„Spray Good, Feel Good“ aneb Zavoněla nám eco-friendly novinka od ROCHAS?

Motto letošní parfémové novinky Girl má poukázat nejen na dívčí sladce květinové tóny, ale hlavně pak na dobrý pocit z udržitelného přesahu. Jedná se totiž o veganskou vůni, vyrobenou z 90 % z přírodních ingrediencí a z recyklovaných a dále recyklovatelných obalů. Otázkou ale je – zavoněla nám a můžeme ji doporučit?

* GIRL Rochas Paris. Foto: Kristína Havrilčáková.

Girl – ideální vůně pro svobodomyslné dívky

Slavná parfumérka Anne Flipo pro ROCHAS vytvořila jednoduchou květinově-dřevitou kompozici, která se skvěle doplňuje s minimalistickým designem. Flakon je z většiny vyroben z recyklovaného skla a plastu, které se dají i dále recyklovat. Krabička, ve které toaletní vodu zakoupíte, nebo dostanete, pak má certifikát FSC.

Horní tóny vůně Girl jsou výrazně svěží díky štiplavému růžovému pepři, šťavnatému černému rybízu a uklidňující neroli. Srdce odhaluje dívčí jemnost bílými květy jasmínu, sladkého pomeranče a orchideje. Celou kompozici dotváří santalové a cedrové dřevo, které spolu s trochou vanilky dodávají vůni smyslnou celistvost.

Jak říká sama tvůrkyně: „Toaletní voda Girl uchvátí všechny svobodomyslné dívky, které se nebojí projevit své vlastní já. Zaměřte se na to, co je opravdu důležité: na planetu a na svou vnitřní čistotu.“

ROCHAS Girl

  • pro ženy
  • květinovo-ovocná, citrusová, dřevitá vůně
  • Hlava: neroli, růžový pepř, černý rybíz
  • Srdce: květ pomeranče, jasmín, orchidej
  • Základ: cedrové dřevo, santalové dřevo, vanilka

ROCHAS – domov slavných parfémů

ROCHAS je módní a kosmetická značka, kterou založil Marcel Rochas v roce 1925. Kromě sukní s kapsami a 2/3 kabátů, se tento francouzský návrhář proslavil hlavně parfémem Femme, který byl designově zabalen do růžové krabičky s černou krajkou. Při vyslovení značky ROCHAS by se vám ale mohla vybavit i řada dalších vynikajících parfémů: vodní Fleur d'Eau, temně modrá Byzance, aldehydová Madame Rochas či elegantní Mystère.

V současné době je značka ROCHAS Paris velkým domem, který nabízí širokou škálu parfémů pro ženy i muže. Navíc myslí na naši budoucnost – 1 % svého obratu z řady ROCHAS Girl totiž věnuje několika sdružením zabývajících se ochranou životního prostředí.

A co na vůni říkají Aromegirls?

Vůně ROCHAS Girl nás mile překvapila. Nebyla zase „až tak dívčí“, jak by se z úvodního popisku mohlo na první pohled zdát. Může sednout i vyzrálejší ženě, která má ráda květinově hutné toaletky.

Z celého složení Girl je nejvíce intenzivní až omamná vůně orchideje. Po prvním nástřiku a prvních pár sekundách, kdy opadne úvodní citrusová svěžest, se na pokožce rozlinou jemné podtóny jasmínu, vanilky a dřevin. Za nás ideální volba na přechod jara a léta!

Kromě vybalancované půvabné vůně chválíme i elegantní skleněný flakon s pudrově zelenkavým vrškem a kvalitní pevný uzávěr. Samozřejmě také ekologické zpracování a obsah. Jedinou vadou na kráse je tak výdrž, která je – ostatně jak jinak u toaletní vody – průměrná.

ROCHAS Girl

  • Veganská toaletní voda, 90 % ingrediencí je přírodního původu. Neobsahuje barviva, stabilizátory, benzyl salicylate, BHT, UV filtry.
  • Množství: 40 ml
  • Cena: cca 1 190 Kč

Autor: Klára

Milovnice zapadlých drogerií a parfumerií. Preferuje spíše osvědčené kousky, ale nezalekne se ani občasného experimentu. A to zvláště, pokud se jedná o novou paletku očních stínů.

Váš příspěvek
Xeryuz 8.6.21 12:39

‚Spray good, Feel good‘ - ktovie, či spravia aj pánsku verziu s názvom ‚Boy‘ :think:
Zdá sa, že Kláre peroxid vyťahal nielen vlasy.

hafik 29.5.21 07:12

Zajásala jsem, že konečně, po dlouhé době někdo napsal recenzi na vůni - novinku. Po přečtení jsem ale byla zklamaná. To raději nic, než takový výtvor :-?

mmaat 28.5.21 19:49

Na pokožce se rozlinou podtóny. No nazdar. :pudl:

@Hanka H
„Kromě sukní s kapsami a 2/3 kabátů, se tento francouzský návrhář proslavil hlavně parfémem Femme, který byl designově zabalen do růžové krabičky - za kabátů čárka nepatří - není to věta ani větný člen, který by měl být čárkou oddělen“

Vidíš, to jsem ani nečetla, tenhle kus - ne, Aromegilrs, fakt nestačí přeložit první větu z Wikipedie, protože to jsou mnohdy slinty, stejně jako tento.
Proč si nejdete opsat něco ze stránek značky, ať je to aspoň pravda? Nechápu, když spolupracujete se Sensualité, proč se nepodíváte k nim, mají ty vizitky značek docela hezky udělané.
I když tam teda taky neznají noty/nóty…

Příspěvek upraven 29.05.21 v 08:13

@warisek Warísku, existuje lidové přísloví „seš blbej nebo najatej?“ a ty seš najatej, viď?

