Znáte stévii?

Dagmarr 13.01.12 13:18

Znáte stévii?

Máte s ní někdo zkušenosti?
Hlavně jestli se dá použít do kávy a do buchet.

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Darya 13.01.12 13:47

Měla jsem malý vzorek a osladila jsem si jím kávu. Bohužel její sladkost mi připadá podobně nepřirozená jako u umělých sladidel (tedy ne podobná řepnému nebo třtinovému cukru, jak jsem někde četla). Ale je to asi i o zvyku a chuťových preferencích.

dusty 13.01.12 14:19

Mali sme doma steviu v kvetináči, ale vykapala. Súhlasím s Daryou, že na jej chuť je asi potrebné zvykať si. Len jeden lístok v čaji alebo v káve sladí intenzívne, ale chuť je príkra a mne zostávala na jazyku kovová pachuť. Čítala som, že niektorý z výrobcov coly s tým začína experimentovať na nápojoch.

mirka81 13.01.12 14:24

Taky tak. Mami ji má v květníku, ale neumím si představit tím sladit…Ta chuť je až moc sladká…

aangie 13.01.12 14:34

Měla jsem ji v květináči, ale když se na zimu zatáhla, myslela jsem, že pošla a vyhodila jsem ji. Budu si ji pořizovat podruhé, ráda bych přešla na zdravé slazení.

Dagmarr 13.01.12 16:51

Láká mě na tom právě to zdraví. Maminka má celkem silnou cukrovku, tak preventivně.
Měla by snad pomáhat i na různé záněty zubů a v ústech.
Někteří výrobci píší, že odbourali hořkost a pachutě.
Objednala jsem od 2 výrobců. Jedna je 100% a druhá 80%-ta je právě pročištěná. Uvidíme.
Taky jsem přihodila semínka, budu Mičurin.

Svatka 13.01.12 20:17

Kde jsi ji, prosím, objednala?

Fanfan 13.01.12 20:30

Taky jsem ji zkoušela… Docela se mi osvědčilo dát do čaje opravdu množství na špičku nože - prášku… Rostlinu nemám. Ve větší koncentraci mi pachutí silně připomínala umělá sladidla.

Leisha 14.01.12 14:45

Víceméně stejně, jako vy všechny :-)

Kytka sladí. Chutná hnusně jako umělý sladidlo. Tudíž s ní lze sladit jen něco, co má výraznou chuť samo o sobě (do zázvorovýho čaje to úplně špatný není, ale med je lepší :lol: ) a stačí dát do kafe či čaje lístek a zalít to i s ním.

Kytka se dá pěstovat docela dobře. I se dobře řízkuje, tak si ji člověk může napěstovat kolik potřebuje. Ale nakonec jsem ji stejně vlastně nepoužívala, tak jsem ji dala kamarádům, co těmahle umělejma svinstvama sladěj a tak jim ta chuť nevadí.

Kamila01 17.01.12 10:34

Máme doma sušenou a dáváme lístek do čaje a je to dobré.

Dagmarr 17.01.12 21:21

Objednávala jsem na www.cajovydum.cz peruánské byliny. Je tam toho dost. Ale přes vyhledávač toho vyjede hodně.
Zatím ale nic nepřišlo.

doktorová 20.03.12 22:45

Stévii trochu znám. Byla podezíraná z rakovinotvorby, ale snad se to nepotvrdilo.
Počkám si až se rozšíří a počkám si zda fakt nějaké ty nádory nezpůsobuje…jsem halt takovej ten trapnej pragmatik, ne biosnílek.....

macska 05.01.13 20:37

Měla jsem sušenou, ale nechutnala mi. Prý se dá udělat extrakt do lihu, který nemá tak nepříjemnou pachuť, ale nezkoušela jsem to.
Brrr, kafe nesladím, čaj taky ne, tak co.
(v květináči mám lippii, ale ta kytka divně smrdí, tak nemám nejmenší chuť cokoliv si s ní sladit)

LucianaS 15.01.13 22:31

Taky by mě zajímalo, jestli jste už někdo tablety ze stévie zkoušel ? Četla jsem o tom v časopisu Dieta a chtěla bych je koupit taťkovi, má cukrovku. Je tu někdo s diabetem, kdo stévií sladí ?

jananas 15.01.13 22:48

Kamarádka používá stévii úplně do všeho. Jedla jsem u ní i dort slazený jen stévií. (Ze sušené stévie udělá výluh, zalije horkou vodou a pak po kapkách přidává místo cukru)Dort byl vynikající!!
Dala mi trochu sušené stévie na vyzkoušení. Čaj sladit nemusím a do kávy je to nechutné (Káva s příchutí sena)
Takže z toho asi nic nebude…, ale v tabletách jsem ještě nezkoušela,údajně mají také pachuť…

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama