Co jste dnes měli dobrého?

lilithc 12.11.20 16:12

@Renusatko Vymýšlet takto jídelníček pro dospívajícího kluka je teda oříšek.

Hanka H 12.11.20 17:44

Směs - kuřecí maso, kokosové mléko,bylinky, thajská bazalka + jasmínová rýže.

Rosa N. 12.11.20 18:01

@Hanka H mňam, to bych si dala! Hani, ani bych se nemusela ptát, :wine: :wine:
kterým směrem do té Plzně.. myslím že bych trefila po čuchu. :yum:

Hanka H 12.11.20 18:21

@Rosa N. Ano, je to velmi aromatické :-D ! Rybí omáčka, limetkové lístky, curry pasta, a navrch ta uváděná thajská bazalka - má zajímavou chuť, cítím v ní něco kafrového, mentolového, nic pro vyznavače tradiční české kuchyně ;-) .

lilithc 13.11.20 20:24

Dnešní teplé jídlo ve znamení celeru.Celer smažený v trojobalu,vařené brambory a celerový salát.Salátu je jak pro čtyřčlenou rodinu. :-)

Frankie 21.11.20 20:30

Květák dušený, politý máslem, jím květák teď po cvičení jak „vzteklý“. :dance:

JosefKamil 21.11.20 23:17

vepřové v mrkvi

otakara 22.11.20 09:38

@Renusatko @lilithc @Hanka H ešte k tým kašiam a celkovo - mlieku, u tých mojich ľudí - zo synovej strany je to hlavne o bezmliečnosti, pre Klárku, ak chcem aj niečo dokúpiť pre nich, nie bezlaktózové mliečne veci, ale rovno vegánske, náhradu mlieka a z dcérinej strany rovnako, tí sú bezmliečni všetci, deti vegáni nie sú, chodia už do škôlky, vedú ich tak, ako by to asi malo byť - nech si časom zvolia, čo budú preferovať v strave @JosefKamil aj takéto niekedy treba :-* @Frankie a takéto, ako dávaš sem a jedávaš, také by som mala jesť častejšie - jednoduché, hovorím - základné zdravé suroviny ;-)

Frankie 22.11.20 15:07

@otakara
Dnes mne napadl jeden trochu kacířský názor, že po používání křemeliny cítím vůně a smrady lépe, více, prostě jinak… :think:

lilithc 22.11.20 17:12

@otakara Já jsem vždy vařila hodně jednoduše z důvodu,že i tak to dá práci a je to hned „sežraný“ 8-) Vařila jsem pro 5 lidí.I když třeba taková sekaná dala práce dost.
A jestli jsem dříve vařila jednoduše a tím i zdravě,tak teď pro sebe teprve.
V pátek jsem si vařila od pohledu to stejné co @JosefKamil bez masa.Mrkev,celer,květák a rajčatová passata.Na talíři posekaný čerstvý česnek a olivový olej.K tomu chleba aby se spotřeboval.Budu to jíst ještě zítra. :-) Ale nevadí mi to,protože je to dobré.

lilithc 22.11.20 17:20

@Frankie S křemelinou nevím,až zjara vyzkouším tak sem napíšu ale mockrát mě napadlo,že strava hodně ovlivňuje vnímání vůní.Jistě to není převratná myšlenka. :-) Myslím si,že ti co jedí hodně masa upřednostňují silné, těžké vůně.Opravdu by mě zajímalo jak to je.Jaké vůně používají třeba vegani.

Frankie 22.11.20 17:38

@lilithc
Já bych s prominutím věděl, třeba syrový mrkvový džus à la TF Grey Vetiver.

Frankie 22.11.20 18:00

@lilithc
Dámo,
nejprve si načtěte nějaká ta fóra s diskusemi, která zůstávají raději skryta, názory uživatelů.
Za svou osobu, necítil jsem žádné zhoršení s předešlým stavem, 3 měsíce mi budou končit cca v polovině ledna.
Kupř. porostly mi vlasy, bez čelenky nedám ani ránu.

A také, což jistojistě náleží do tohoto vlákna, lépe mi šmakuje.
Ačkoliv nerad bych byl kvůli tomu utlučen čepicemi od Lednico/Gaučo/TV seriálo specialistek. :-D

JosefKamil 22.11.20 18:23

česnek, papriková klobáska a chilli

Renusatko 22.11.20 23:01

@lilithc To teda nevím, s tím spojením masa a těžké vůně. Já osobně oběd bez masa mám opravdu málokdy. Nejím žádné šunky, salámy, párky a podobně nebo jen velice málo, ale maso mít musím. V těch vůních určitě žádné těžké nepoužívám a téměř každé vůně si můžu dát tak max. dva střiky a spíš jeden, který cítím od rána až do večera. Dát si toho víc nebo těžkou vůni, tak umřu.

Stránka:  « Předchozí 1 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 Další »
Váš příspěvek