Raclette gril

caciare 24.06.12 09:58

Raclette gril

Máte tento gril? Používáte? Ráda bych si ho pořídila pro grilování na balkóně nebo doma, ale nevím jakou značku. Od několika známých jsem slyšela na tento gril velikou chválu. Můžete se podělit o své zkušenosti? Díky.


Reklama

Myskamauska 24.06.12 10:01

Já ho mám, už druhý, ten první jsem darovala a jsem maximálně spokojená,
Značku sice z hlavy nevím, ale pro naši rodinu je to super investice, používáme ho i v zimě, třeba na Silvestra.

Vevie 24.06.12 10:37

My máme od německé firmy STEBA tento

a jsme velmi spokojeni. Má jak žulovou desku, tak litinovou a má dostatečný výkon i na přípravu masa. používáme ho normálně doma a je to paráda jak pro návštěvu, tak jenom tak, když se nám nechce nic vařit a spíš si chceme doma jen tak posedet, popít a povečeřet.

caciare 24.06.12 21:44

Zajímala by mě údržba, je to složité na čištění? Myslím tu desku z kamene. Někde jsem četla o nedostatcích ve zpracování, že šťáva z masa zatéká kam nemá atd. Nevím pro jakou značku se rozhodnout, aby gril něco vydržel. Budu ho chtít převážet autem, tak aby se to hned nerozpadlo :)

Vevie 24.06.12 21:52

Mně teda ta naše Steba připadá docela robustní, je to celkem i těžký - cca 8 kilo to tak má. okraj kolem desky je se žlábkem, kam může šťáva odtékat a dá se celý sundat a dát do myčky, zbytek se musí otřít ručně, ale já s tím problém nemám. Lopatičky i obě desky se dají taky dát do myčky, i když tu kamennou radši čistím v ruce a je potřeba z ní dobře seškrábat zbytky.

caciare 24.06.12 22:14

Skvělé, moc díky za odpověď. To mě právě zajímalo, některé jsou asi chatrnější, chci taky pořádný, robustní, těžší gril, pro naši velkou rodinku. Už jsem koukala na odkaz, ten vypadá moc dobře. Jdu juknout na Heuréku kvůli cenám. A můžu se zeptat, co si pečete na těch malých pánvičkách? Co se tam dá vše dělat?

Myskamauska 25.06.12 09:05

My tam dáváme třeba brambory na plátky, na to šunku nebo platkový sýr, můžeš i ananas pod sýr…prostě podle chuti a libosti.
A nebo taky nějakou zeleninu s brambory, nebo nic, když chceš jen maso a zeleninu opékat nahoře.. :D

kakadu 25.06.12 15:42

já ho používala výhradně na grilování stejnojmenného švýcarského sýru raclett, doufám že se ještě dováží, míval ho bývalý Carrefour a pak některá větší Tesca.
Bývaly to úžasné večeře,ty malé pánvičky se používaly právě na grilování jen tohoto sýru, nahoře se opékaly vařené brambůrky a nakládané žampiony, které se pak tím roztaveným sýrem přelily.
Vřele doporučuju :mavam:

viz zde:
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?…

caciare 25.06.12 15:59

Mńam, to vypadá nádherně, děkuji za inspiraci :)

Vevie 25.06.12 17:25

My si do lopatiček dáváme taky někdy jenom sýr, ale častěji cokoli na co máme chuť - nejčastěji nějakou slaninku, šunku, na to zeleninu (cuketa, cibule, rajčata, papriky, žampiony, brambory - nejlíp už udělané na grilu) a navrh ještě sýýýýr - celý se to v té lopatičce pěkně zapeče. Jindy třeba děláme jenom na tom horním grilu maso, brambory, žampiony…výborný jsou jatýrka - jsou bleskurychle hotový, nesmí se tam nechat moc dlouho a hlavně solit až na talíři (jinak ztvrdnou), k tomu dip ze zakysaný smetany a třeba petželky a nevím, kdy to přestat jíst. :-D

ica1973 27.06.12 13:12
@kakadu píše:
já ho používala výhradně na grilování stejnojmenného švýcarského sýru raclett, doufám že se ještě dováží, míval ho bývalý Carrefour a pak některá větší Tesca.
Bývaly to úžasné večeře,ty malé pánvičky se používaly právě na grilování jen tohoto sýru, nahoře se opékaly vařené brambůrky a nakládané žampiony, které se pak tím roztaveným sýrem přelily.
Vřele doporučuju :mavam:viz zde:
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?…

Súhlas :palec: Aj my máme radi RACLETT syr… ten je najlepší…smrdí hrozne - ale tá chuť - TO NEMÁ CHYBU…


Reklama

 Váš příspěvek

Další podobná témata podle názvu


Reklama


Reklama

TOPlist