Vánoční recepty

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 20.12.09 12:18
Vánoční recepty

Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
Reakce:
 
vixen
sv. Parfema z Kecálburgu 2226 příspěvků 20.12.09 12:57
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Včera na ČT1 kuchařská pohotovost. Po jednom oku jsem sledovala a vím,že mě zaujala jejich polívka.

Na poličce 7 parfémů 0 miniatur 1 odstřik 0 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
Myskamauska
sv. Parfema z Kecálburgu 10503 příspěvků 20.12.09 13:12

Losos s olivami,par­mezánem a rajčaty


4 filety lososa
1 malá cibule
50 gr krájených černých oliv
4 rajčata nebo konzervu loupaných a rozsekaných rajčat(dávám já)
bazalka nadrobno sekaná
2 lžíce strohaného parmazánu
oliv. olej,sůl a pepř
smícháme rajčata,cibuli a olivy,přidáme bazalku a zbytek oliv. oleje,.Lososa vložíme do pekáčku zalije směsí a olivami a zbytkem oleje.Navrch dáme parmazán a zapečeme.

Má se to podávat s bramborami,ale já to dělala jen s opečenou bagetou jako předkrm,ale jde to i jako lehká večeře.Je to jednoduché,rychlé a chutná to dobře,dělala jsem to už třikrát a vždycky všem chutnalo.
ale šlo by to určitě s jakoukoliv rybou pro případ,že někdo lososa nemá rád.

Na poličce 1 parfém 0 miniatur 6 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Uživatel je onlineTana1112
sv. Parfema z Kecálburgu 5093 příspěvků 20.12.09 13:18
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Dnes v 18 h. na Primě vaří „Ital v kuchyni“, údajně něco speciálně vánočního. Je úžasný :-) Zatím jsem podle něho vařila asi 4× a vždycky to bylo supr :-)

Na poličce 12 parfémů 0 miniatur 4 odstřiky 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
Svatka
sv. Parfema z Kecálburgu 4270 příspěvků 20.12.09 14:29

U nás bude na Vánoce losos na rozmarýnu a salát (bramb.), neb na obojím syn trvá. Salát dělám cca 2× do roka, tak proto

Na poličce 12 parfémů 16 miniatur 6 odstřiků 9 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
Barbarra
sv. Parfema z Kecálburgu 6027 příspěvků 20.12.09 14:37

My budeme mít lososa vařeného v páře. Zní to fádně, ale u nás už se ani nedělá jinak - nikdo nechce.

Na poličce 58 parfémů 69 miniatur 7 odstřiků 317 vzorků V tužebníku 22 parfémů
 
FlirtBoy
sv. Parfema z Kecálburgu 2899 příspěvků 20.12.09 14:58
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

šoulet :D

Na poličce 286 parfémů 16 miniatur 13 odstřiků 53 vzorků V tužebníku 15 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 20.12.09 17:30

Tano, díky za tip - jdu to pustit - musím se odreagovat před tím nervákem v osm… :roll: :P

Mysko - díky, taky vyzkouším

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Luna
sv. Parfema z Kecálburgu 2656 příspěvků 20.12.09 17:40

Až do loňska jsme se trápili se salátem a rybím filem… Ale loni přijel zase brácha ze Španělska na vánoce a řekl: Co to tu proboha furt žerete za mražený hrůzy? A udělal nejskvělejší rybu na světě:
plátky lososa jen posypané nakrájeným česnekem, černýma olivama a měsíčkama citonu. To se dá zapéct a je to… :heart:

Na poličce 8 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 1 parfém
 
derad
sv. Parfema z Kecálburgu 6189 příspěvků 20.12.09 17:54

chtěl bych tu připomenout recept na Rychlé Vánoční Cukroví :

  • vezmeme libovolnou vánoční neplněnou figurku z kvalitní čokolády a ukousneme jí hlavu.
  • vnitřek naplníme oblíbeným alkoholem (rum, whisky, becher..)
  • ihned konzumujeme

R.V.C. má prokazatelné protistresové účinky (v předvánočním shonu se to hodí) a šetří čas, který poté můžeme věnovat jiným činnostem.
pro děti nahradíme alkohol v R.V.C. drceným Rohypnolem - tato sladkost pomáhá snižovat dětskou nervozitu a neklid z očekávání Štědrého večera.

v případě potřeby lze aplikovat jak dospělou, tak i dětskou variantu R.V.C. i na manžela, podle aktuální situace.

R.V.C. konzumujte i podávejte s mírou.

Na poličce 0 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 103 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Elvira
sv. Parfema z Kecálburgu 6469 příspěvků 20.12.09 18:03

derade, jsi mě zas dostal!!! :lol: RVC bude letos jediný druh! :lol:

Na poličce 16 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
Dalia
sv. Parfema z Kecálburgu 23746 příspěvků 20.12.09 18:42

derade, moc hezký … :twisted:

Na poličce 68 parfémů 0 miniatur 22 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 15 parfémů
 
barbucha  20.12.09 19:44

Kapří hranolky!
Nejlepší jsou teda U Šupiny v Třeboni, a ten zločinec kuchař nám nechtěl dát recept…leč postupně, po mnoha „degustacích“ jsme přišli snad na většinu ingrediencí…
Kapří filety nakrájet na kousky (tlustý hranolky) a den předem naložit do matlaniny z: chili, zázvor, česnek, sojovka.
Druhý den obalit (nejlépe v kukuřičný strouhance - stačí rozmačkat kornfleky) a šup do friťáku…
To je jedinej kapr, kterýho jsem schopná pozřít. Jinak losůsek v alobalu (máslo a citron, trošku tymiánu či rozmarýnu vtlačit do nářezů)…Pstruh obyčejně po mlynářsku (pocitronovat, pomoučnit a na pánvi na máslíčku…).
Rybí polívka u nás sestává ze zeleninovýho základu (nastrouhat mrkev, celer, petržel, orestovat a zalít nějakým vývarem), do kterýho přidávám jen jikry a mlíčí, trochu zahustím krupičkou. Hotovo.
Filé na mnoho způsobů - jeden pekáč s tymiánem, druhej jen na kmíně…nebo na kari…všechno jedno, co mi přijde pod ruku…

A co řízky - nikdo neděláte?!

 
rocky
Nevyléčitelná závislačka 1114 příspěvků 20.12.09 19:53

.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 01:24

Na poličce 63 parfémů 1 miniatura 83 odstřiků 113 vzorků V tužebníku 14 parfémů
 
Lyonella
sv. Parfema z Kecálburgu 7017 příspěvků 20.12.09 20:00

Dělám řízky, smaženýho kapra, vinnou klobásu a bramborový salát.
Jako předkrm uzenýho lososa s toastem. Polévku jsem zrušila, protože ji kromě mě nikdo nejí. Měnit nic nechci a nebudu, vždy si všichni pochutnáme.

Na poličce 58 parfémů 36 miniatur 45 odstřiků 527 vzorků V tužebníku 30 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Střihněte si změnu - 7 tipů na krátký sestřih pro všechny věkové kategorie

 

Krátké sestřihy už dávno nejsou jen pro babičky a maniacké pixie slečny. Styl ala kastrol nahradil nespočet variací střihů, díky kterým si je může dovolit každá žena. Včetně vás.

Celý článek »
TOPlist