Káva, čaj

Ronna 04.01.08 19:21

Co pijete, pochlubte se, ať mám co nového zkoušet.......
Já jsem teď nedávno navštívila Coffee Heaven - v Brně je ve Vaňkovce a ještě někde a tak to jejich Latte Elephant je asi jedno z nejnej latte co jsem kdy pila. Je to tam samoobsluha, sice namám ráda ty kelímky z voskovaného papíru a míchání dřevem - špachtlí nebo jak to nazvat, ale tohle vše pomine, když to ochutnáte…

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »

Reklama

berush 04.01.08 19:24

já jsem si před svátky koupila „kvetoucí čaj“ - zelený jasmine silvery strawberry flower - moc mi chutná a ještě krásně vypadá v šálku - opravdu jako kvetoucí květina (i když moje dcera řekla, že spíš jako mořská sasanka :-)))

berush 04.01.08 19:27

a jelikož jsem „venkovanka“ tak jsem byla na kafi v Coffee Heaven ne ve Vaňkoce, ale v Olympii… karamelové,sladké přesně jak to mám ráda…
jinak na kávu (v mém podání spíš kafe) nejsem žádný gurmán - piju hlavně kancelářskou břečku - do velkého hrnku 2/3 neska a přidat 1/3 mléka a dvě lžičky cukru - nebo v poslední době spíš lžičku medu. Pokud se někomu protočily panenky nebo žaludek, tak se omlouvám :-)))

Kerze 04.01.08 19:34

Tak na kafe já jsem kadet ! čaj nepiju skoro vůbec - když, tak nějaký instantní - horké jablko se skořicí, třeba. Si nemůžu pomoct, ale louhující se čaj mi připomíná, jak otec paří kopřivy pro kachny - vypadá to tak i to tak voní…Ale kávu miluju. Kupuju zrnkovou - někdy i ochucenou - a doma si melu vždycky přesně jednu čerstvou denní dávku - na dvě kafe. Vařím ji v džezvě. Instantní kávy atd. nesnáším ( jediné, co dělám z instantní kávy je frappé ), natož pak bez kofeinu - to jsem nepochopila k čemu je - jako víno bez alkoholu ?! Z Itálie jsem si přivezla speciální kávovar a espresso - nejlepší je picollo. Všechno bez mlíka, jen trošičku přisladím. Jo, kávička…hmm…

berush 04.01.08 19:39

Po třech dětech a nasledních změnách na mém těle se klasická socovka - a je jedno jestli obyč nebo nějaká lepší - nesnášela s mým žlučníkem. Žlučník už nemám, socovku nesnesu nadále. Kafe jako účetní potřebuju k životu - hlavně takhle v únoru a březnu v noci. Jo, jo - kafe, portské a několik bonbonier (Tatiana s oříškem)

Ronna 04.01.08 19:42

Mně silné kávy způsobují překyselení v ústech, takže je nemusím, radši latte nebo kapučíno. Ale jinak jsem od mala čajová. Hlavně heřmánkový, ten mám denně.

Kerze 04.01.08 19:46
berush píše:
Po třech dětech a nasledních změnách na mém těle se klasická socovka - a je jedno jestli obyč nebo nějaká lepší - nesnášela s mým žlučníkem. Žlučník už nemám, socovku nesnesu nadále. Kafe jako účetní potřebuju k životu - hlavně takhle v únoru a březnu v noci. Jo, jo - kafe, portské a několik bonbonier (Tatiana s oříškem)

No jo, já vždycky poznala, že jsem těhotná podle toho, že mi přestalo chutnat kafe…naštěstí se to po porodu spravilo…zajímavé ale je, že to portské mi nepřestalo chutnat nikdy… :) …jdu založit pokojíček o víně…

Kerze 04.01.08 19:56
berush píše:
a co whisky?

To miluje můj muž. Teď jsem mu k Vánocům sháněla La Phroige ( nevím, jestli to dobře píšu ) - drahý je to jako „niche“ parfém a ještě ke všemu to nechali destilovat přes nějaké dřevěné uhlí nebo co, takže to chutná, jako když člověk pije saponátový roztok, kterým předtím vymyl krbová kamna - teda, já to nikdy nepila, ale myslím, že to tak nějak chutná…Ho podezřívám, že to pije proto, abych mu na to nechodila a něco mu zbylo…

berush 04.01.08 20:00

Kerze - tak to máme s tvým mužem stejného favorita Laphroaig je moje nr. 1, ale nechávám si jej vozit z Itálie z Livigna … zatímco tady stojí cca 1000,– posledně mi jej sestra dovezla za 20,– euro

Kerze 04.01.08 20:08

To si děláš srandu!! Já ho koupila za 1700 Kč…

http://www.bestdrink.cz/inshop/whisky/s … -1347.html

Je to ona?

berush 04.01.08 20:40

ne, já mám „jen“ desetiletou, i tak je to o víc než 200 kč levnější

berush 04.01.08 20:41

teď si chci dovézt Talisker, na těch tvých stránkách je za 1090,– segra jej kupovala taky za 20 E

Ada 04.01.08 20:47

U nás kávuje přítel, já ne. Taky kdysi začínal jihlavankou, teď už ji nevezme do úst ani kdyby jiné kafe na světě nebylo. Nejen že musí mít kvalitní kafe, ještě musí být co nejčerstvější, zásadně zrnkové - mele až před vařením - a nakupuje se malé množství, aby to nestihlo moc vyvětrat. Pije zásadně bez cukru. A na přípravu používá takovou tu italskou kafetéru.

Kerze 04.01.08 20:50
Ada píše:
U nás kávuje přítel, já ne. Taky kdysi začínal jihlavankou, teď už ji nevezme do úst ani kdyby jiné kafe na světě nebylo. Nejen že musí mít kvalitní kafe, ještě musí být co nejčerstvější, zásadně zrnkové - mele až před vařením - a nakupuje se malé množství, aby to nestihlo moc vyvětrat. Pije zásadně bez cukru. A na přípravu používá takovou tu italskou kafetéru.

Tak to bychom s přítelem mohli vařit spolu…:)

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama