Přírodní kosmetika recenze

Chapina 16.1.20 14:08

Přírodní kosmetika recenze

Zdravím, vím že tohle je tady omílané do kola, ale i já už jsem ve fázi zoufalství…mám pleť citlivou, spíš podle mě až přehnaně citlivou, na T-zoně mám velmi suché mapy (naštěstí bez akné, to se mi jen jednou za čas objeví takový ten velký bolák který zase za týden zmizí) a problém je v tom že do teď jsem prostě nenašla nějaký krém který by mě na pleti nevadil, buď mě to pálí, nebo zčervenám, nebo se nestane vůbec nic, krém se vsákne a efekt žádný. Takže budu ráda když mi sem nahodíte značky krémů (nejlépe nějaké které mají vzorečky abych nemusela kupovat velký krém zbytečně) které hodně hydratují, vyživují a nejlépe aby byli přírodní, zatím s chemickými krémy nemám dobrou zkušenost, a taky bych byla ráda aby to nebylo testované na zvířatech. Pokud někdo máte zkušenost s nějakým dobrým krémem tak sem s ním, budu ráda za jakoukoli radu.

Stránka:  1 2 Další »
HaňuleEeEe 23.1.20 11:31

Já už jsem to tady někam psala. Mám krém od happymary který je přímo na citlivou pleť a za mě funguje dobře, nemám obličej právě tak vysušený, to zkus, uvidíš. Ale tak jako tak bych asi zkusila navštívit nějakýho odborníka, ten vám řekne víc, třeba je to nějaká odezva těla že je v něm něco špatně.

Chapina 30.1.20 12:14

@HaňuleEeEe Díky za radu, už jsem to objednala rovnou i s tou čistící emulzí, tak uvidím, budu se modlit aby to bylo to ono.

Mseminka 18.4.20 07:30

Čo prírode vezmeme, to jej vrátime. Tajomná, prírodná, holistická, zmyslová, eko, udržateľná, vegánska. To sú všetko prívlastky vystihujúce novú česko-britskú značku Yage. Nový článok s recenziami na blogu :)
https://frangipani.cz/…metike-yage/

Šarlota_7 11.10.20 19:10

Zdravim, doufam, ze jste s happymarry byla spokojena a ze Vam pomohla. Ale kdyby jste chtela vyzkouset neco jineho, tak vlastne ani ne tak za sebe, ale za sestru doporucuji Pyunkang Yul korejskou znacku. Sestre neuveritelne pomohla. Ja od nich mam jeden toner, ktery je skvely, ale sestra uz skoro celou radu :-). Ma take hodne citlivou plet a ekzemy a kosmetiku si vybira velmi opatrne.
Pouzivaji bylinne extrakty, ktere jsem k pleti setrnejsi, různe je fermentuji a vyhybaji se zbytecnym chemickym latkam. Hodne je to o vyrovnatosti stavu pleti vody a oleje a obnovy funkce prirozene konzni bariery.
Hezka recenze je zde http://www.asianstar.cz/…oner-recenze

Sestra drive pouzivala nejake produkty prave od znacky Yage (kterou uz zminila Mseminka), ktera se prave take inspiruje korejskou kosmetikou. S obema znackami je spokojena a plet se ji od te doby hodne zlepsila.

Frantiseknovy 28.10.20 13:53

Re:

Dobrý den.
Já za sebe mohu doporučit kosmeceutiku Larens - využívají jejich patentovaný biopeptidový komplex a na pleť je to fakt super. + mají i vzorky :) https://www.tvaratelo.cz/larens/

Šarlota_7 1.11.20 14:42

@Frantiseknovy ja Larens zkousela take, ale me treba nevyhovuje a mam i par znamych, kterym jejich kosmetika take nesedi. V dost produktech maji slozku Henoxyethanol na kterou je casta reakce ve forme vyrazky a take casto pouzivaji syntetickou parfemaci.

balula 1.11.20 16:34

@Frantiseknovy Tak nebudeme se tvářit, že Larens je přírodní kosmetika, že? ;-) Čímž nechci tvrdit, že není fajn nebo že by nebyla účinná :-)
A syntetická parfemace je asi to poslední, co bych v případě této značky řešila…

Šarlota_7 3.11.20 14:41

@Chapina
Dobrý den, sestře dobře sedí kosmetika od značky Pyunkang Yul, také má hodně citlivou pleť a kosmetiku si vybírá opatrně.
Jinak minulý měcís jsem četla tenhle článek o narušené kožní bariéře, posílala jsem ho sestře kvůli zmíněným produktům a vzpomněla jsem si na něj, když jsem četla váš příspěvek. https://www.skingeeks.cz/…zni-bariera/
Je to korejská kosmetika, já ji používám také, ale jiné značky a celkově jsme obě se sestrou s korejskou kosmetikou spokojené.

balula 3.11.20 21:44

@Šarlota7 A zase mi to nedá - kosmetika, která obsahuje silikony, jako třeba produkty Pyunkang Yul, by se asi neměla považovat za přírodní kosmetiku ;-)

Šarlota_7 4.11.20 01:09

@balula
Ano, v tom máte pravdu, silikony přírodní nejsou. Ale paní psala, že má citlivou pleť (teď teda vidím, že to psala v lednu a já se špatně koukla, myslela jsem, že je to aktuální :-)) a že nenašla krém, který by jí vyhovoval. Doufám, že teď o 10 měsíců později už ho má :-).

Vycházela jsem tedy z toho, že pro citlivou pleť nemusí být nutně přírodní kosmetika to nejlepší, naopak často obsahuje látky, které pleť dráždí a mohou způsobit alergickou reakci.
Silikony jsou kontroverzní látka, nejsou přírodní, ale skoro na ně neexistuje alergie nebo velmi vzácně, proto se využívají v lékařství.
A proto se také používají v kosmetice u lidí s ekzémy nebo citlivou pletí. Chrání pokožku a udržují v ní hydrataci.
Hůř se smývají, neumyjete je pouze vodou. Ideální je dvoufázové odlíčení, nejprve třeba nějakým olejem a pak čistícím gelem. Osobně je třeba nemusím v šampónech, protože mám vlasy jemné a zatěžkávají je, ale v kosmetice mi menší množství, pokud má krém jinak dobré složení nevadí a třeba sestře, která má velmi citlivou pleť vyhovují a raději si vybere produkt se silikony, ale bez esenciálních olejů, které přírodní sice jsou, ale s pletí jí vždy nadělají paseku.
Mě třeba nevadí ani esenciální oleje, každý máme pleť jinou.
Takže ano, máte pravdu, nepatří do přírodní kosmetiky, ale někomu, kdo má citlivou nebo přehnaně citlivou pokožku možná vyhovovat budou (v jinak kvalitním produktu) a protože čistě přírodní kosmetika bohužel citlivost někdy zvyšuje.

Jaký je Váš názor? :-)

Hermesfan 4.11.20 04:17

Toto vlákno je venované recenziám prírodnej kozmetiky. Zhoďte masku a priznajte že reklamujete značku.

Lucinela 4.11.20 07:44

@Chapina
Tyto problémy bych určitě řešila s dermatoložkou, tady Vám poradí akorát Dámy, které prodávají kosmetiku určitě značky. Přírodní kosmetika Vám může způsobit ještě větší problémy. Mám skvělou dermatoložku, nové pacienty nebere. Já používám lékařskou kosmetiku Medik, kupuji pouze od své dermatoložky, na eshopech to může ležet kdovi kde a jak dlouho. A není to nejlevnější záležitost.

Jitka77 4.11.20 13:55

@Chapina Souhlasím, že porada s dermatoložkou by byla nejlepší… jako velmi šetrnou a přírodní kosmetiku můžu pochválit malou českou značku Mydlitto (kupuju na Fleru, ale paní má myslím i své stránky). Jejich krémy jsou úžasné, na první pohled působí dost mastně, ale během pár minut se vsáknou a člověk cítí, jak je ta pokožka ochotně přijímá. Nabízí pokud vím i menší balení na zkoušku. Já miluju medový, výborný je taky rýžový (creme de orez).

Šarlota_7 4.11.20 14:17

@Hermesfan jasně všichni, kdo jsou s něčím spokojení hned na něco dělají reklamu.

@Lucinela Máte pravu, ale najít dobrého dermatologa je bohužel těžké. Chtěla jsem se Vás zeptat, odkud jste a na doporučení dermatoložky, ale pak jsem viděla, že nebere. Já trpěla dlouho na akné. U dvou různých dermatologů se mi stalo, že mi na to doporučili antikoncepci a kosmetiku Vichy. Že se mi to zlepší. I všude v čekárně měli Vichy plakáty, takže ani na dermatology se bohužel nedá úplně spolehnout.
Hledala jsem dál, ale ani čistá přírodní kosmetika mi nepomohla.

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek