Vánoční recepty

Kerze 20.12.09 12:18

Vánoční recepty

Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »

Reklama

vixen 20.12.09 12:57
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Včera na ČT1 kuchařská pohotovost. Po jednom oku jsem sledovala a vím,že mě zaujala jejich polívka.

Myskamauska 20.12.09 13:12

Losos s olivami,par­mezánem a rajčaty


4 filety lososa
1 malá cibule
50 gr krájených černých oliv
4 rajčata nebo konzervu loupaných a rozsekaných rajčat(dávám já)
bazalka nadrobno sekaná
2 lžíce strohaného parmazánu
oliv. olej,sůl a pepř
smícháme rajčata,cibuli a olivy,přidáme bazalku a zbytek oliv. oleje,.Lososa vložíme do pekáčku zalije směsí a olivami a zbytkem oleje.Navrch dáme parmazán a zapečeme.

Má se to podávat s bramborami,ale já to dělala jen s opečenou bagetou jako předkrm,ale jde to i jako lehká večeře.Je to jednoduché,rychlé a chutná to dobře,dělala jsem to už třikrát a vždycky všem chutnalo.
ale šlo by to určitě s jakoukoliv rybou pro případ,že někdo lososa nemá rád.

Tana1112 20.12.09 13:18
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

Dnes v 18 h. na Primě vaří „Ital v kuchyni“, údajně něco speciálně vánočního. Je úžasný :-) Zatím jsem podle něho vařila asi 4× a vždycky to bylo supr :-)

Svatka 20.12.09 14:29

U nás bude na Vánoce losos na rozmarýnu a salát (bramb.), neb na obojím syn trvá. Salát dělám cca 2× do roka, tak proto

Barbarra 20.12.09 14:37

My budeme mít lososa vařeného v páře. Zní to fádně, ale u nás už se ani nedělá jinak - nikdo nechce.

FlirtBoy 20.12.09 14:58
Kerze píše:
Holky, poraďte nějaká netradiční vánoční jídla. Nechce se mi zas dělat čočkovou, filé a salát, chtěla bych zkusit něco trochu jiného - třeba pečenou rybu na zelenině nebo tak. Jenže my fakt jíme ryby jenom o Vánocích, tak vůbec neznám recepty - ani na polívku. Poraďte něco… :D

šoulet :D

Kerze 20.12.09 17:30

Tano, díky za tip - jdu to pustit - musím se odreagovat před tím nervákem v osm… :roll: :P

Mysko - díky, taky vyzkouším

Luna 20.12.09 17:40

Až do loňska jsme se trápili se salátem a rybím filem… Ale loni přijel zase brácha ze Španělska na vánoce a řekl: Co to tu proboha furt žerete za mražený hrůzy? A udělal nejskvělejší rybu na světě:
plátky lososa jen posypané nakrájeným česnekem, černýma olivama a měsíčkama citonu. To se dá zapéct a je to… :heart:

derad 20.12.09 17:54

chtěl bych tu připomenout recept na Rychlé Vánoční Cukroví :

  • vezmeme libovolnou vánoční neplněnou figurku z kvalitní čokolády a ukousneme jí hlavu.
  • vnitřek naplníme oblíbeným alkoholem (rum, whisky, becher..)
  • ihned konzumujeme

R.V.C. má prokazatelné protistresové účinky (v předvánočním shonu se to hodí) a šetří čas, který poté můžeme věnovat jiným činnostem.
pro děti nahradíme alkohol v R.V.C. drceným Rohypnolem - tato sladkost pomáhá snižovat dětskou nervozitu a neklid z očekávání Štědrého večera.

v případě potřeby lze aplikovat jak dospělou, tak i dětskou variantu R.V.C. i na manžela, podle aktuální situace.

R.V.C. konzumujte i podávejte s mírou.

Elvira 20.12.09 18:03

derade, jsi mě zas dostal!!! :lol: RVC bude letos jediný druh! :lol:

Dalia 20.12.09 18:42

derade, moc hezký … :twisted:

barbucha 20.12.09 19:44

Kapří hranolky!
Nejlepší jsou teda U Šupiny v Třeboni, a ten zločinec kuchař nám nechtěl dát recept…leč postupně, po mnoha „degustacích“ jsme přišli snad na většinu ingrediencí…
Kapří filety nakrájet na kousky (tlustý hranolky) a den předem naložit do matlaniny z: chili, zázvor, česnek, sojovka.
Druhý den obalit (nejlépe v kukuřičný strouhance - stačí rozmačkat kornfleky) a šup do friťáku…
To je jedinej kapr, kterýho jsem schopná pozřít. Jinak losůsek v alobalu (máslo a citron, trošku tymiánu či rozmarýnu vtlačit do nářezů)…Pstruh obyčejně po mlynářsku (pocitronovat, pomoučnit a na pánvi na máslíčku…).
Rybí polívka u nás sestává ze zeleninovýho základu (nastrouhat mrkev, celer, petržel, orestovat a zalít nějakým vývarem), do kterýho přidávám jen jikry a mlíčí, trochu zahustím krupičkou. Hotovo.
Filé na mnoho způsobů - jeden pekáč s tymiánem, druhej jen na kmíně…nebo na kari…všechno jedno, co mi přijde pod ruku…

A co řízky - nikdo neděláte?!

rocky 20.12.09 19:53

.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 01:24

Lyonella 20.12.09 20:00

Dělám řízky, smaženýho kapra, vinnou klobásu a bramborový salát.
Jako předkrm uzenýho lososa s toastem. Polévku jsem zrušila, protože ji kromě mě nikdo nejí. Měnit nic nechci a nebudu, vždy si všichni pochutnáme.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama