Peříčka místo obočí: Trend „featherbrows“ dobývá Instagram

Co nejtenčí linka obkreslená výraznou tužkou už je dávno pasé. Naopak přirozeně rostlé hustší obočí jen s mírnými úpravami obličej přirozeně orámuje a zvýrazní. Ale… je trochu nudné. Make-up artistka Stella Sironen proto zavedla nový trend. Obočí naaranžovavné do tvaru ptačího pírka.

Příspěvek sdílený Stella Sironen (@stella.s.makeup), <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2017-04-10T17:44:49+00:00“>Dub 10, 2017 v 10:44 PDT</time>

Myslela to jako vtip. Ale ke svému překvapení pod svojí fotkou s bizarně upraveným obočím na Instagramu Sironen získala tisíce liků a pochvalných komentářů. A tak si řekla: „Proč ne?“ a o dva dny později byl spolu s další fotografií nový trend na světě. S patřičným hashtagem #featherbrow.

Příspěvek sdílený Stella Sironen (@stella.s.makeup), <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2017-04-18T18:10:21+00:00“>Dub 18, 2017 v 11:10 PDT</time>

Cit pro spojení uměleckého stylu s moderními tvary a křiklavými barvami Sironen rozhodně nechybí. A tak není divu, že se jí další a další instagramerky, blogerky a jejich followerky rády inspirují a své nadočnicové oblouky si skutečně stylizují do podoby ptačích per.
Zda se s nimi chlubí i mimo svět sociálních sítí, je však otázkou.

Příspěvek sdílený Stella Sironen (@stella.s.makeup), <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2017-04-08T17:46:40+00:00“>Dub 8, 2017 v 10:46 PDT</time>

Nebojíte se být originální? Tak se ptačím obočím ozdobte. Budete k tomu potřebovat hřebínek na obočí a lepidlo. Ano, slyšíte dobře. Lepidlo. To, aby chloupky skutečně držely tam, kde mají. Rozdělte své obočí podélně na dvě poloviny a sčešte je směrem od sebe. Na závěr uhlaďte tak, aby výsledek připomínal právě ptačí pérka. Jen pozor, pokud vás příroda neobdařila příliš hustým obočím. Vypelichaná verze opravdu není moc sexy.

Co na tenhle trend říkáte? Nechali byste se jím ozdobit třeba na párty? Nebo už je to na vás moc?

Autor: Eliška

Make-up byste na její poličce nenašli, zato bez svěží květinové vůně nedá ani ránu. Stejně tak neodolá neustálému zkoušení novinek ze světa přírodní kosmetiky.

Nejčtenější