Ricinový olej

Co je to ricinový olej?

Ricinový olej je specifický rostlinný olej, který se získává lisováním ze semen skočce obecného. Rostlina dorůstá do výšky až 10 metrů a vyniká nádhernými červenými listy a žíhanými plody, které připomínají kaštany. Uvnitř těchto plodů se nachází prudce jedovatá semínka. Ricin dokáže usmrtit dospělého člověka během chvíle.

Pro kosmetické účely se lisuje za studena. Dochází tak ke ztrátě jedovatých látek. Ricinový olej bývá označován jako elixír krásy, neboť má vynikající regenerační účinky.

Na co se ricinový olej používá?

Ricinový olej je skvělý pomocník v péči o pokožku, vlasy, nehty, řasy i obočí. Tento olej je určený pouze na vnější užití. Při vnitřním užití může vyvolat projímací účinky.

  • Ricinový olej na pleť – má regenerační schopnosti, výrazně posiluje a hydratuje pleť, dokáže si poradit s nevzhlednými jizvami i bradavičkami. Je účinný také na suchou a namáhanou pleť se sklonem k červenání nebo loupání.
  • Ricinový pleť na řasy – ocení každý, kdo touží po hustých a dlouhých řasách. Stačí nanést pár kapiček oleje nejlépe před spaním na řasy.
  • Ricinový olej na obočí – stejně jako na řasy lze aplikovat na obočí. Urychluje růst a hustotu obočí.
  • Ricinový olej na vlasy – vlasy posiluje, podporuje růst i hustotu. Stačí dvakrát týdně jemně vmasírovat do pokožky po umytí, poté opláchnout. Regeneruje třepící se konečky.


Oleje na vlasy doplňují masky a balzámy.

Jaké přípravky můžete vyzkoušet?

Při lisování se z oleje získává také kyselina ricínolejová. Zajímavostí je, že žádný jiný olej tuto kyselinu neobsahuje. Zvyšuje viskozitu a má hojivé účinky. Díky tomu se ricinový olej používá ve farmacii a dermatologii.

Už jste vyzkoušeli tento přírodní zázrak s léčivými účinky?