Vaření - recepty

Fotoalbum tématu (41) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 20:25

Tak právě prohledávám web a sháním inspiraci co zítra vařit a tak mně napadlo, že bychom se mohly vzájemně inspirovat. Kdo má doma děti, jistě ocení recepty na rychlá a jednoduchá jídla.
U nás teď nejvíc jede superjednoduchý pokrm, na který jsem náhodou přišla, když jsem přemýšlela, co s přebytkem uvařených brambor. Tak jsem zpěnila na oleji ( lepší je sádlo ) cibulku zaprášenou trochou mleté sladké papriky, přidala rovněž starší moravské uzené ( může být i klobása nebo slanina ), na kostičky nakrájené červené a zelené papriky a do toho nakrájela ty brambory. Vše se promíchá, osolí a opepří a za 15 minut i s přípravou je jídlo hotovo. Dá se do toho nalít kečup nebo chili omáčka - z nouze u nás vznikl sváteční pokrm - všichni se ptají, kdy zase budou „ty dobroučké brambůrky“…?!
Ale zítra je neděle a každá z vás má určitě „ten svůj recept“, tak co kdybyste se podělily?

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 123 Další »
Reakce:
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 21:33

Teď čerstvě jsem zabodovala s receptem z pondělní přílohy MF. Pokud jste nečetly, ráda sdělím.
V hluboké pánvi osmažit slaninu a kousky klobásy, posléze vyjmout a uchovat v teple. Do pánve dát osmažit kousky kuřecích jater, pak také vyjmout a uchovat v teple. Do třetice do pánve dát cibulku a plátky česneku, trošku osmažit a přidat oloupaná a nakrájená rajčata (já dala z konzervy i se šťávou), chvilku podusit a vsypat propláchnutou rýži (nejlépe kulatozrnou). Zalít vývarem (nebo i v kombinaci s bílým vínem, nebo jenom vínem), osolit, opepřit (já přidala i trochu tymiánu) a dusit, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. V závěru se k rýži přidá zmražený hrášek (tomu stačí chvíle) a na úplný závěr se vmíchají játra, slanina a klobása.
Já jsem teda vynechala slaninu a klobásy, ale i jenom s játry to bylo úžasné.

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:04

PaK - to vyzkouším, až budu sama doma - moje rodina játra nesnáší - já je miluju…

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 22:16

Já jsem nadšeně líčila svůj kuchařský úlovek v práci a dopadla jsem úplně stejně - kolegyně nebo jejich drahé polovičky játra taky nesnáší. :-(

Ale v tom případě můžu přihodit něco podobného s kuřetem. Tentokrát v papiňáku. Na troše tuku zprudka opeču osolené a opeřené porce kuřete (stehna raději bez kůže). Pak k nim přihodím nakrájenou cibuli a rajčata. Zaliji cca 2 dcl vína (pro děti holt jenom vývarem ;-) ) a okořením tymiánem a bobkovým listem. Dusím cca 20 minut. Zvlášť se uvaří rýže, přidá se do papiňáku k hotovému kuřeti, vmíchá se utřený česnek a nechá se chvilku společně prolnout. Posledně jsem ale hodila propláchnutou rýži rovnou do papiňáku ke kuřeti, taky se krásně uvařila a ještě jsem ušetřila jeden hrnec. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
george007
Učednice 114 příspěvků 19.01.08 22:18

Dámy, já připálim i vodu na čaj.......

Na poličce 11 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 22:23
PaK píše:
Já jsem nadšeně líčila svůj kuchařský úlovek v práci a dopadla jsem úplně stejně - kolegyně nebo jejich drahé polovičky játra taky nesnáší. :-(Ale v tom případě můžu přihodit něco podobného s kuřetem. Tentokrát v papiňáku. Na troše tuku zprudka opeču osolené a opeřené porce kuřete (stehna raději bez kůže). Pak k nim přihodím nakrájenou cibuli a rajčata. Zaliji cca 2 dcl vína (pro děti holt jenom vývarem ;-) ) a okořením tymiánem a bobkovým listem. Dusím cca 20 minut. Zvlášť se uvaří rýže, přidá se do papiňáku k hotovému kuřeti, vmíchá se utřený česnek a nechá se chvilku společně prolnout. Posledně jsem ale hodila propláchnutou rýži rovnou do papiňáku ke kuřeti, taky se krásně uvařila a ještě jsem ušetřila jeden hrnec. ;-)

Ty porce kuřete mají být samozřejmě OPEPŘENÉ a ne opeřené. Kuře, které si člověk sám oškube, by se dneska taky už docela těžko shánělo, pokud teda nemáte na dvorku vlastní. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:34

Všechno si to píšu - eintopfy miluju. Mám taky jeden - italský - je to druh speziata.

Na cibulce a másle opražit kostičky vepřové pečeně, přidat na kolečka nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, podlít vodou, přidat bobkový list, nové koření, celý pepř a bujónovou kostku - nebo rovnou podlít vývarem. Když se voda vydusí, podlít ještě trochou bílého vína a nechat dokud se to nebude lehce připékat - podává se s vařeným bramborem - ještě jsem nepoznala nikoho, kdo by se neolizoval až za ušima…

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:36
george007 píše:
Dámy, já připálim i vodu na čaj.......