Mně je úplně jedno, co si myslíš o parfému nebo o recenzi a ani jsem to nekometovala. Snažíš se manipulovat, ale špatně - já píšu o tom, že všude tady strkáš nesmyslnou reklamu. A to mne teda fakt štve a to si nezaslouží slitování.

Příspěvek upraven 28.05.21 v 16:23

warisek 28.5.21 13:37

@Hanka H dobrá, prosím, ale proč tak zostra (myslím @frangipani_romana), to opravdu nebylo třeba. Jak říkám, mě se článek líbil, netřeba urážet, nebo se navážet. A pokud nejste spokojené je to naprosto v pořádku :-) . Přeji krásný den :pankac:

Hanka H 28.5.21 12:23

@warisek Nejsem oslovená, ale odpovím Ti, co nám na recenzi vadí a proč jsme tak kritické. Recenze totiž NENÍ původní, nevznikla na základě osobní zkušenosti, znalostí vůní a snahy jim porozumět - tím nechci tvrdit, že aromegirls vůni nevyzkoušely. Možná ano, ale následně použily (pravda, s mírnými úpravami) texty doprovázející prodej vůně v eshopech - pro porovnání třeba tady .
Rovněž upozornění na nepřesný překlad z angličtiny je zcela na místě - porovnej.
A když už se k tomu vyjadřuji - prosím redakci, ať si v textu opraví chybnou interpunkci:

  • Krabička, ve které toaletní vodu zakoupíte, nebo dostanete, pak má certifikát FSC. - před nebo v tomto případě čárka nemá být - obě možnosti nejsou v poměru vylučovacím
  • Kromě sukní s kapsami a 2/3 kabátů, se tento francouzský návrhář proslavil hlavně parfémem Femme, který byl designově zabalen do růžové krabičky - za kabátů čárka nepatří - není to věta ani větný člen, který by měl být čárkou oddělen


Tohle bych ještě bývala ochotná překousnout ....., ale když už jsem v tom vysvětlování, proč nejsme spokojené.

Příspěvek upraven 28.05.21 v 22:21

warisek 28.5.21 08:22

Teda @frangipani_romana kde se v tobě bere ta zloba? Mě se článek i parfém líbil, je s tím problém?

@warisek Tyjo, warisku, super, díky za recenzi, a jak to dopadlo s rozvodem, manželskou trojkou, krémy proti vráskám, pilulkama na uklidnění a dalšími srágorkami, na které sem pořád plkáš tu svoji reklamu?

warisek 27.5.21 12:22

Parfém jsem ozkoušela a voní krásně :srdce: , škoda jen menší výdrže, za mě jinak super!

@Hanka H
No, to je právě ten udržitelný přesah.

Hanka H 26.5.21 23:03

" Jedná se totiž o veganskou vůni, vyrobenou z 90 % z přírodních ingrediencí a z recyklovaných a dále recyklovatelných obalů. " ???????
To jako vážně? Takže obsah je z třeba z PET lahví?! :think: 8-O

jerry 26.5.21 21:38

V té jakožerecenzi chybí už jen proslulé „zelené poznámky“ :lol:
Musela jsem se mrknout do kalednáře, jestli není apríl…bohužel není.

Věcně to naprosto přesně shrnula @frangipani_romana

Jen dodám, že tvrzení, že výdrž u toaletní vody je vždy průměrná, je nonsens (česky hovadina) a bohužel svědčí o naprosto základních neznalostech.

Vážené Aromegirls, držte se radši „recenzí“ kosmetiky - tady je přece jen větší pravděpodobnost, že někde něco opíšete a tudíž si neuříznete takovou ostudu, jako teď s GIRL Rochas.

Jitka77 26.5.21 20:27

Vůni jsem nedávno zkoušela a musím říct, že něco tak umělého jsem už dlouho nečichala. Přemýšlím, kde udělali soudruzi chybu, tohle je fakt průšvih.

Hele, Kláro.
:pudl: :pudl: :pudl: :pudl: :pudl: :pudl:
Nejprve jsem se zaradovala, že tady konečně někdo recenzuje parfém. Ale vzápětí jsem pochopila, že si s nás (zase) děláš srandu.

Jako když už si ty recenze vymýšlíš bez vyzkoušení opisem podle oficiálních letáků, tak by ses mohla aspoň obtěžovat si to přeložit správně: „currant buds“ není „šťavnatému černému rybízu“, nýbrž pupeny, které voní syrově zeleně, asi jako pačuli (víme…ne?). A „orange blossom“ rozhodně není „sladkého pomeranče“, jsou to dvě naprosto rozdílné složky.
:pudl: :pudl: :pudl: :pudl: :pudl:
Koukám, že tenhle experiment ti fakt nevyšel, přestože ses ho nezalekla.
Vůbec nevím, komu je vlastně článek určeny - vyhledávačům? Nebo nám tady pro pobavení či jako další provokace? Nebo jen prostá ignorace? Konečně vím, k čemu je tady ten smajlík: :pankac: To je na nás!! :pankac: :pankac: :pankac:

:pudl: :pudl: :pudl: :pudl: :pudl: :pudl:

Příspěvek upraven 26.05.21 v 19:32

Přidat komentář

Nejčtenější