keramické nože

Alena 22.03.09 17:48

keramické nože

uvažuji o koupi, můžete doporučit konkrétní značku a jaké máte zkušenosti? Fascinuje mi hlavně to, že se údajně nemusí brousit!!

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

edinka 22.03.09 19:15

Nedávno jsem vznesla stejný dotaz, ale nikdo nic :?:

Alena 22.03.09 19:19

já už brousím hodinu na netu a rozhoduji se mezi značkou Kyocera nebo Lifetech (doufám, že jsem to dobře napsala ). Jednotlivé nože Kyocera cca 800.-, sada od Lifetechu 4 nožů 1900.- - je to akce do konce března.. asi to nakonec risknu :wink:

Iris 22.03.09 19:53

Ali, ten Lifetech se mi taky líbí :oops: . Nemám žádnou zkušenost, ale nové nože potřebuji jako sůl!

gentiana 22.03.09 20:27
Iris píše:
Ali, ten Lifetech se mi taky líbí :oops: . Nemám žádnou zkušenost, ale nové nože potřebuji jako sůl!

Já mám kudly ze švédské oceli od Sagaformu. Pravda je, že prosstý zubatý chlebák (kterým by se taky daly v případě třetí světové války uřezávat hlavy nájezdníků) stojí okolo 1600… ale jsou krásné.
A myslím, že brousit se musí všechno. Ona taková záludně tvrdá chlebová kůrka…

Alena 22.03.09 20:53

já za posledního půl roku koupila 5 nožů cca kolem 150.-/ks a všechny stojí za hovno! 2 jsem vyhodila po týdnu, zbývající vyhodím co nevidět.
Prodávají to zalité v obalu, takže člověk ani nepozná, jaké je ostří. Vím, že kvalitní nůž stojí od 500.- výš, ale na kuk vypadaly i tyto dobře :cry:

gentiana 22.03.09 21:04
Alena píše:
já za posledního půl roku koupila 5 nožů cca kolem 150.-/ks a všechny stojí za hovno! 2 jsem vyhodila po týdnu, zbývající vyhodím co nevidět.
Prodávají to zalité v obalu, takže člověk ani nepozná, jaké je ostří. Vím, že kvalitní nůž stojí od 500.- výš, ale na kuk vypadaly i tyto dobře :cry:

To je právě ten průser, že na první pohled vypadá dobře všecno a jednou jsem si takovým výhodně koupeným nožem málem propíchla slezinu,protože jaksi záhadně zapružil, podjel, vylomil se na něm zub a nebýt mé brutální pohotovosti a obratnosti,tak jsem kromě toho chleba ukrojila i sebe. Pak jsem si šla nakoupit kudly hodné toho jména.

Alena 22.03.09 21:22

no jo, ale když je nekoupíme, tak se nedozvíme, jaké jsou :roll: :D

gentiana 22.03.09 21:36
Alena píše:
no jo, ale když je nekoupíme, tak se nedozvíme, jaké jsou :roll: :D

Já občas dám přednost kvalifikovanému odhadu před přímou zkušeností :D

xronos 22.03.09 21:39

to by mě taky zajímalo ....... skrze krájení zeleniny … píšou, že ocel neutralizuje enzymy v zelenině a ta takto ztrácí energetickou hodnotu.

nevím ale nakolik to je z praktckého hlediska relevantní a nakolik je to marketingovej žvást :shock: :roll:

Alena 22.03.09 21:42

já zítra něco objednám, už jsem se rozhodla! bud vezmu sadu 4 ks keramických, nebo na zkoušku 1 keramický a k tomu 1 kvalitní ocelový..

xronos 22.03.09 21:44

u těch keramických píšou, že je třeba dávat pozor na kosti apod. …

jinak jak brousíte?

já si koupil brsnej kámen a dá se to s ním …

Salinas 22.03.09 21:52
xronos píše:
to by mě taky zajímalo ....... skrze krájení zeleniny … píšou, že ocel neutralizuje enzymy v zelenině a ta takto ztrácí energetickou hodnotu.nevím ale nakolik to je z praktckého hlediska relevantní a nakolik je to marketingovej žvást :shock: :roll:

Já kdysi slyšela, že po styku s kovem, se z ovoce a zeleniny vytrácejí vitamíny. Logicky však usuzuji, že to nebude tak horké. Kovové nože používá lidstvo už hóóódně dlouho a na avitaminózu zatím nevymřelo.

S energetickou hodnotou jsem to zase slyšela tak, že záleží jakým způsobem je zelenina nakrájená. Třeba u mrkve je rozdíl v tom jestli je na kolečka nebo na nudličky. Čert :twisted: aby se v tom vyznal.

Alena 22.03.09 22:00

xronos - právě jsem se dočetla, že nabroušení keramického nože je hodně drahé a vyplatí se koupit si nový nůž!!
já mám brousek takový klasický z domácích potřeb, s ocilkou to neumím a tak šmrdlám a šmrdlám a podle toho ty nože vypadají :roll:

xronos 22.03.09 22:09
Alena píše:
xronos - právě jsem se dočetla, že nabroušení keramického nože je hodně drahé a vyplatí se koupit si nový nůž!!
já mám brousek takový klasický z domácích potřeb, s ocilkou to neumím a tak šmrdlám a šmrdlám a podle toho ty nože vypadají :roll:

já myslel klasickej nůž, ty keramický by údajně měly vydržet dlouho ..... pokud teda zrovna nebudeš krájet žebra ;)

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama