Těžší pomerančová vůně

Barbarra 26.09.08 23:10

Těžší pomerančová vůně

Vůni pomerančových květů jste mi poradily, teď hledám těžší kalibr:

Pomerančovou vůni na podzim/zimu, nic lehkého. Mám představu svařené pomerančové kůry s nějakým kořením, třeba zázvorem, skořicí, … nebo mandlemi, vanilkou,…
Anebo třeba s ambrovým základem…
Existuje něco takového vůbec?

PS: Armani Code ne. :wink:

Stránka:  1 2 3 4 5 6 Další »

Reklama

zdensy 26.09.08 23:21

Co třeba Liberté, ale je to dle Lucy Turina a Taniy Sanchezové tvrdý bonbón :)

Barbarra 26.09.08 23:22

Tvrdý bonbon mám doma :wink: .
Já hledám ještě něco těžšího, tohle je navíc chypre, což není moje představa.

Oleka 26.09.08 23:26
Barbarra píše:
Vůni pomerančových květů jste mi poradily, teď hledám těžší kalibr:

Pomerančovou vůni na podzim/zimu, nic lehkého. Mám představu svařené pomerančové kůry s nějakým kořením, třeba zázvorem, skořicí, … nebo mandlemi, vanilkou,…
Anebo třeba s ambrovým základem…
Existuje něco takového vůbec?

PS: Armani Code ne. :wink:

Barbarro , já tak přímo vařím v mikrovlnce rozřezanou pomerančovou kůru s cukrem - je to dlouhý proces, musí to celý cukr rostát a prosáknout do té kůry :), pak se to stává takovou lahůdkou jako bonbonek.
Nezkoušela jsi Organza Fleur d’Oranger (Givenchy) , je to limitak z roku 2006 ? Ta by měla mít v sobě jak ve vrchních notách tak i v srdci hodně pomerančových květů :)

Barbarra 26.09.08 23:33

Oleko, svařenou pomerančovou kůru s cukrem úplně zbožňuju - hlavně tu vůni. :D

Organzu Fleur d´Oranger jsem nezkoušela, ale rozhodně je to dobrý tip!

Oleka 26.09.08 23:36
Barbarra píše:
Oleko, svařenou pomerančovou kůru s cukrem úplně zbožňuju - hlavně tu vůni. :D

Tu kůru ráda jím , zejména v zimě :) , hlavně - aby pomeranč měl tlustou kůru - tak se lépe dělá tyto platky, a klidně se třeba na konci vaření přidat skořici :wink: :P , už očekávám zimní pomeranče abych to mohla udělat :)

zdensy 26.09.08 23:38

Já jsem ji zkoušela, je v ní cosi z klasické Organzy, která je však podle mě hezčí a hlavně „hebčí“, ale to je věc názoru. :)

Barbarra 26.09.08 23:39

Oleko, neříkám, že já ji ráda nejím :D ! Děláme svařenou pomerančovou kůru na Vánoce a vykrajujeme z ní různé tvary. Mám pro tyhle účely taková malá vykrajovátka - vypadá to fakt hezky.

Barbarra 26.09.08 23:42
zdensy píše:
Já jsem ji zkoušela, je v ní cosi z klasické Organzy, která je však podle mě hezčí a hlavně „hebčí“, ale to je věc názoru. :)

Přijde ti ostrá? Já v létě zkoušela Organza Harvest 2007 Jasmine a málem jsem ji nevydýchala. Buď byl zkažený tester, nebo se tahle limitka fakt nepovedla. Přišla mi hodně ostrá, taková jakoby překombinovaná :vomit: … prostě nenositelná.

Oleka 26.09.08 23:43
Barbarra píše:
Oleko, neříkám, že já ji ráda nejím :D ! Děláme svařenou pomerančovou kůru na Vánoce a vykrajujeme z ní různé tvary. Mám pro tyhle účely taková malá vykrajovátka - vypadá to fakt hezky.

Baro, nemyslila jsem nic špatného :), asi jsem něco napsala nesprávně :), tak se omlouvám :).
U Lutense také je vůně Fleurs D'Oranger, nezkoušela jsi ji ?

Barbarra 26.09.08 23:45

Néé, dobrý, to já jsem špatně napsala! Ale neřešme to! :)

Lutens, to jsou pro mě ještě neprobádaná území :cry: .

zdensy 26.09.08 23:48

Ani ne ostrá ve smyslu kyselá či svírající, to ne, spíš intenzivnější než klasická Organza (i když ani ta není žádný čajíček) a je jakoby levná. Ale pokud bych se musela navonět Liberté nebo Organzou Fleur d´Oranger , volím Organzu Fleur d´Oranger.

Ada 27.09.08 00:19

Nebojíte se té kůry, že v ní jsou nějaké chemikálie? Já bych to taky zkusila, ale z tohohle mám trochu strach…

Co takhle Concentrée d'Orange Verte - pomeranč s pačuli, ta pačuli by mohla vykouzlit zajímavé efekty. Liberté bych zkusila, Turin neTurin, ať si trhne s bonbonem. A možná Noa Perlé, ta je taky trochu pomerančová.

PetraSK doma 27.09.08 00:26

Podľa mňa by bola splnením požiadavok na danú tému :)

http://ada.konicky.net/…tailvune.php?…

zdensy 27.09.08 07:42
Ada píše:Co takhle Concentrée d'Orange Verte - pomeranč s pačuli, ta pačuli by mohla vykouzlit zajímavé efekty. Liberté bych zkusila, Turin neTurin, ať si trhne s bonbonem. A možná Noa Perlé, ta je taky trochu pomerančová.

Barbarra: Mám takový dojem, že nějakou d'Orange Verte od Hermés nabízela Veverka.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama