Tom Ford Private Blend

domenica 4.6.13 15:00

@andry
já znám, krome octa, taky třeba bonbony ze švestek umeboshi. Jsou fantastické, slano-kyselo-sladko-zvláštní. Jako švestky s cukrem a sojovkou :palec:

veronika.sk 4.6.13 18:00

@moudjahidine , pridávám se k @andry , „ume“ taky jitří mou zvědavost.:)

veronika.sk 4.6.13 18:06

@domenica díky, to zní nesmírně zajímavě. Teď jsem ještě zvědavější. :D

Červánek 4.6.13 18:45

Také mě zajímá asijská řada, speciálně Fleur de Chine s cedrem, šeříkem, vistárií, Plume Japonais - švestka je velmi dobrá surovina - to určitě potvrdí i náš nový pan prezident a Lily Shanghai mě zajímá již z titulu toho, že v tomto metropolotním městě žije můj syn, nehledě na to, že jsem na cestě podrobnějšího objevování T. Forda z Private Blendu. :lol:

moudjahidine 4.6.13 18:47

@andry

Ume je japonsky švestka. Jsou to švestky nakládaný v ostrym slano-kyselym nálevu, který Japonci jedí na dobrý zažívání (před jídlem/po jídle - je to fakt šílená věc, ale udělá ti v břiše jako v pokojíčku), ale i jen tak jako „cukrovinku“. I od tý fordovky teda očekávam, že bude slanokyselá.

cat_deveraux1 6.6.13 19:36

Ty jo, ať už to je. Jsem na ně hrozně zvědavá! :mrgreen:

la.reina 6.6.13 20:30

Já ještě doplním k těm ume švestkám - ony to jsou botanicky vlastně meruňky. Jejich plody opadávají ještě nezralé a jsou nepoživatelné. Takže se nanaloží do soli společně s shiso listy (buvolí tráva) a působením soli, tlaku, mikroorganismů a času se z nepoživatelné věci vyrobí věc léčivá.

Ume ocet, který vzpomínala Andry, je právě ta tekutina, která zbyde při nakládání umebošek v sudu. Čili on to vlastně není ocet v pravém slova smyslu, ale říká se mu tak protože je kyselý a používá se jako zdravější alternativa kvasného octu.

Má silně zásadotvorné působení v organismu a dokáže „zneutralizovat“ kyselé působení cukru - takže ideální pokud to přepísknete se sladkým.

Jinak jako strom v bílé variantě prý vydává krásnou vůni - mám ho naplánovaný před ložnici (až se nám ji teda povede postavit), takže mě tak napadá, jestli Tom ve vůni použil plod nebo květ. :think:

  • Citovat
  • Nahlásit
veronika.sk 6.6.13 22:41

la.reino, díky! Tohle mne na Arome baví - takové znalosti z různých oborů, které tu spousta lidí má. :palec:

ddufca 9.6.13 20:46

Určitě se k medvědovi přidám, zajímá mě Rive dÁmbre a Fleur de Chine

morricone2209 30.6.13 17:09

Já se hrozně těším na OUD WOOD ale stále je tak mizerný zájem o tak dokonalou vůni ??? :idea:

marc 1.7.13 17:35

ano, vypadá to zajímavě, také bych se připojil, bud švestka, nebo ambra, nebo obojí. zní to inspirativně

cat_deveraux1 12.7.13 10:01

Tak coooo jak to vypadá? Už je někdo testoval?

ddufca 24.7.13 11:33

peosila bych zvýšit podíl Champaca Absolut na 30ml. Díky moc

veronika.sk 24.7.13 21:05

@ddufca zapsáno

Champaca tím dosáhla hranice 100ml, vytvořila jsem jí samostatné vlákno, kde bude od nynějška probíhat její další plnění ;)

veronika.sk 20.8.13 08:02

Na dotaz sem dávám k diskuzi, zda by byl zájem naporcovat vůně z Musk Collection?

např. Jasmin Musk, nebo Pure Musk, prý jsou to nádherné vůně. Já je osobně neznám, ale mohly by být ve fordovském podání zajímavé.

Ještě přidávám dotaz na zájem o Azur Lime. Tu jsem měla možnost vyzkoušet a okouzlila nejen mě, měla úspěch i u pánů. Tam bych se rozhodně přidala.

Příspěvek upraven 20.08.13 v 08:08

Stránka:  « Předchozí 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Další »
Váš příspěvek