Vánoční recepty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 20.12.09 12:18
Vánoční recepty

Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Reakce:
 
vixen
sv. Parfema z Kecálburgu 2226 příspěvků 20.12.09 12:57
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Včera na ČT1 kuchařská pohotovost. Po jednom oku jsem sledovala a vím,že mě zaujala jejich polívka.

Na poličce 7 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 0 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu 10503 příspěvků 20.12.09 13:12

Losos s olivami,par­mezánem a rajčaty


4 filety lososa
1 malá cibule
50 gr krájených černých oliv
4 rajčata nebo konzervu loupaných a rozsekaných rajčat(dávám já)
bazalka nadrobno sekaná
2 lžíce strohaného parmazánu
oliv. olej,sůl a pepř
smícháme rajčata,cibuli a olivy,přidáme bazalku a zbytek oliv. oleje,.Lososa vložíme do pekáčku zalije směsí a olivami a zbytkem oleje.Navrch dáme parmazán a zapečeme.

Má se to podávat s bramborami,ale já to dělala jen s opečenou bagetou jako předkrm,ale jde to i jako lehká večeře.Je to jednoduché,rychlé a chutná to dobře,dělala jsem to už třikrát a vždycky všem chutnalo.
ale šlo by to určitě s jakoukoliv rybou pro případ,že někdo lososa nemá rád.

Na poličce 1 parfém 0 miniatur 6 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Tana1112
sv. Parfema z Kecálburgu 5162 příspěvků 20.12.09 13:18
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Dnes v 18 h. na Primě vaří „Ital v kuchyni“, údajně něco speciálně vánočního. Je úžasný :-) Zatím jsem podle něho vařila asi 4× a vždycky to bylo supr :-)

Na poličce 17 parfémů 0 miniatur 3 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Svatka
sv. Parfema z Kecálburgu 4270 příspěvků 20.12.09 14:29

U nás bude na Vánoce losos na rozmarýnu a salát (bramb.), neb na obojím syn trvá. Salát dělám cca 2× do roka, tak proto

Na poličce 12 parfémů 16 miniatur 6 odstřiků 9 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
Barbarra
sv. Parfema z Kecálburgu 6027 příspěvků 20.12.09 14:37

My budeme mít lososa vařeného v páře. Zní to fádně, ale u nás už se ani nedělá jinak - nikdo nechce.

Na poličce 58 parfémů 69 miniatur 7 odstřiků 317 vzorků V tužebníku 22 parfémů
 
FlirtBoy
sv. Parfema z Kecálburgu 2899 příspěvků 20.12.09 14:58
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

šoulet :D

Na poličce 286 parfémů 16 miniatur 13 odstřiků 53 vzorků V tužebníku 15 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 20.12.09 17:30

Tano, díky za tip - jdu to pustit - musím se odreagovat před tím nervákem v osm… :roll: :P

Mysko - díky, taky vyzkouším

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Luna
sv. Parfema z Kecálburgu 2656 příspěvků 20.12.09 17:40

Až do loňska jsme se trápili se salátem a rybím filem… Ale loni přijel zase brácha ze Španělska na vánoce a řekl: Co to tu proboha furt žerete za mražený hrůzy? A udělal nejskvělejší rybu na světě:
plátky lososa jen posypané nakrájeným česnekem, černýma olivama a měsíčkama citonu. To se dá zapéct a je to… :heart:

Na poličce 8 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
derad
sv. Parfema z Kecálburgu 6189 příspěvků 20.12.09 17:54

chtěl bych tu připomenout recept na Rychlé Vánoční Cukroví :

  • vezmeme libovolnou vánoční neplněnou figurku z kvalitní čokolády a ukousneme jí hlavu.
  • vnitřek naplníme oblíbeným alkoholem (rum, whisky, becher..)
  • ihned konzumujeme

R.V.C. má prokazatelné protistresové účinky (v předvánočním shonu se to hodí) a šetří čas, který poté můžeme věnovat jiným činnostem.
pro děti nahradíme alkohol v R.V.C. drceným Rohypnolem - tato sladkost pomáhá snižovat dětskou nervozitu a neklid z očekávání Štědrého večera.

v případě potřeby lze aplikovat jak dospělou, tak i dětskou variantu R.V.C. i na manžela, podle aktuální situace.

R.V.C. konzumujte i podávejte s mírou.

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 103 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Elvira
sv. Parfema z Kecálburgu 6476 příspěvků 20.12.09 18:03

derade, jsi mě zas dostal!!! :lol: RVC bude letos jediný druh! :lol:

Na poličce 16 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 13 parfémů
 
Dalia
sv. Parfema z Kecálburgu 23999 příspěvků 20.12.09 18:42

derade, moc hezký … :twisted:

Na poličce 61 parfémů 0 miniatur 21 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 23 parfémů
 
barbucha  20.12.09 19:44

Kapří hranolky!
Nejlepší jsou teda U Šupiny v Třeboni, a ten zločinec kuchař nám nechtěl dát recept…leč postupně, po mnoha „degustacích“ jsme přišli snad na většinu ingrediencí…
Kapří filety nakrájet na kousky (tlustý hranolky) a den předem naložit do matlaniny z: chili, zázvor, česnek, sojovka.
Druhý den obalit (nejlépe v kukuřičný strouhance - stačí rozmačkat kornfleky) a šup do friťáku…
To je jedinej kapr, kterýho jsem schopná pozřít. Jinak losůsek v alobalu (máslo a citron, trošku tymiánu či rozmarýnu vtlačit do nářezů)…Pstruh obyčejně po mlynářsku (pocitronovat, pomoučnit a na pánvi na máslíčku…).
Rybí polívka u nás sestává ze zeleninovýho základu (nastrouhat mrkev, celer, petržel, orestovat a zalít nějakým vývarem), do kterýho přidávám jen jikry a mlíčí, trochu zahustím krupičkou. Hotovo.
Filé na mnoho způsobů - jeden pekáč s tymiánem, druhej jen na kmíně…nebo na kari…všechno jedno, co mi přijde pod ruku…

A co řízky - nikdo neděláte?!

 
rocky
Nevyléčitelná závislačka 1117 příspěvků 20.12.09 19:53

.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 01:24

Na poličce 63 parfémů 1 miniatura 84 odstřiků 113 vzorků V tužebníku 14 parfémů
 
Lyonella
sv. Parfema z Kecálburgu 7017 příspěvků 20.12.09 20:00

Dělám řízky, smaženýho kapra, vinnou klobásu a bramborový salát.
Jako předkrm uzenýho lososa s toastem. Polévku jsem zrušila, protože ji kromě mě nikdo nejí. Měnit nic nechci a nebudu, vždy si všichni pochutnáme.

Na poličce 58 parfémů 36 miniatur 45 odstřiků 527 vzorků V tužebníku 30 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Růže je růže je růže…

 

Růže a parfém – spojení těchto dvou slov už bylo tak často skloňováno ve všech pádech, že napsat na toto téma něco novátorského by se rovnalo (znovu)objevení Ameriky. Považujte proto následující růžové zamyšlení pouze za poctu mé nejoblíbenější květinové složce v parfémech; nemám ambice zdokumentovat vůně, ve kterých se růže v jisté podobě nachází. Bylo by to ostatně nemožné – zkuste spočítat zrnka písku na pláži!

Celý článek »
TOPlist