Co jste dnes měli dobrého?

Medojedka 31.12.19 14:00

@otakara Já petržel miluji :-* Dnes lilkový prejt :palec: Pěknou oslavu :mavam:

Příspěvek upraven 31.12.19 v 14:10

Frankie 31.12.19 14:10

Včera jsme vařili rybí boršč, minimálně 3 litry, tak byl na večeři a dnes k obědu.
Pak ještě pohanka se sýrem.

Frankie 13.1.20 22:08

Nařezaná posolená okurka na odstranění kys. močové z kloubů.
Už druhý den.

Verda2 17.1.20 11:42

Zelňačka kombinovaná s valašskou kyselicou, moooc dobré, manžel vařil, tak to chutnalo o to víc, že já nemusela :-P

otakara 18.1.20 07:41

včera bol u nás květák pečený v trúbe, dávno sme ho nemali.

MagnolieS 18.1.20 10:08

@otakara Mňam, s čím ho pečeš?

@Verda2 Ta by ted bodla v tom lezavu :inlove:

otakara 18.1.20 13:44

@MagnolieS niekedy ho dokonca ani nepredváram, včera som krátko, asi dve minúty nechala vrieť, ak by si niekto myslel, že nepredvarený je tvrdý, tak nie, nie je tvrdý. Nič výnimočné, len som do celozrnnej hladkej múky dala po troche papriky, čierneho korenia, sušený cesnakový prášok a petržlenová vňať, vajíčko, obalila som v strúhanke. Niekedy robím karfiol v cestíčku.
Dnes bola biela kôprová omáčka-cukina, jablko, petržlen, cibuľa, pôvodne bola v pláne knedľa celozrnná, postupne som zľavila z plánu, kvôli času, chcela som teda halušky a z halušiek boli nakoniec celozrnné cestoviny, vrtuľky, opekané tofu, deti mali dusené kuracie mäso, vajíčko. Popri tom kyslo cesto na kapustníky.

MagnolieS 18.1.20 14:31

@otakara Aha, obalený a pečený v troubě, díky :-*

MagnolieS 28.1.20 13:05

Nevím kam s tím, kvasíte někdo doma? https://www.zkvaseno.cz/
Jsem velmi vyčerpaná a stále unavená asi po tý nemoci, potřebovala bych se dobít.

otakara 28.1.20 15:18

@MagnolieS jaa, jaa, ja kvasím! :mavam: Momentálne kvasím doma na zadku a zisťujem, že si ma upozornila na celkom fajn stránku. Mám momentálne nakvasenú kapustu, teda zelí s mrkvou, čo mi vychádza vždy dobre a je to chutné a mám to v sklenenom pohári s plastovým viečkom. Skúšala som však aj inú zeleninu, kaleráb, brokolicu-kúsky len tak na ozdobu, karfiol/květák, repu, petržlen. Za mňa - ak to budeš konzumovať, doslova vstaneš z mŕtvych.

MagnolieS 29.1.20 13:35

Kapustičky na zádička s brokolicí a plátky česneku, kua to je žrádylko :inlove:

Jinak ty ceny za zeleninu momentálně k :pudl: a :poblion:

MagnolieS 29.1.20 13:37

@otakara Asi to kvašení zkusím, koupila jsem si včera zelí hlávkové, že budu jen tak na syrovo pojídat a je to dřevnatej suchej hnus, jakoby to leželo někde 3 roky ve sklepě :-?
No, ale nejsem si jistá, že mi třeba pojede jiná zkvašená zelenina :nevim:

otakara 31.1.20 11:16

@MagnolieS skús, mne tiež niekedy vadí u zelí taká zatuchlina, práve kvasením by to mohlo byť chutnejšie.. :think: Nosievam si so sebou malé množstvo v miske, vyladí, zlepší chuť bársjakého nepodareného gr… Ehm, jedla. Je to pre mňa cenné, výživovo. Pardon, to nemal byť edukačný kútik. :-P

Hanka H 13.2.20 18:00

Dneska Chicken Sweet&Sour - olizuji se až za ušima ještě teď - chybí tu příslušný smajlík :think: !

A zítra asi zužitkuji růžičkovou kapustu - všude píšou, jak je „na zádíčka“ skvělá, tak to zkusím.

Frankie 13.2.20 18:02

Česnečka, pane, ta byla!

Stránka:  « Předchozí 1 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 868 Další »
Váš příspěvek