Ach ta pošta...
Ach ta pošta...
Už tady o tom někdo psal, jen to téma nemůžu najít.
Dneska jsem šla na poštu a chtěla poslat doporučeně balíček, nebyl nijak obrovský. Ale paní mi řekla, že podle nových pravidel pošty můžou být doporučené zásilky max. 5 cm vysoké (řekla „vysoké“, předpokládám že jde o ten nejmenší rozměr), a že svůj balíček tedy mám odeslat jako balík.
Obyčejný balík do 2 Kg za 43Kč, do 5kg za 50Kč. Cenné balíky pak v téže hmotnosti za 58Kč a 65Kč.
Tak - a máme to!
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
To samé dnes u nás Dcera byla na poště s doporučeným dopisem
/posílala jsem vzorky, takže to byla malá bublinková obálka, lehounká jako
vánek
/a bylo jí řečeno, že dnes jí to ještě jako
doporučený dopis vezmou, ale příště musí být silný maximálně 2cm,
jinak půjde jako balík
Samozřejmě, že za něj taky tak
zaplatím.Takže děvčata pravítka a metry v pohotovosti a měřit,
měřit
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
Tak já dneska posílala 4 naducané (z toho 2 velké) obálky v jedné
z okolních vesnic mého rodného města - a paní za přepážkou mi na to nic
neřekla. Asi tam tahle buzerace ještě nedorazila.
Jinak jste mě vůbec nepotěšily, už takhle mě tohle hobby přichází
dost draho … Vrrr
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
Taky mě pěkně naštvali, už jsem o tom četla před 5 dny a zmiňovala
jsem se o tom tady http://www.arome.cz/…iewtopic.php
… &start=210
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
Jo, tak to byl tvůj příspěvek Se omlouvám, já to fakt
nenašla…
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
paty píše:
To samé dnes u násDcera byla na poště s doporučeným dopisem /posílala jsem vzorky, takže to byla malá bublinková obálka, lehounká jako vánek
/a bylo jí řečeno, že dnes jí to ještě jako doporučený dopis vezmou, ale příště musí být silný maximálně 2cm, jinak půjde jako balík
Samozřejmě, že za něj taky tak zaplatím.Takže děvčata pravítka a metry v pohotovosti a měřit, měřit
To jí řekli blbě. http://www.cpost.cz/…2ZosdSyzuw2w?… Viz poznámka pod čarou č. 6.
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
No a tam to mají taky blbě, protože už nám přišla změna a u obyčejného dopisu jsou největší rozměry 35,3×35×2 . Mají v tom neskutečný chaos. Vydali nový ceník a už v něm děláme opravy. A nebojte, pokud posíláte odstřiky a vzorečky, tak se to všechno dá poslat jako doporučený dopis. Nesmí to být moc naducaná obálka. Chce to jen sehnat menší krabičku a je to vyřešené. Změna rozměrů má opravdu své opodstatnění. V poslední době se jako dopis už posílalo všechno možné a z listovní doručovatel, který chodí po svých jen s taškama, vozíkem nebo batohem se z toho mohl.....
- Citovat
- Nahlásit
verunka2201 píše:paty píše:To jí řekli blbě. http://www.cpost.cz/…2ZosdSyzuw2w?… Viz poznámka pod čarou č. 6.
To samé dnes u násDcera byla na poště s doporučeným dopisem /posílala jsem vzorky, takže to byla malá bublinková obálka, lehounká jako vánek
/a bylo jí řečeno, že dnes jí to ještě jako doporučený dopis vezmou, ale příště musí být silný maximálně 2cm, jinak půjde jako balík
Samozřejmě, že za něj taky tak zaplatím.Takže děvčata pravítka a metry v pohotovosti a měřit, měřit
Myslím, že zatím ani sami pořádně nevědí co a jak a mají v tom zmatek. Co jí řekli, to jsem napsala.
- Zmínit
- Citovat
- Nahlásit
Já si taky myslím, že v tom mají pěkný chaos. Ještě týden před
koncem roku nevěděla slečna za přepážkou, že se budou měnit ceny.
Bohužel ani nevěděla, že minimální rozměry zásilky jsou 14×9 cm a
jednou když jsem posílala taky takovou menší krabičku mi jí nechtěla
vzít s tím, že tam má vzor nějaké obálky a ten měl rozměr tuším
16×11 cm. Tak jsem jí řekla, že by se měla pořádně kouknout do podmínek
To ale není žádná novinka. Ne že bych ze
sebe chtěla dělat brouka pytlíka, ale když se s tím poctivě měříte a
balíte, tak vás naštve, když se máte ještě dohadovat o věci, kterou by
měli vědět
Sama jsem totiž volala a volám vždy při nejasnostech na bezplatné
číslo pošty 840111244 a tam mi vždycky všechno
vysvětlí
- Zmínit