Potahované dorty

Stránka:  « Předchozí 1 2 3
Fleur 09.10.10 17:17

Mně by potahovaný dort také neudělal radost - musím se přiznat, že některé ty kreace mi připadají vysloveně nechutné (a umím si představit, že v lidovějším podání lze určitě vytvořit i potahovaný dort ve tvaru genitálií apod.); to je ovšem věc vkusu. Bála bych se však, odhlédnu-li od vlastní neschopnosti pozřít kupříkladu figurku mimina s vystrčeným zadečkem, těch barviv - to musí být slušná dávka „éček“ a alergenů!

  • Citovat
  • Nahlásit
evik77 09.10.10 20:04

Budu si to pamatovat - pro případ, že by mě napadlo vás něčím takovým podarovat. Díky za informaci. :mrgreen:

Fleur 09.10.10 21:21

Tak díky! :)

Ale jinak přeji samozřejmě hodně štěstí při výrobě.

  • Citovat
  • Nahlásit
domenica 09.10.10 21:28
evik77 píše:
Budu si to pamatovat - pro případ, že bymě napadlo vás něčím takovým podarovat. Díky za informaci. :mrgreen:

Taky díky! :wink: Ale, jako tvůrčí a mírumilovná činnost, je to jistě bohulibé, tak ať se daří! :wink:

WildOrchid 09.10.10 21:44
caciare píše: .. Přikládám odkaz na paní a její fotogalerii: http://poctivacukrarna.webnode.cz/…lerie/dorty/ ..

teda, fakt krasny veci! hlavne drace, kralici v klobouku, a zizala Julie je taky super :D

akorat predpokladam ze rodina kucharky musi byt docela pri tele.. delat (podle tvych slov) uzasny dorty, ze kterych musi byt hrozne moc odrezku.. asi bych nevydrzela to nesnist :D

pokud z toho tedy nedelaj nejaky dalsi cukrovi na prodej, jako se delavaji pratelicky z rozbityho cukrovi na vanoce

jinak ja mela na svy prvni narozeniny moc hezkej dort, Jezka s malyma jezeckama :) kteri meli na bodlinach marcipanovy jablicka. Strejda kdysi dostal dort prase :D docela se zasmal, a bylo taky moc dobry. Ja marcipan na dortech miluju.
(at je tu alespon nejaka podpora :) )

jinak zkousela jsem z marcipanu s potravinarskou barvou udelat figurky, a vubec mi to neslo. hrozne se to lepi na ruce, roztava to teplem, takze by bylo idealni pracovat s tim se studenyma rukama - treba namacet ve studeny vode, a delat to venku, nebo tak neco. samozrejme pak skladovat v lednici. Me se cestou do vzpirarny kde jsem je chtela darovat rozpadli a musela jsem je v satne preopravovat..
no a vypadaj jako by byli z plasteliny a delal to zacek prvni tridy ZS :D a takovy prace s tim bylo
http://kdybynahodou.wz.cz/bila/panaci.jpg

borůvka78 08.10.13 14:53

inspirace, postupy a rady se dají najít i tady - http://dorty.artmama.cz/ Potahová hmota ze sušeného mléka, popř.již koupené směsy Montana, je dobrá. Z těch hotových hmot je dobrá hmota formix mandlová příchuť (ale např. pasta dama top je opravdu jak gumový cukr). Z hotových směsí se lépe vše modeluje a hlavně vydrží dlouho. Marcipán ze sušeného mléka má trvanlivost 14 dní, ale jde i zamrazit - opětovné rozpracování je už o něco těžší. Pokud můžu poradit, z profi e-shopů si kup max.barvy, dost pomůcek se dá sehnat po inzerátech (třeba sBazar) a mnohem levněji, stejně je vše z číny, jen e-shopy si k tomu přifaří dost velké procento. Na „dortmámě“ je také inzerce. Jinak pod marcipán ze suš.mléka (polotučné) musí přijít pudinkové krémy s máslem, nebo pouze máslové krémy, jinak ti to poteče. Takže do dortu dávám krém jakýkoli, potom dort obmažu máslovým krémem, stačí tenčí vrstva, a také se tím hezky urovná a uhladí. Dort dám na noc ztuhnout a druhý den potahuju a zdobím. :kytka:

Stránka:  « Předchozí 1 2 3
Váš příspěvek