Rýžovar - recepty, zkušenosti. Kdo máte, poraďte :)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
fox
Parfémová maniačka 590 příspěvků 16.06.12 00:28
Rýžovar - recepty, zkušenosti. Kdo máte, poraďte :)

Včera jsem si celkem impulsivně koupila RÝŽOVAR!! Teď začínám zkoušet jeho možnosti. Rýže? Po několika pokusech se ji určitě naučím perfektně (hlavně odhadnout množství vody) :) Mám ale pocit, že ten hrnec má mnohem větší potenciál - kaše, omáčky, polévky, marmeláda? Buchty? Máte-li zkušenosti, poraďte prosím. Mě i podobně postiženým (rýžovarem mám samozřejmě na mysli). :D

Na poličce 16 parfémů 0 miniatur 2 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 34 parfémů
Stránka:  1 2 3 Další »
Reakce:
 
feriva
Znalkyně 331 příspěvků 17.06.12 17:27

Aj ja mám v pláne kúpiť rýžovar. Podľa čoho si si ho vyberala? A už si ho skúšala? Je tá ryža skutočne iná? Ja keď varím ryžu vždy je okolo rozvarená a vo vnútri tvrdá alebo potom ju nechám variť dlhšie a je rozvarená!! Taký prístroj by sa mi tiež hodil.

Na poličce 18 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 8 vzorků V tužebníku 4 parfémy
 
fox
Parfémová maniačka 590 příspěvků 17.06.12 19:55

Vybírala jsem úplně impulsivně :mrgreen:, prostě v obchodě byla sleva na rýžovar Clatronics RK 3309. Stál 300 Kč. :lol: O rýžovaru jsem uvažovala už několik let, protože mimo rýže často vařím kaše a nebaví mě je míchat a hlídat aby se nepřipálily.
První zkušenosti jsou vynikající.
Včera rýže - vynikající, jak u číňanů, v životě jsme takovou doma neuvařili a to byla ta nejlevnější z Tesca.
Včera večer - fazole s uzeným - super
Dneska - žampionová omáčka (a na pařáku nad rýžovarem vejce v páře) - opět super

Má to jednu velkou výhodu, když se vyvaří voda (rýže je uvařena, voda z hub se už všechna vypařila) samo to vypne vaření a jen to udržuje v teple. Vůbec jsem to vaření nehlídala a nic se nepřipálilo. Údržba je snadná. Zítra bude další pokus - kaše z ovesných vloček. :D

Na poličce 16 parfémů 0 miniatur 2 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 34 parfémů
 
Lady A
Znalkyně 482 příspěvků 17.06.12 21:02

Taky jsem uvažovala o rýžovaru, zrazují mě od toho, že prý se rýže dá super uvařit v tlakáči. Ale je fakt, že jsem u každé novinky vydržela chvilku a pak to šlo do skříně. (jogurtovač, toustovač, topinkovač, friťák) Jediný, co používám furt je pekárna. Ale to už je do jiného vlákna.
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, docela bych do něho šla taky (ať mám co založit do skříně :mrgreen::lol:

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 10 parfémů
 
feriva
Znalkyně 331 příspěvků 18.06.12 10:20
@Alc@ píše:
Taky jsem uvažovala o rýžovaru, zrazují mě od toho, že prý se rýže dá super uvařit v tlakáči. Ale je fakt, že jsem u každé novinky vydržela chvilku a pak to šlo do skříně. (jogurtovač, toustovač, topinkovač, friťák) Jediný, co používám furt je pekárna. Ale to už je do jiného vlákna.
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, docela bych do něho šla taky (ať mám co založit do skříně :mrgreen: ) :lol:

Tak to by ma celkom zaujímalo ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci?

Na poličce 18 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 8 vzorků V tužebníku 4 parfémy
 
feriva
Znalkyně 331 příspěvků 18.06.12 10:21
@fox píše:
Vybírala jsem úplně impulsivně :mrgreen:, prostě v obchodě byla sleva na rýžovar Clatronics RK 3309. Stál 300 Kč. :lol: O rýžovaru jsem uvažovala už několik let, protože mimo rýže často vařím kaše a nebaví mě je míchat a hlídat aby se nepřipálily.
První zkušenosti jsou vynikající.
Včera rýže - vynikající, jak u číňanů, v životě jsme takovou doma neuvařili a to byla ta nejlevnější z Tesca.
Včera večer - fazole s uzeným - super
Dneska - žampionová omáčka (a na pařáku nad rýžovarem vejce v páře) - opět superMá to jednu velkou výhodu, když se vyvaří voda (rýže je uvařena, voda z hub se už všechna vypařila) samo to vypne vaření a jen to udržuje v teple. Vůbec jsem to vaření nehlídala a nic se nepřipálilo. Údržba je snadná. Zítra bude další pokus - kaše z ovesných vloček. :D

Veľmi ma to láka, určite si ho zadovážim!

Na poličce 18 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 8 vzorků V tužebníku 4 parfémy
 
1bludicka
Znalkyně 342 příspěvků 20.06.12 13:38
@fox píše:
Vybírala jsem úplně impulsivně :mrgreen:, prostě v obchodě byla sleva na rýžovar Clatronics RK 3309. Stál 300 Kč. :lol: O rýžovaru jsem uvažovala už několik let, protože mimo rýže často vařím kaše a nebaví mě je míchat a hlídat aby se nepřipálily.
První zkušenosti jsou vynikající.
Včera rýže - vynikající, jak u číňanů, v životě jsme takovou doma neuvařili a to byla ta nejlevnější z Tesca.
Včera večer - fazole s uzeným - super
Dneska - žampionová omáčka (a na pařáku nad rýžovarem vejce v páře) - opět superMá to jednu velkou výhodu, když se vyvaří voda (rýže je uvařena, voda z hub se už všechna vypařila) samo to vypne vaření a jen to udržuje v teple. Vůbec jsem to vaření nehlídala a nic se nepřipálilo. Údržba je snadná. Zítra bude další pokus - kaše z ovesných vloček. :D

Ty fazole s uzeným mě zajímají, jak jsi je dělala? A jak dlouho? To jsou věci :)

Na poličce 28 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 4 parfémy
 
fox
Parfémová maniačka 590 příspěvků 20.06.12 18:30

Velice jednoduše. Nemám ráda složité a pracné recepty. Na užší měsíčky jsem nakrájela 2 cibule, hodila do hrnce, přidala namočené fazole a uzené (nevařené, nenapuštěné čímsi, aby více vážilo, jak se dnes obvykle bohužel prodává :( ), zalila a vařila. Až fazole začaly měknout, přidala jsem bobkové listy a čerstvě mletý pepř. Musela jsem přilít vodu, protože ty fazole trochu vzdorovaly a nechtěly se uvařit rychle. Solit to nebylo kvůli uzenému třeba. Po uvaření jsem vytáhla to uzené, nakrájela ho na kostky a šoupla zpět. Ani jsem to nezahušťovala a bylo to výborné. :D Jasně jde to uvařit i v normálním hrnci, ale takto se to vůbec nemuselo míchat a taky jsem to nemíchala a vůbec se to ani nezačalo přichytávat

Na poličce 16 parfémů 0 miniatur 2 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 34 parfémů
 
1bludicka
Znalkyně 342 příspěvků 21.06.12 06:02

Tak to je prima :) a já si myslela, že rýžovar, je prostě na rýži. :potlesk:

Na poličce 28 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 4 parfémy
 
holka hnědooká
sv. Parfema z Kecálburgu 2417 příspěvků 21.06.12 08:56

Na dama. cz si najděte diskuzi Pomalý hrnec, na nástěnce je spousta receptů a v diskuzi se vždy najde někdo, kdo poradí

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
Sasa  21.06.12 12:23

@holka hnědooká
ale Pomalý hrnec je něco jiného, ne?

 
dynda
sv. Parfema z Kecálburgu 3610 příspěvků 21.06.12 12:34

Rýžovar mám už spoustu let, už si neumím představit dělat rýži jinak. U nás to rozhodně není nadbytečný krám. A co teprv, když se koupí pořádná rýže, to je pak Asie… Nejsem si vůbec jistá, jak to funguje (jak ta věc pozná, že se má vypnout), ale funguje. Líbí se mi na tom, že se to nemusí vůbec hlídat, míchat, nic. Výborná je taky rýže udělaná ve vývaru z masa.

Na poličce 57 parfémů 0 miniatur 7 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Sasa  21.06.12 12:37

Já mám hrnec na rýži od TW a jsem fakt maximálně spokojená. Pořídili si ho i rodiče na chatu! A to už je co říct

 
holka hnědooká
sv. Parfema z Kecálburgu 2417 příspěvků 21.06.12 12:56

@Sasa je to stejné. ano, není to crock pot, je to levnější varianta pomalého hrnce. já sama mám rýžovar za pár korun z Tesca a rýži jsem v něm ještě nikdy nevařila, pěkně v něm pomalím

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
1bludicka
Znalkyně 342 příspěvků 21.06.12 12:59

To by mne tada zajímalo, jestli je to ekonomické :) ale zase jestli je to dobré.. ;)

Na poličce 28 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 4 parfémy
Stránka:  1 2 3 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Střihněte si změnu - 7 tipů na krátký sestřih pro všechny věkové kategorie

 

Krátké sestřihy už dávno nejsou jen pro babičky a maniacké pixie slečny. Styl ala kastrol nahradil nespočet variací střihů, díky kterým si je může dovolit každá žena. Včetně vás.

Celý článek »
TOPlist