - jako kdyby mu to přáli. A to ne blbouni, ale normálně chytří lidi, kteří jsou jinak tolerantní. Nikomu to nevnucuju, ale s ostatníma rodičema skoro vždycky přijde řeč na to, jak malý/malá papá a že už mu dali ochutnat pivo…
Já jsem na to zvyklá, takže se obvykle zeptám, proč mne napadají kvůli tomu, že své dítě krmím zdravě? To je obvykle konec diskuse.
To jsem trochu OT, takže abych se vrátila k hi-endu: za mainstream v jídle považuju potraviny v kvalitě bio/domácí; za low end, neboli shit, považuju většinu supermarketových potravin. Hi-end jsou pro mně luxusní potraviny, jako pravé šampaňské, lanýže, některé ryby…dosaďte si sami.
A s tím souvisí i cena - pro mne je bio cena tou cenou normální; cena za shity je cena nízká.

A v technice můžu promluvit k mobilům: v začátcích GSM bylo považováno za hi-end, když byl telefon duální a měl v paměti místo pro 250 tel. čísel; takový telefon stál tehdy tak od 12 tisíc výš (Nokia 8110, 6110, Nokia 7210…), první low-end (Dancall) stál 4.990 (dotovaný, se smlouvu na 2 roky, bez smlouvy byl dražší, možná bych to našla, kdyby byl zájem) - měl 100 jmen, nebyl dualband a „data“ bylo sprosté slovo. To bylo v roce 1996/97.
Dnes, po 13 letech, se za 5 tisíc dá koupit telefon s dobrým foťákem, barevným displejem, dynamickou pamětí XX mega, a na to, jestli je dual/tri band nebo jestli „má data“ už nikdo ani neví, že by se měl ptát.
A taky k autům: v roce 2002-3 jsem si chtěla koupit nějaké malé auto - třeba Punto, P 206, Yarise…tehdy proběhla taková cenová revoluce, ceny aut se poprvé dostaly pod 300 tis. (myslím, že jako první to byl Citroen C3). ZA 299.900 bylo holátko s benzínovým motorem 1,1 ccm. Bez klimatizace, centrálu, okna se stahovaly ručně… Nejlevnější Fabia stála 245 tisíc, taky holátko, dokonce ani nárazníky nebyly nalakované do barvy auta, ale černý plast.
Stejný auta dneska stojí:
Citroen C3 v plné výbavě: 239.900 a navíc vylezli s modelem C1 za 170.000; nejlevnější Yaris 229.000, Fabia začíná na 199.000; další ceny si najdete sami…
O třídu vyšší model Citroenu, C4, stojí dnes 270.000, což je míň, než před 6 rokama prdítko C3.

A to vůbec neberu v úvahu hodnotu peněz TEHDY a TEĎ!
Takže za mne - NE. Ceny všeho spotřebního zboží šly rapidně dolů, i hi-endů (akorát že se sem dostalo strašně drahé zboží, o kterém jsme dřív netušili, třeba LV kabelky, a vzniklo opravdu luxusní zboží, třeba Bang-Ollufsen, které dřív nic komerčního neprodávalo. A takové ty „designové“ krámy).

Co šlo nahoru, jsou ceny služeb - lidské práce. Čistírna, holič, opravny (ty na to dokonce zemřely - byly tak drahé, že se nevyplácí věci opravovat, ale vyhodit a koupit nové, vivat ekologie!!!), švadleny, švec.......z toho se stávají hi-end záležitosti a to je podle mne dobře, platit se má za práci lidí, ne strojů.

Na poličce 1 parfém 32 miniatur 28 odstřiků 107 vzorků V tužebníku 253 parfémů
 
Tigra
sv. Parfema z Kecálburgu 5105 příspěvků 15.01.11 23:00
Leisha píše:
Ty masové konzervy bejvávaly hodně zalevno, levnější než maso…a táta mi vysvětloval, že to proto, že je to strategická věc pro případ války, aby jich bylo furt hodně, a protože potřebujou mít pořád ve skladu plno, tak je průběžně zalevno prodávaj, aby se to nekazilo a mohli vyrábět novou zásobu.
Co je na tom pravdy, netuším, ale přišlo mi to vcelku logický.
V posledních letech jsem jedla dobré masové konzervy jen jednou, byly to nějaké z vojenského výprodeje z jakési polní zásoby či co, opravdu chutnaly jak maj, a moc vtipný na nich bylo, že byly v krabicích po třech - jedna hovězí, jedna vepřová, a jeden lančmít - a nebyly popsané, takže to bylo s překvapením 8) :lol:Tak trochu mi to tu teorii se zásobama pro případ války potvrdilo, protože se mi zdá, že teď je hlavní důvod pro výrobu konzerv zpracovat maso, který by jinak nikdo nekoupil :smack:

Já myslím, že to je trochu česká (východní :conf: ) nemoc: my si třeba z Francie vozíme špičkové (a taky docela drahé) konzervy „confit de canard“ (kachní nohy ve vlastní šťávě) nebo „cassoulet“ (klobásy a kachní maso ve fazolích) a to je dobrota nesmírná! Když jsme se o tom bavili s Frantíkama, tak oni to vidí jinak - není to jídlo „pro strýčka Příhodu“, případně „pro chudé“, kam by se zpracovávaly zbytky - je to prostě jeden z regulérních způsobů úpravy masa, běžná konzervace, vycházející z (venkovské) tradice. Takže oni si klidně k nedělnímu obědu tu konzervu otevřou a pochutnají si…my taky, pro nás je confit sváteční jídlo. Hi-end.
(Ale pro mě je hi-end i trenčanský párok s fazulou :D)

Na poličce 1 parfém 32 miniatur 28 odstřiků 107 vzorků V tužebníku 253 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Tři hlavní chyby, kterými zvýrazníte kruhy pod očima

 

Maskujete je korektorem, ale kruhy pod očima jsou nakonec vidět ještě víc? Nejspíš děláte jednu z těchto chyb.

Celý článek »
TOPlist