Tak si teď můžeš psát a pak ohromit nějakou kočku svým kucjjařským uměním…na mně to vždycky zabíralo, když chlap něco sám uvařil - i přesto, že jsem vždy věděla, že to bylo poprvé a naposledy - nebo právě proto…:P

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Arome Lada.
Znalkyně 371 příspěvků 24.01.08 01:25

Mám prosbu - poradily byste mně nějaký jednoduchý, rychlý recept na nějakou sladkost, kterou bych zvládla udělat, nebo upéct, když v 15 hod. zavolá kamarádka, že za 2 hodiny se staví?V té době totiž začnu panikařit a šílet, čím ji pohostit, když ale vůbec nic nemám, jen půlku sáčku brambůrek( kluci je likvidují hned, jak je přinesu domů)Prosím jen recepty vámi ověřené.

Na poličce 7 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
ivona
Učednice 191 příspěvků 24.01.08 10:48

Lado, u nas je oblibena tahle rychlovka:
4 vejce, 200g cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl vody (nekdy dam misto toho mleko, nekdy podmasli), 200 g hladke nebo polohrube mouky, prasek do peciva. Promichat do hladka, vylijes na plech. Mezitim uvarim 2 cokopudinky v 75 ml mleka s cukrem (podle chuti) a lzice tepleho pudinku davam na testo. Pecu cca na 150 stupnu az ma hezkou barvu a nelepi se na spejli. Zatimco se pece rozmichas zakysane smetany 2-3 s cukrem, pridavam i vyskrabanou dren z prave vanilky nebo vanilkovy cukr a rozetru na jeste teply moucnik. Pak se to nahore trochu poprasi skorici a necha vychladit. Je to rychle, lehke a moc dobre.

Na poličce 17 parfémů 6 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
macska
sv. Parfema z Kecálburgu 3731 příspěvků 24.01.08 10:55

Sladké, ryché a ověřené? http://florentyna.cz/…918_item.php

A navíc téměř nezkazitelné. Už jsem to jednou zvládla i během vaření oběda pro 15 lidí :)

Na poličce 6 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
macska
sv. Parfema z Kecálburgu 3731 příspěvků 24.01.08 11:00

Nebo něco jako crumble, rozstrouhat jablka, zasypat „drobenkou“ s tmavým cukrem, upéct. Zatímco je to v troubě, můžeš na to udělat vanilkovou omáčku (řídký vanilkový pudink stačí). Nějaký „svůj“ recept nemám, ale na internetu se jich povaluje spousta.

Na poličce 6 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 24.01.08 12:27

U mě je rozhodně rychlovkou perník.
400 g hladké mouky, 150 g cukru, kypřící prášek do perníku, 5 lžic oleje, 350 ml mléka, 1 lžíce medu, 1 vejce, podle chuti rozinky naložené v rumu, oříšky, kousky čokolády. Doufám, že jsem takhle z hlavy na nic nezapomněla, ale pekla jsem ho předevčírem, tak si to snad ještě pamatuju. ;-) Všechno se smíchá a peče cca 25 minut, podle trouby a odhadu. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
IvKa
Parfémová maniačka 572 příspěvků 28.01.08 14:33

Jestli se cítíte na něco neobvykle sladkého, tak vyzkoušejte Nigellin datlový dort, který jsem odkoukala z jejích Nigella bites. Je tam trochu zvláštní příprava, ale když dáte dostatečně vody, tak se to povede. Vysvětlení dále.
Nigella napřed smíchá sypké přísady, potom tekuté a nakonec to smíchá všechno dohromady.
175 g polohrubé mouky
100 g muškátového cukru
prášek do pečiva

150-200 ml mléka
1 vejce
70 g rozpuštěného másla
zamícháme a přisypeme asi 200 g pokrájených datlí
zapékací misku vymažeme máslem, nalijeme do něj těsto, posypeme 200 g dalšího muškátového cukru, poklademe kousky másla, asi dalších 70 g (přiměřeně) a zalijeme 400 ml vroucí vody
potom šoupneme do předehřáté trouby - asi 180 stupňů a pečeme zhruba 45 minut
Vypadá to, že vody je hodně, ale není. Výsledkem je křupavý piškot obklopený hustou omáčkou. Nejlepší je vlažný podávaný s kyselou smetanou. A muškátový cukr nahrazuji normálním cuktem s muškátovým květem a trochou melasy.
Tenhle dortík dělám, když chci někoho překvapit a s receptem jsem se dost tajila. Kupodivu tady jsem ho popsala celkem dobrovolně. Asi vím, že bude v dobrých rukách.

Na poličce 57 parfémů 8 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 6 parfémů
 
ka-mi
Nováček 23 příspěvků 28.01.08 15:05
Lada píše:
Mám prosbu - poradily byste mně nějaký jednoduchý, rychlý recept na nějakou sladkost, kterou bych zvládla udělat, nebo upéct, když v 15 hod. zavolá kamarádka, že za 2 hodiny se staví?V té době totiž začnu panikařit a šílet, čím ji pohostit, když ale vůbec nic nemám, jen půlku sáčku brambůrek( kluci je likvidují hned, jak je přinesu domů)Prosím jen recepty vámi ověřené.

A co třeba palačinky;) Jsou rychlé a chutnají snad každému. S ovocem, šlehačkou, čokoládou,džemem atp.Variacím se meze nekladou.
Příprava cca 30minut.

Na poličce 10 parfémů 4 miniatury 0 odstřiků 3 vzorků V tužebníku 1 parfém
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 123 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Růže je růže je růže…

 

Růže a parfém – spojení těchto dvou slov už bylo tak často skloňováno ve všech pádech, že napsat na toto téma něco novátorského by se rovnalo (znovu)objevení Ameriky. Považujte proto následující růžové zamyšlení pouze za poctu mé nejoblíbenější květinové složce v parfémech; nemám ambice zdokumentovat vůně, ve kterých se růže v jisté podobě nachází. Bylo by to ostatně nemožné – zkuste spočítat zrnka písku na pláži!

Celý článek »
TOPlist