Iris Ganache

Značka:

Guerlain

Rok:

2007

Složení (ověřené)

bergamot, skořice, bílá čokoláda, kosatcové máslo, pačuli, cedr, ambra, vanilkapižmo

Popis parfému:

řada L 'Art et la Matière

Kategorie:

květinová

  • 30.10.08

Podzimní podvečer v Paříži. Sedíte u stolku v Patisserie Lenotre na Rue d´Auteuil 44, a cítíte intenzivní vůni kvalitní, hořké čokolády, smetany a vanilky. Popíjíte kávu a nakonec neodoláte a necháte si s sebou zabalit několik pralinek Ganache - tmavých a bílých. Jsou to pralinky plněné božským krémem (hořká čokoláda se šlehačkou) obalené tenkou vrstvou hořké nebo bílé čokolády.
Když se vrátíte do hotelového pokoje, natáhnete se na postel a začnete si prohlížet „úlovky“ z odpolední procházky. Pokoj je provoněný vůní čerstvě nařezaných kosatců Zhluboka nasajete jejich zemitou, chladnou vůni a dychtivě rozbalíte zlato-béžovo-hnědou papírovou krabičku. Strčíte do pusy první pralinku, poválíte na patře… to je IRIS GANACHE!
Iris Ganache má lehce narůžovělý odstín, což podporuje iluzi, že v ní okvětní lístky kosatců musely být snad macerovány. Flakón je minimalistický, elegantní a příjemně kontrastuje s bohatostí vůně. Tvůrcem téhle kosatcovo-gurmánské vůně nadprůměrné intenzity a výdrže (takže s jedním, dvěma střiky, prožijete klidně skoro celý den) je Thierry Wasser. Za tuhle vůni ho budu blahořečit do skonání světa. Pro mě je Iris Ganache mistrovský kousek a jednička mezi novodobými vůněmi!

Nahlásit

Vlastnosti vůně Guerlain Iris Ganache

Suchá vůně
Sladká vůně
Chladná vůně
Teplá vůně
Mizerná výdrž (na kůži)
Superdržák (na kůži)
Mizerná výdrž (na oblečení)
Superdržák (na oblečení)
Slabá vůně
Silná vůně

Hodnocení parfému Guerlain Iris Ganache

Líbí se mi (193) 78%
 
Neutrální (40) 16%
 
Nelíbí se (14) 6%

Hodnocení odbornice

  • 07.01.09

Pokud se právě snažíte zhubnout, tuto recenzi raději nečtěte.

Ganache (čte se zhruba ‚ganaš‘) je kulinářský termín, jímž se označuje hmota používaná zpravidla jako poleva, někdy jako náplň čokoládek, pralinek a zákusků. Vyrábí se z tmavé čokolády a smetany; smetanu zahřejete, nalijete na přibližně stejné množství nasekané čokolády a...

číst více

Reklama


Reklama

TOPlist