Kvalitný alkohol a jeho archivácia

feriva 15.04.12 17:48

Kvalitný alkohol a jeho archivácia

S manželom sme si začali archivovať pár značkových alkoholov. Veľmi by ma zaujímali vaše tipy na archiváciu. Máme v zásobe Johnnie Walker, Tullamore Dew, Gibson´s, Ballantinés Finest. Určite ste už mali možnosť popiť všelijaký zaujímavý alkohol, tak poraďte zaujímavé značky, čo vám chutí a stálo by vám to zato archivovať. Máme byt, takže víno nepripadá do úvahy kvôli teplotným výkyvom a je dostatočne slnečný, skôr dobré destiláty. Ďakujem za tipy.

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Lyonella 15.04.12 17:55

Tak určitě nějaký ten kvalitní rum. Můj tip na jeden z nejlepších je Ron Zacapa Centenario 23 Anos z Guatemaly.

http://t2.gstatic.com/images?…

Příspěvek upraven 15.04.12 v 18:01

feriva 15.04.12 17:59

No, a môže sa to archivovať roky? Chceli by sme to mať archivované, neotvoriť a v podmienkach bytu. Ďakujem.

Lyonella 15.04.12 18:03

Bohužel o archivaci nevím zbla nic. Já to pobrala tak, že chceš tipy na kvalitní alkohol.

feriva 15.04.12 18:05

Áno, na kvalitný, ale čo sa dá dlhé roky skladovať a neznehodnotí sa!

feriva 15.04.12 18:07

Ale predpokladám, že kvalitný alkohol by sa nemal znehodnotiť, pokiaľ nie je otvorený…

eskargoth 15.04.12 18:23

Zakapa je výborná… nicméně s tou archivací whisky to úplně nemá cenu. Údajně se její cena zvyšuje, pak dosáhne vrcholu a pak už je to jedno (nebo dokonce klesá). Více než 30 let nemá cenu. Ale je pravda, že whisky se nic nestane… Nicméně pokud jde o kvalitu, koukla bych spíše na single maltky. Johnie Walker je takový.. no prostě blended.

Lyonella 15.04.12 18:28

Skotská Glenfiddich.

eskargoth 15.04.12 18:31

Za mě Talisker. Ale věřím, že po čtvrteční degustaci si najdu nové značky:)

edinka 15.04.12 21:05

Asi to není úplně odpověď na dotaz, ale stejně. Loni jsme vyklízeli byt po babičce a našli tam neuvěřitelnou sbírku starého alkoholu. Nejstarší byl Stock z roku 1934, V Plzni v Božkově z toho byli úplně na větvi (manžel se zajímal jakou to má hodnotu) a vyměnili nám to za dva kartóny chlastu jejich produkce :mrgreen: Key rum z roku 1960 jsme otevřeli, chutnal zvláštně, vypít jsme ho neměli odvahu :mrgreen: , ovšem ruský koňak z roku 1963 manžel s kamarádama vypil a všichni žijí :lol:
Ještě dodám, že všechno bylo skladováno ve starém činžáku v místnosti, kde se netopilo.

sanny 22.05.12 17:48

whisky asi ani nema cenu „archivovat“ doma, nie? ked uz je vo flasi, tak sa nezmeni, dozrieva predtym ako sa zaflasuje v sudoch… napr. ked kupite 15 r. Glenfiddich, tak po dalsich 15 r. z nej nebude 30 r. whisky…

co sa odporucania tyka, tak priatelove tipy - Glenfiddich (12r., 15r. - mne osobne chuti viac ta 12r. je taka jemnejsia), Glengrant, Glengoyne, Inishowen…

ako napisala Eskargoth, tak lepsie su single malt ako blended

k archivacii vina - nearchivujeme ho doma, ale mame prenajaty box v Satove v Moravskem sklipku… mozme tam sice archivovat len Znovin Znojmo, ale to nam len vyhovuje… tym, ze je to 300 km od nasho bydliska, tak je archiv aspon plny :mrgreen:

doma mame sice chladnicku na vino, ale to nesluzi k archivacii - skor len, aby bolo po ruke stale chladene vinko :lol:

melisaa 27.05.12 19:37

Úplně to sem nepatří, ale když jsem viděla ten název, napadlo mě:
Má cenu ještě otevírat víno z roku 2003, které není archivní?
(Nemám tušení, zda za ty roky nějak nezkyslo atd.)

Jinak bych si ho nechala neotevřené, tak říkajíc, na památku..

Menys 27.05.12 20:11

Já bych to raději neotevírala :mrgreen: Pokud není archivní a správně skladované, tak si ho nech raději na památku.
Kdysi jsme měli s manželem nápad, že si některá vína archivujeme. Absolutně nic jsme o tom nevěděli. Naštěstí jich nebylo moc, ale můžu říct, že jsme je všechny do jednoho vylili :pankac:

berush 27.05.12 22:45
@eskargoth píše:
Za mě Talisker. Ale věřím, že po čtvrteční degustaci si najdu nové značky:)

jj, a ještě Laphroaig a Bushmills

eskargoth 28.05.12 10:19

berush: Laphroaig není špatný, ale je velmi výrazný, takže pro mě na velmi výjimečné popíjení… 13. jdu na degustaci s názvem „Co dokáže dřevo“, tak jsem zvědavá co mi chutnat bude a co ne…

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama