Vaření - recepty

Fotoalbum tématu (41) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 20:25

Tak právě prohledávám web a sháním inspiraci co zítra vařit a tak mně napadlo, že bychom se mohly vzájemně inspirovat. Kdo má doma děti, jistě ocení recepty na rychlá a jednoduchá jídla.
U nás teď nejvíc jede superjednoduchý pokrm, na který jsem náhodou přišla, když jsem přemýšlela, co s přebytkem uvařených brambor. Tak jsem zpěnila na oleji ( lepší je sádlo ) cibulku zaprášenou trochou mleté sladké papriky, přidala rovněž starší moravské uzené ( může být i klobása nebo slanina ), na kostičky nakrájené červené a zelené papriky a do toho nakrájela ty brambory. Vše se promíchá, osolí a opepří a za 15 minut i s přípravou je jídlo hotovo. Dá se do toho nalít kečup nebo chili omáčka - z nouze u nás vznikl sváteční pokrm - všichni se ptají, kdy zase budou „ty dobroučké brambůrky“…?!
Ale zítra je neděle a každá z vás má určitě „ten svůj recept“, tak co kdybyste se podělily?

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 123 Další »
Reakce:
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 21:33

Teď čerstvě jsem zabodovala s receptem z pondělní přílohy MF. Pokud jste nečetly, ráda sdělím.
V hluboké pánvi osmažit slaninu a kousky klobásy, posléze vyjmout a uchovat v teple. Do pánve dát osmažit kousky kuřecích jater, pak také vyjmout a uchovat v teple. Do třetice do pánve dát cibulku a plátky česneku, trošku osmažit a přidat oloupaná a nakrájená rajčata (já dala z konzervy i se šťávou), chvilku podusit a vsypat propláchnutou rýži (nejlépe kulatozrnou). Zalít vývarem (nebo i v kombinaci s bílým vínem, nebo jenom vínem), osolit, opepřit (já přidala i trochu tymiánu) a dusit, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. V závěru se k rýži přidá zmražený hrášek (tomu stačí chvíle) a na úplný závěr se vmíchají játra, slanina a klobása.
Já jsem teda vynechala slaninu a klobásy, ale i jenom s játry to bylo úžasné.

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:04

PaK - to vyzkouším, až budu sama doma - moje rodina játra nesnáší - já je miluju…

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 22:16

Já jsem nadšeně líčila svůj kuchařský úlovek v práci a dopadla jsem úplně stejně - kolegyně nebo jejich drahé polovičky játra taky nesnáší. :-(

Ale v tom případě můžu přihodit něco podobného s kuřetem. Tentokrát v papiňáku. Na troše tuku zprudka opeču osolené a opeřené porce kuřete (stehna raději bez kůže). Pak k nim přihodím nakrájenou cibuli a rajčata. Zaliji cca 2 dcl vína (pro děti holt jenom vývarem ;-) ) a okořením tymiánem a bobkovým listem. Dusím cca 20 minut. Zvlášť se uvaří rýže, přidá se do papiňáku k hotovému kuřeti, vmíchá se utřený česnek a nechá se chvilku společně prolnout. Posledně jsem ale hodila propláchnutou rýži rovnou do papiňáku ke kuřeti, taky se krásně uvařila a ještě jsem ušetřila jeden hrnec. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
george007
Učednice 114 příspěvků 19.01.08 22:18

Dámy, já připálim i vodu na čaj.......

Na poličce 11 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 19.01.08 22:23
PaK píše:
Já jsem nadšeně líčila svůj kuchařský úlovek v práci a dopadla jsem úplně stejně - kolegyně nebo jejich drahé polovičky játra taky nesnáší. :-(Ale v tom případě můžu přihodit něco podobného s kuřetem. Tentokrát v papiňáku. Na troše tuku zprudka opeču osolené a opeřené porce kuřete (stehna raději bez kůže). Pak k nim přihodím nakrájenou cibuli a rajčata. Zaliji cca 2 dcl vína (pro děti holt jenom vývarem ;-) ) a okořením tymiánem a bobkovým listem. Dusím cca 20 minut. Zvlášť se uvaří rýže, přidá se do papiňáku k hotovému kuřeti, vmíchá se utřený česnek a nechá se chvilku společně prolnout. Posledně jsem ale hodila propláchnutou rýži rovnou do papiňáku ke kuřeti, taky se krásně uvařila a ještě jsem ušetřila jeden hrnec. ;-)

Ty porce kuřete mají být samozřejmě OPEPŘENÉ a ne opeřené. Kuře, které si člověk sám oškube, by se dneska taky už docela těžko shánělo, pokud teda nemáte na dvorku vlastní. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:34

Všechno si to píšu - eintopfy miluju. Mám taky jeden - italský - je to druh speziata.

Na cibulce a másle opražit kostičky vepřové pečeně, přidat na kolečka nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, podlít vodou, přidat bobkový list, nové koření, celý pepř a bujónovou kostku - nebo rovnou podlít vývarem. Když se voda vydusí, podlít ještě trochou bílého vína a nechat dokud se to nebude lehce připékat - podává se s vařeným bramborem - ještě jsem nepoznala nikoho, kdo by se neolizoval až za ušima…

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Kerze
sv. Parfema z Kecálburgu 14258 příspěvků 19.01.08 22:36
george007 píše:
Dámy, já připálim i vodu na čaj.......

Tak si teď můžeš psát a pak ohromit nějakou kočku svým kucjjařským uměním…na mně to vždycky zabíralo, když chlap něco sám uvařil - i přesto, že jsem vždy věděla, že to bylo poprvé a naposledy - nebo právě proto…:P

Na poličce 26 parfémů 26 miniatur 41 odstřiků 134 vzorků V tužebníku 8 parfémů
 
Arome Lada.
Znalkyně 371 příspěvků 24.01.08 01:25

Mám prosbu - poradily byste mně nějaký jednoduchý, rychlý recept na nějakou sladkost, kterou bych zvládla udělat, nebo upéct, když v 15 hod. zavolá kamarádka, že za 2 hodiny se staví?V té době totiž začnu panikařit a šílet, čím ji pohostit, když ale vůbec nic nemám, jen půlku sáčku brambůrek( kluci je likvidují hned, jak je přinesu domů)Prosím jen recepty vámi ověřené.

Na poličce 7 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 2 parfémy
 
ivona
Učednice 191 příspěvků 24.01.08 10:48

Lado, u nas je oblibena tahle rychlovka:
4 vejce, 200g cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl vody (nekdy dam misto toho mleko, nekdy podmasli), 200 g hladke nebo polohrube mouky, prasek do peciva. Promichat do hladka, vylijes na plech. Mezitim uvarim 2 cokopudinky v 75 ml mleka s cukrem (podle chuti) a lzice tepleho pudinku davam na testo. Pecu cca na 150 stupnu az ma hezkou barvu a nelepi se na spejli. Zatimco se pece rozmichas zakysane smetany 2-3 s cukrem, pridavam i vyskrabanou dren z prave vanilky nebo vanilkovy cukr a rozetru na jeste teply moucnik. Pak se to nahore trochu poprasi skorici a necha vychladit. Je to rychle, lehke a moc dobre.

Na poličce 17 parfémů 6 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 0 parfémů
 
macska
sv. Parfema z Kecálburgu 3731 příspěvků 24.01.08 10:55

Sladké, ryché a ověřené? http://florentyna.cz/…918_item.php

A navíc téměř nezkazitelné. Už jsem to jednou zvládla i během vaření oběda pro 15 lidí :)

Na poličce 6 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
macska
sv. Parfema z Kecálburgu 3731 příspěvků 24.01.08 11:00

Nebo něco jako crumble, rozstrouhat jablka, zasypat „drobenkou“ s tmavým cukrem, upéct. Zatímco je to v troubě, můžeš na to udělat vanilkovou omáčku (řídký vanilkový pudink stačí). Nějaký „svůj“ recept nemám, ale na internetu se jich povaluje spousta.

Na poličce 6 parfémů 0 miniatur 0 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 3 parfémy
 
PaK
Parfémová maniačka 580 příspěvků 24.01.08 12:27

U mě je rozhodně rychlovkou perník.
400 g hladké mouky, 150 g cukru, kypřící prášek do perníku, 5 lžic oleje, 350 ml mléka, 1 lžíce medu, 1 vejce, podle chuti rozinky naložené v rumu, oříšky, kousky čokolády. Doufám, že jsem takhle z hlavy na nic nezapomněla, ale pekla jsem ho předevčírem, tak si to snad ještě pamatuju. ;-) Všechno se smíchá a peče cca 25 minut, podle trouby a odhadu. ;-)

Na poličce 11 parfémů 1 miniatura 17 odstřiků 22 vzorků V tužebníku 5 parfémů
 
IvKa
Parfémová maniačka 572 příspěvků 28.01.08 14:33

Jestli se cítíte na něco neobvykle sladkého, tak vyzkoušejte Nigellin datlový dort, který jsem odkoukala z jejích Nigella bites. Je tam trochu zvláštní příprava, ale když dáte dostatečně vody, tak se to povede. Vysvětlení dále.
Nigella napřed smíchá sypké přísady, potom tekuté a nakonec to smíchá všechno dohromady.
175 g polohrubé mouky
100 g muškátového cukru
prášek do pečiva

150-200 ml mléka
1 vejce
70 g rozpuštěného másla
zamícháme a přisypeme asi 200 g pokrájených datlí
zapékací misku vymažeme máslem, nalijeme do něj těsto, posypeme 200 g dalšího muškátového cukru, poklademe kousky másla, asi dalších 70 g (přiměřeně) a zalijeme 400 ml vroucí vody
potom šoupneme do předehřáté trouby - asi 180 stupňů a pečeme zhruba 45 minut
Vypadá to, že vody je hodně, ale není. Výsledkem je křupavý piškot obklopený hustou omáčkou. Nejlepší je vlažný podávaný s kyselou smetanou. A muškátový cukr nahrazuji normálním cuktem s muškátovým květem a trochou melasy.
Tenhle dortík dělám, když chci někoho překvapit a s receptem jsem se dost tajila. Kupodivu tady jsem ho popsala celkem dobrovolně. Asi vím, že bude v dobrých rukách.

Na poličce 57 parfémů 8 miniatur 5 odstřiků 0 vzorků V tužebníku 6 parfémů
 
ka-mi
Nováček 23 příspěvků 28.01.08 15:05
Lada píše:
Mám prosbu - poradily byste mně nějaký jednoduchý, rychlý recept na nějakou sladkost, kterou bych zvládla udělat, nebo upéct, když v 15 hod. zavolá kamarádka, že za 2 hodiny se staví?V té době totiž začnu panikařit a šílet, čím ji pohostit, když ale vůbec nic nemám, jen půlku sáčku brambůrek( kluci je likvidují hned, jak je přinesu domů)Prosím jen recepty vámi ověřené.

A co třeba palačinky;) Jsou rychlé a chutnají snad každému. S ovocem, šlehačkou, čokoládou,džemem atp.Variacím se meze nekladou.
Příprava cca 30minut.

Na poličce 10 parfémů 4 miniatury 0 odstřiků 3 vzorků V tužebníku 1 parfém
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 123 Další »
 Váš příspěvek

Nový článek:

Střihněte si změnu - 7 tipů na krátký sestřih pro všechny věkové kategorie

 

Krátké sestřihy už dávno nejsou jen pro babičky a maniacké pixie slečny. Styl ala kastrol nahradil nespočet variací střihů, díky kterým si je může dovolit každá žena. Včetně vás.

Celý článek »
TOPlist